שלום לכולם

ayala26

New member
שלום לכולם

קראתי קצת אחורה בפורום וגיליתי שאתם משוחחים על נושאים מעניינים שהעסיקו ומעסיקים אותי כבר שנים ולכן חשבתי להצטרף. אז קודם כל אציג את עצמי: שמי איילה, אני מהגרת בהולנד כבר שנה וחצי. במסגרת "הגירתי" אני מחוייבת ללמוד בבית ספר את השפה ההולנדית. שם אני יושבת בכיתה מעורבת - לאומית ודתית ואני, אפשר לומר היהודיה היחידה בכיתה והישראלית היחידה בבית ההספר (שכולו מהגרים) אפשר לומר, כי כשאומרים יהודיה זה מתקשר לדת אך אני מגדירה את עצמי כחסרת דת. בחיי היומיום אין לי זיקה בכלל לאף דת שהיא. אך אני לא מתכחשת להשתייכותי למשפחה ששייכת לעם היהודי (folk) מאחר שהיום חל חג נוצרי שנקרא יום חמישי הלבן שבו ערך ישו את סעודתו האחרונה עם חבריו דיבנו על הנושא בכיתה כבר שבוע. שיחות על דת בבית הספר מעצבנות אותי מכיוון שאנחנו שומעים על כך מפי המורה ומפי תלמידים בניסוח של "ככה היה, ככה זה" ולא "יש אנשים שמאמינים" שזה מתאים לדעתי יותר למוסד לימודי. בקיצור ביום שבת חוגגים את הולדת ישו מחדש והנוצרים מאמינים שהוא יצא מהקבר וכו'.. אז יצא לי להגיד כמובן בהומור שגם אלביס חיי.. ספרדיה נוצריה אמרה שאסור לי להגיד דברים כאלו. שאלתי אותה למה אסור? למה לה מותר לספר לי סיפורים חסרי הוכחה על איש שמת וקם לתחיה ולי אסור להגיד שלא היה ולא נברא.. זהו על עצמי ועל חוויותי היום. אני מקווה שתקבלו אותי בשמחה ושאוכל להצטרף לדיונים המעניינים בפורום.

איילה ברוכה הבאה

ותודה על ששיתפת אותנו על העובר עליך. נראה לי שגם אני הייתי אומרת שאלביס חי
בהקשר לנאמר על ישו. פשוט תצטרפי אל הדיונים הנערכים כאן. גם אני מוצאת שמעלים כאן נושאים מאד מעניינים אם כי לא תמיד יש לי מה לתרום לדיון הנערך.

erezsh

New member
ברוכה הבאה איילה.

אני מקווה שתמצאי עניין בפורום, והפורום ימצא עניין בך.

למעלה