שלום לכולם...

שלום לכולם...

רציתי לדעת איך אפשר לעשות מעין חשבון נפש, ואז להכיר את עצמי יותר ולדעת מה הכיוונים שלי או דברים בסגנון תודה למי שיכול עזור!

איך להכיר את עצמך....

בתור התחלה פשוט תתבונן על עצמך. תעצום עיניים ותשים לב למחשבות שלך, לרגשות שלך, לרצונות שלך..... תעדכן אם הצלחת ומה היה, ואתן לך עוד תרגילים אם תצליח.

זה לא תרגיל של פעם אחת.

תמשיך לעשות את זה. מה הכוונה "איך למקד את זה"?" תמשיך להתבונם על עצמך, על היצור שיש בו מחשבה שהוא לא יודע איך למקד את זה. פשוט תתבונן. תגיד לי אם אני מובנת או שלא...

ניסיתי כמה פעמים

אבל אני מצחיל כאילו לעשות חשבון נפש כזה ואז המחשבות מתפזרות ואני עובר לעשות דברים אחרים.... אני רוצה כאילו לעשות משהו כמו, מה יש לי עד עכשיו מה חסר לי מה הייתי רוצה שיהיה וככה ללמוד מהטעיות ולהשלים את מה שחסר מקווה שהבנת....

ברור שהמחשבות מתפזרות לך

אבל אם תתמיד בתרגיל הזה, המיקוד שלך יגבר, ותוכל להיות יותר מודע לעצמך. בכל אופן, אם אתה רוצה לעשות "משהו כמו, מה יש לי עד עכשיו מה חסר לי מה הייתי רוצה שיהיה וככה ללמוד מהטעיות ולהשלים את מה שחסר" אז פשוט תרשום על דף מה הדברים שאתה רוצה לשנות בחיים שלך, מה השגת, וכו' וכו'.

ניסיתי...

אבל זה לקח לי כמה דק' וזהו.... אני רוצה כאילו שזה יגרום לי לשינוי בחיים, לגרום לי למשהו חדש משהו שימלא לי את החיים מחדש

אורלי_ל

New member
אקס יקר, אין תוצאות מיידיות

ואין קיצורי דרך. אני מציעה לך פשוט לתרגל, בלי לצפות יותר מדי. פשוט לתרגל.

mimeli

New member
אולי יעזור לכך הדבר הבא להתמקד

פשוט לקחת את הדברים אחד אחד. קודם, לרשום על דף בעיגולים כל התחומים שבהם היית רוצה שינוי, כגון: זוגיות-כסף-עבודה-שלווה פנימית..סתם זרקתי רעיונות, אתה תרשום את הדברים שעולים לך, כמובן. תעצום את העניים, תנשום עמוק לבטן כמה פעמים, תרגע,תרוקן את הראש,( תנסה אולי לעלות תמונה דימיונית שעוברך היא "אהבה ללא תנאי") ואז תביט שוב על הדף. הדבר הראשון שמושך את העין שלך- בזה תטפל בזמן הקרוב. אפשר להמשיך בז עוד שלב, אם תרצה. לרשום את המושג שעלה לך (נגיד "זוגיות")לעשות עיגול מסביב ולצייר כמו "קרני שמש" מסביב...וע"י כל קרן לרשום שוב דברים אסיאוציטיבים שעולים לך. לרשום אותם בלי לשפוט. כשתסיים, שוב תחזור שקט נפשי כמו קודם, עצימת עננים, נשימות לבטן, לרוקן מחשבות ושוב לוקח את הדבר הראשון שנופל עליו המבט. תן לאינטואיציה שלך להוביל אותך. בשלב הבא פשוט או תרשום כל מה שעולה לך על דף או אפילו מחברת או שתתבונן בנוא ואז תשחרר אותו .. לרוב יגיעו לך תשובות ממוקות בלתי צפיות על כל מה שמתריד אותך.. מקווה שעזרתי! בהצלחה! סימון

kung fu

New member
אתה רוצה שינוי? זה דורש פעולה.

אני לא מכירה מישהו שרק התחיל לנסות לשפר את חייו, ותוך 5 דקות הכל השתנה..... מה אתה בדיוק רוצה? אתה יכול לתאר בכתב לעצמך, את החיים שאתה רוצה לחיות? רשום איך אתה מדמיין את החיים הכי טובים עבורך. תתחיל בלדעת בדיוק, ולא בערך מה אתה רוצה

keoser

New member
תרגיל לשיפור "שרירי הריכוז" + 2 :)

כמו שהמדריך שלי קרא לזה, השריר הכי חשוב בגוף :) תעצום את העיניים, ותתבונן בנשימה. בדיוק כפי שהיא. אל תשנה אותה. תתרכז בה. אם אתה שם לב שאתה מתעסק עם משהו אחר, ז"א שהמחשבה בורחת לך, פשוט תקבל את זה בלי שום שיפוט (אני מאמין שכאשר אתה שופט את עצמך יכולת ההתקדמות שלך נפגמת), ותחזור להתרכז בנשימה. אחרי זה, אתה יכול להעביר את עצמך תרגילי התבוננות ברמה יותר גבוהה. (שוב, אתה צריך להגיע לרמה יחסית גבוהה בהתבוננות בנשימה). דוגמא ראשונה (התבוננות בכמה "אני"): תעצום את העיניים. תתבונן בנשימה (סימון דרך: האם אתה שופט את עצמך עכשיו?). אל תיתן לאף מחשבה לעבור. פשוט תתבונן בנשימה שלך. עכשיו תזמן מחשבה אחת. תזרום איתה. רק איתה. תעשה דיאלוג עם אותה מחשבה. (תתעלם מכל מחשבה אחרת שצצה "מה אני עושה עכשיו?" "למה אני עושה את זה?" "קררררררר לי" --> התעלם מאלו, במידה ואחת מהן זו לא המחשבה שלך. אפשר להתרכז במחשבה כמו "כמה נעים לי עכשיו להתבונן בנשימה", או "איזה כיף היה ללכת לטיול בבוקר" (אם פגשת מישהו, אל תיכנס לרגשות שלך כלפיו, תתרכז עדיין בטיול, פשוט תדע שפגשת אותו והיה לך X לפגוש אותו בטיול, איך זה השפיע על הטיול). עכשיו, פשוט תעזוב את זה. אל תתרכז *בכלום*. תיתן לכל המחשבות שלך לרוץ. כאוס מטורףףףף. פשוט תיתן להכל לקרות באותו זמן. אל תזרום עם שום מחשבה. פקח את העיניים. תמשיך עם ההקשבה הזו לכל חלק בך. תפסיק כשיבוא לך. דוגמא שניה (הסביבה החיצונית, הפנימית, וההבדל ביניהם): תתבונן בסביבה החיצונית שלך. תרגיש אותה. תיגע בשולחן שיש מולך. תיגע במיטה. תראה אותה. תראה (בדימיון) את הכביש שיש מחוץ לבית שלך. תדמיין את הכביש שליד זה. תדמיין את כל השכונה שלך, את העיר שלך (ייתכן שיהיה לך יותר נוח לעשות את זה תוך כדי עצימת העיניים). תפקח אותם שוב, ותתבונן בחדר שבו אתה נמצא. תדע שהסביבה החיצונית הזו, היא סביבה שכל מי שאתה בקשר איתו יכול להיות שותף לה. לאט לאט, אחרי שאתה מבין שהטמעת את הסביבה החיצונית שלך כפי שהיא, תעצום את העיניים שוב. עכשיו תתבונן בסביבה הפנימית שלך, בדיוק כמו שהתבוננת בסביבה החיצונית. הסביבה הפנימית שלך הם הרגשות שלך, הם המחשבות שלך. פשוט תתבונן. אם קשה לך, תראה איך הסביבה שלך השתנתה מאיך שהיא הייתה לפני 30 שניות. פתאום אתה מודע לרצף מחשבות? אתה רואה את היצור הזה? מה הוא חושב? כמה מחשבות רצות לך בראש? כמה "אני" שונים חושבים דברים שונים? איך היצור הזה קופץ ממחשבה למחשבה? קר לו? נעים לו? איך הוא מרגיש כשהוא שומע רעש מבחוץ? פקח את העיניים. תסתכל שוב על הסביבה החיצונית. מה השתנה עכשיו? האם הכל אותו דבר? האם התפיסה שלך כלפי דברים השתנתה? היכולת התבוננות שלך השתנתה? מה זה עשה לך? איך הסביבה הפנימית שלך מרגישה לגבי זה? עצום את העיניים שוב, ותמשיך להתבונן בסביבה הפנימית שלך. מה קרה לה בעקבות זה? מה היא מרגישה? עכשיו, באותו אופן בדיוק, תתבונן בעצמך. מי אתה? הרי אתה זה לא הרגשות שלך, זה לא המחשבות שלך, זה לא הרצונות שלך, זה לא שום דבר מאלה. אתה זה משהו אחר. פשוט תתבונן באותה צורה בעצמך. תפקח את העיניים. כתיבת ההודעה הזו עשתה לי סדר בראש, וגרמה לי להבין את עוצמת התרגילים. סתם לידע כללי של מי שקורא את זה. :) ** שים לב, אני בתחילת דרכי, ועדיין לא מבצע את התרגיל הזה בצורה עמוקה כמו ממוצע של אנשים שעשו אותה שנה-שנתיים. מצד שני, אני מאמין שלא משנה מתי תעשה את התרגיל הזה תגלה משהו חדש. אני מגלה משהו חדש בכל פעם. (אפשר לבצע את התרגילים בשכיבה או ישיבה, מה שנוח לך. אולי פעם אחת יילך לך יותר טוב, ופעם אחת פחות טוב. מה שחשוב זה שבמגמה העולה, יהיה לך הרבה הרבה יותר קל לעשות את זה.. וזה פשוט יקרה). בהצלחה!

KEOSER שב"ש מדהים תודה..

לך, קראתי את הכתוב כמה פעמים חייבת לנסות. שבת קסומה לך אור ואהבה ישרור בליבך ממני חברה אמיתיתתת.
שבת שטופת שמש לכולםםםםםםםםםםםם.

איזו שאלה נפלאה!

איפה אתה עומד כרגע בעניין הזה? התשובה תהיה שונה בהתאם למה שכבר התנסית בו בעניין זה. לדוגמה, עד כמה אתה כבר מכיר את עצמך וכו'...

למעלה