שלום לכולם.

• פותח הנושא epi
  • פורסם בתאריך

epi

New member
שלום לכולם.

לי קוראים אפי ויש לי אח בן 23 שחולה אפילפסיה כבר 10 שנים בערך כל פעם שיש לו התקף אני בלחץ נוראי מזה. אחי מתפקד מצוין הוא עוד מעט מסיים צבא יוצא מבלה הכל. כל פעם שהיה לו התקף אני הראשונה שקלטתי את זה ואחרי זה לוקח לי זמן לצאת מהלחץ אני מאוד דואגת לו וגם אנחנו מאוד קשורים מסתדרים מצוין. מה דעתכם בנושא? האם יש לי למה להלחץ בנושא? אשמח לשמוע תשובות מכם. (מי שרוצה כל בין דפי הפורום כל מיני התקפים שהיו לו) תודה מקרב לב

שלום epi וברוכה הבאה

גם לי יש אח שסובל מאפילפסיה ולו יש כמה סוגי התקפים ואני גם מפחדת מכמה התקפים כי זה גם תלוי בסוג ההתקף וכמה זמן זה עלול להמשך. האמת שגם אני נלחצת רק בהתקפים הקשים. אני מאחלת לאחיך המון בריאות ושתחזיקי מעמד כי צריך רק להאמין ולקוות שיהיה טוב. קבלי ממני מפה
ענק לך ולאחיך ושבת שלום

2006

New member
הי אפי

אני אמא לילדה שחולה באפילפסיה. גם אני עולה על ההתקפים ראשונה ואח"כ בעלי. במיוחד כשמדובר בזמן שינה. לא פעם קרה שהיו סימנים מוקדמים וכשההתקף הגדול הגיע היינו או באמבולנס או בבי"ח כבר. אני מבינה לליבך שלוקח לך המון זמן להשתחרר מזה. אני מרשה לעצמי בשנים האחרונות מאז שביתי נולדה להתפנק מדי פעם כמו ללכת למסג'יסטית פעם במס' שבועות, או פינוקים שונים. דרך אגב גם ספורט משחרר מנטלית את המתח שיש לנו. למדתי במשך השנים להבין שצריך לילדה להיות עצמאית ולהקנות לה ביטחון עצמי כי זה יהיה רק לטובתה בהמשך. סתם כדוגמא כשהייתה בגן הייתה תקופה שלא יכולתי להתרכז בעבודה כי המחשבות שלי היו עליה, למרות שלא הייתה שום סיבה,ותפקדה כרגיל. אני מבינה מדברייך שאחיך מתפקד כרגיל, ומאמינה שבזכות ההכוונה של הוריכם ותמיכתך בו הוא הגיע למה שהגיע ועוד הדרך לפניו. בהצלחה

qt1

New member
נראה לי ../images/Emo62.gifשאולי מה שאפי שואלת

ותקני אותי אם אני טועה אפי... אבל נראה לי שאת שואלת ,"באיזו דרך,אתם , האנשים הקרובים לחולים מתמודדים בזמן התקף... אני נלחצת מאוד, ההתקפים שלו מדאיגים אותי, מה אתם עושים כשהיקרים לכם מקבלים התקף? ואיך אתם חושבים ומה , יכול לעזור לי להתמודד עם המצב הלא קל עלי?וגם אתם , חולי האפילפסיה , איך אתם יכולים לתאר את התגובה של הקרובים אליכם אחרי התקף או בכלל...(כן?,לזה התכוונת יקירתי?)" אני מקווה שלא בלבלתי דברים... ושניסחתי את שאלתך נכון, את יותר ממוזמנת לתקן אותי,פשוט לא נראה לי שאת מבקשת תגובות של "יהיה פ'סדר ואל דאגה"... חיבוק ושבת שלום

epi

New member
את צודקת בכל מילה...

זה בדיוק מה שרציתי לשאול... אני ישמח אם תענו לי

hashy

New member
ההתמודדות שלי ושל משפחתי

הי אפי והי לכולם (אני כמוך חדשה כאן). אני רוצה להתחיל בזה שכל דבר שמלחיץ אותך הוא דבר שיש להתייחס אליו ובוודאי שאפילפסיה, שהיא מחלה שנראית נוראית הרבה יותר ממה שהיא קטלנית והיא פתאומית ולא ברורה. אני חולת אפילפסיה מזה 18 שנים (בערך). יש לי אח שגדול ממני בשנתיים ואחות שקטנה ממני ב 9 שנים. מחלתי פסיבית היום, ואני חיה עימה בשגרה ודי בשלום עשיתי צבא ולאחרונה אפילו הוצאתי רישיון נהיגה. אך לא כל הזמן זה היה כך וגם עכשיו היא עדיין מזכירה את קיומה מדי פעם וקורים כל מיני דברים. חלק מההתמודדות שלנו כמשפחה היא הנכונות שלי לנדב ולספר על "קורותיי" עם המחלה ועל שינויים ותובנות ולענות על שאלותיהם בסבלנות אך חלק עוד יותר חשוב הוא החלק של משפחתי לספר על מה שקורה להם ולשאול אותי שאלות. הכרתי אנשים שבמשפחתם לא הסכימו לדבר על המחלה וזה היה להם נורא. אני יודעת למשל שאחי תמיד הצטער על זה שהוא לא ראה אותי בזמן התקף לפני שהוא התגייס לצבא. [הוא היה חובש פלוגתי ויום אחד הוא ניתקל בחייל שהתעלף ופירקס. הוא טיפל בחייל כאילו שזו התעלפות רגילה - הרים את רגליו ופתח לו את הפה בכח. הוא הרגיש מאד מטופש כשהחייל התעורר ואמר לו שהוא חולה אפילפסיה – כי הוא לא זיהה את המחלה שיש לי, לאחותו. הוא גם לא השתמש במה שלימדתי אותו (שאסור לפתוח את הפה) ולכן הוא טיפל בו לא נכון...] אבל כשהוא ראה אותי בפעם הראשונה הוא מאד הצטער על זה [אחרי ההתקף היה לי שלב של "בלבול חושים" ואני לא זיהיתי אותו וברחתי ממנו בכל הבית ולא נתתי לו להתקרב אליי ולעזור לי וזה כאב לו מאד] עוד דבר הוא שהמשפחה שלי למדה לסמוך עליי. הם למדו שכשאני מכירה אנשים חדשים ונראה לי שהם הולכים ללוות אותי פרק זמן בחיי (כמו חברים חדשים, עמיתים בעבודה וכו') אני מספרת להם שאני אפילפטית ועונה על מה שחשוב להם לדעת ובעיקר מסבירה מה לעשות בזמן התקף (בתיכון כשנהגתי לצאת לבלות אבי תמיד פחד שבזמן התקף שלי הדייט שלי יקבל התקף לב מפחד ולא ידע מה לעשות והוא היה נשאר ער עד שהיה שומע אותי נכנסת הביתה, עד שהרגעתי אותו והוכחתי שאני לא יוצאת עם מישהו שעוד לא עברתי איתו את "השיחה"). החלק השלישי הוא החיים. ההתייחסות שלי למחלה ושל משפחתי כאל התקפים – כל התקף בזמנו מזכיר לכולנו שיש יותר זמן במהלך חיי שאני בלי התקפים ודברים קורים ועוברים ואז נרגעים. אני לא יודעת באיזה מצב אחיך והאם הוא יציב עם הטיפול שהוא מקבל ולא סובל מתופעות לוואי. אבל אם כן, אז אולי זה הזמן לבנות עם אחיך את חייו. לדאוג שילמד, יבלה, שתהיה לו חברה שיעבוד ושדבר לא יעצור בעדו כי רב הזמן עכשיו הוא אדם בריא עם תרופות ולא יותר. כאדם עם מחלה שאני מגדירה כ"משיכה אטרקטיבית לקרקע" מגיל 12 אני נלחצת מעוצמתה לעתים והיא מעלה בי שאלות ותהיות גם בזמנים שאני יציבה ואין לי התקפים (היום פחות מבעבר כי התנסיתי והתרגלתי) ולוקח לי זמן לצאת מהתקף כי בחיי, ולא משנה כמה טוב אני מתפקדת, התקף (ספציפית התעלפויות עם פירקוסים [מה שנקרא "גרנד-מל" אצל אנשי המקצוע] הוא אירוע טראומתי שמשנה את סדר יומי, גורם לי לפקפק ביכולתי לקיים את תכניותיי ומשפיע על הקרובים שלי ברמה הלוגיסטית והנפשית. אחריו אני דואגת, אני נלחצת ואני תוהה מה תהיה ההשפעה ארוכת הטווח של האירוע הספציפי הזה. כך שאת בהחלט לא לבד מה שמאד עוזר לי לרב זו שיחה עם אנשים קרובים אליי - אלה שאני לא צריכה לזייף עבורם אבל גם אלה שלא גורמים לי לרחם על עצמי. . נראה לי שכאחות, את בהחלט יכולה לתפוס לעצמך מעמד כזה.

qt1

New member
hashy את מתארת התמודדות מופלאה

וטוב שכך!!! מה שקשה לאפי זו התגובה שלה בזמן התקף ואם תלכי אחורה בדפים תראי שהיא ממש סובלת כשלאח שלה יש התקפים ומדובר בבחור שעושה צבא מצטיין ומצליח... הוא מקבל את המחלה לפי מה שאני מבינה אבל האחות האוהבת לא יכולה לה... את מתארת מצב של התמודדות מאוד מכבדת של משפחתך , אני יכולה להעיד על משפחתי ,יש לי אחות שעוסקת ברפואה , ביקשתי ממנה להכנס לפורום לפני כמה ימים , היא פשוט לא מסוגלת או שהיא קוראת סמויה , בוודאי שהיא לא יכולה להשאיר הודעה של "היי, מזל טוב" המשפחה שלי לא מסוגלת להשלים עם המחלה , אולי הם מרגישים אשמים ואולי הם לא מרגישים כלום ,מבחינתם זה נושא שלא מדברים עליו והפורום הוא בבחינת משהו בהחלט "לא נורמאלי", מה פתאום לחשוף את עצמי??? אני חושבת שאפי צריכה להבין שאין מה לפחוד שהיא אחות נהדרת כמו שהיא וחשוב שהיא כן תדבר עם אח שלה על מה שהיא מרגישה, אני מאוד הייתי רוצה לדעת אם הוא יודע על התחושות הקשות שלה בזמן שיש לו התקף ובכלל לגבי המחלה , אולי תביני אפי, שבזכות האהבה שלך והדאגה שלך את אחות נהדרת ושאח שלך לא זקוק לרחמים , אני יודעת שאת מרגישה חסרת אונים כשיש לו התקף אבל הוא רואה אותך כשהוא חוזר להכרה וצריך לראות אותך חזקה ותומכת , עד כמה שההתקף שלו מפחיד ומעורר תחושת תסכול , אני חושבת שחשוב להיות חזקים... זה מה שאני חושבת ,וכך הייתי רוצה שינהגו בי ,היו לי מספיק שנים עם התקפים וראיתי את כל התגובות האפשריות , הכי עצובות ומדכאות הן של אלה שבכו או היה להם מבט מפחיד בעיניים ויש כאלה מסתבר. יו , כמה כתבתי...
אני ממליצה לך אפי , לכתוב בפורום של ד"ר שאול נבון מחלה גופנית-תמיכה רגשית, אני מאוד אוהבת את הגישה שלו כאדם ואני סקרנית לדעת מה הוא יכתוב לך... מה את אומרת יקירתי?

hashy

New member
qt שלי,סיפורך האישי כאן יושב בליבי

כמה ימים. אני רוצה לאמר לך שלדעתי את אישה אמיצה, חזקה, איכפתית ופתוחה ובטוח משמשת למשפחתך דוגמא (גם אם הם לא אומרים או יודעים זאת עדיין) ואם לשפוט לפי התוצרים שישירים שלך (הבת שלך שמראה סימני תמיכה ועזרה, והפורום הזה על כל חבריו ומשתתפיו ועל עצם קיומו - אני צודקת. ולגביי אפי, אני שותפה לדבריך ולחוויותיך לגבי הבכי והפחד אצל אחרים ואם השתמע מדבריי משהו הסותר את הכתוב להלן - לא זו הייתה כוונתי אלא להיפך. יחד עם זאת יש להיות אמיתיים. התקף אפילפטי הוא מפחיד וטראומתי למתבונן ואם הבכי עוזר לה לתפקד כדי לעשות את המהלכים הנכונים באותו רגע שתבכה. חשוב לי לציין שמשפחתי לא בכתה על העניין לידי ולא כל דבר נאמר, אך אני נוצרת את מה שכן מעצימה אותו כדי להסיק את מה שלא, מאמינה בדברים החשובים באמת - שהם אוהבים אותי, רוצים בטובתי, בוטחים בי (גם כשאני לא נורמלית) וגאים במי שאני גם כשהם לא מראים זאת ועם האסרטיביות הזו מהלכת כאילו שאין שום בעיות ולא כדי להתעלם - אלא כדי לאפשר להם בהזדמנות אחרת עוד כשהם יהיו מוכנים...

למעלה