שלום לכולם.

שלום לכולם.

אשמח לשמוע איך אתם מסתדרים עם תחומי הספורט השונים (טניס כדור סל וכדומה).האם משחקים עם המכשירים אם כן אך זה משפיע ? כמו כן אשמח לשמוע האם אתם מרכיבים את המכשירים למשך כל היום או שאתם עושים הפסקות במשך היום? תודה.

צלף

New member
כמו בכל פעילות קבוצתית של שומעים

אני למשל מתאמן בקונג פו אז בזמן השיעור אני עומד ליד המורה/המדריך ושצריך לא מתבייש לשאול מה אמר... אני זוכר שהייתי בתיכון, ניסתי לשחק כדורסל בקבוצות שומעות
והפריע לי שלא שמעתי את הצעקות של החברים לקבוצה, מאז אני אוהב התעמלות אישית רק...

צלף

New member
אה שכחתי לפרט לגבי מכשירי שמיעה

אז בכן כאשר אני הולך לפעילות גופנית אני מרכיב את מכשירי שמיעה הישנים שלי האנולוגיים. וזה כדי לשמור על מכשירי שמיעה החדשים שלי מפני מכות לא צפויות,... וזה כך גם אם אני הולך למקומות לא בטוחים כמו לשחות בים... לגבי הזעה: מומלץ לקנות מיבשי לחות למכשירי שמיעה אפשר לקנטת כאלו ברוב הסוכניות למכשירי שמיעה, פשוט שמים בלילה את המכשיר ליבוש, וכך לעשות גם לגבי המכשירים הישנים שעשית איתם פעילות גופנית...

0ne Man

New member
אני מרכיב את המכשירים כל היום

מהרגע שאני קם, ועד לרגע שאני שוכב לישון. ההפסקה היחידה שאני עושה עם המכשירים היא במקלחת...

MeMyOwn

New member
תגובה קצרה

לגבי שאלתך, איני יכול לענות באופן אישי, משום שאיני מרכיב מכשיר שמיעה (ויותר מזה, לצערי, לא עוסק בתחומי ספורט "קשים" מדי), אולם מניסיון של אדם אחר, שעמו דיברתי פעם על נושאים שונים, עלה, כי כשאדם מתאמץ גופנית (בדר"כ) הוא מזיע וההזעה עצמה עלולה איפוא לקלקל (באופן קל או קשה יותר) את מכשיר השמיעה, כך שיש להתייעץ עם גורמים מתאימים בנוגע לסוגיית המכשיר בעת הזעה או פעילות ספורטיבית. בנוסף, כמובן, אתה יכול (כפי שכבר עשית כאן) לשאול את בעלי הניסיון לגבי ההזעה בעת הפעילות. בהצלחה!

milford

New member
ואני...

אישית, אני מעדיפה וגם העדפתי בעבר לעשות ספורט ללא מכשירי השמיעה ואפילו שיחקתי כדורסל ופשוט שמתי לב יותר למה שקורה על המגרש כדי לראות מה מצב המשחק ומקומי במהלכו (גם השתתפתי במסגרת תחרותית) אז אפשר להסתדר. ואני אדם שאוהב שקט אז כשאני מסיימת את העבודה והולכת לאוטובוס אני מורידה את מכשיר השמיעה מאחר ובאוטובוסים יש רעש של רדיו ואנשים שמדברים בקול רם ובכלל יש רעשים של הסביבה אז עדיף לי השקט. באופן כללי, אני מרכיבה את מכשיר השמיעה בעבודה או בזמן שאני בחברה של אנשים שאתם אני מדברת כדי שלא אדבר בקול רם מדי (עד כמה שיש לי שליטה בזה - לא תמיד יש לי גם עם מכשירי השמיעה ולצערי השומעים לא מסבים את תשומת הלב שלי לכך שאני מדברת בקול רם) מהתשובות שענו לך עד כה אתה יכול להבין שכל אחד עושה מה שנוח לו וזה דבר שבא עם הזמן. מה שנכון, מכשירי השמיעה רגישים ללחות ולזעה בפרט ולכן חייבים לשמור עליהם.

K u d z u

New member
באמת צריך לשמור על המכשירים, אבל

לא צריך להגזים לגמרי. נדמה לי שרוב האנשים לא מזיעים כל כך הרבה עד שזה מקלקל את המכשירים. גם מכות וחבטות למיניהן לא תמיד הורסות הכל. מה שחשוב הוא בעיקר לא להמנע מדברים רק בגלל חששנות-יתר. בתור ילדה עסקתי בכמה סוגים של התעמלות וגם סתם היו כל מיני "תאונות" ולא קרה דבר (למזלי...) מה שאמנם לא אומר שלא צריך להזהר אבל בהחלט כן אומר שאפשר ללכת בשקט ולחיות את החיים. לפעמים הפניקה מוגזמת. כשאני ואחי עלינו בזמנו על איזה מתקן דומה לאומגה, המתקן היה כל כך גבוה בסופו שהיה צריך לעוף ממנו כדי להגיע חזרה לקרקע. אחי שבר את היד, אבל אליי רצו קודם כי חשבו שאם צועקים שמה זה מפני שהמכשירים ניזוקו (הם לא...). זו פניקה מוגזמת. המכשירים לא ניזוקו גם כאשר אי-אז החלטתי להחליק על גלגיליות, להחזיק את הכלב ברצועה ולהגיד לו "רוץ! רוץ! רוץ!" ואז עפתי מכל המדרגות שהפרידו בין שני רחובות כי הכלב ראה חתול. המכשירים לא ניזוקו גם כשהמעיל שלי בטיול שנתי הוכיח את עצמו בתור מאגר מים מעולה והלכנו יום שלם בשדות בגשם שוטף. לי היה שיער ארוך והמים זלגו ממנו בפלגים. מה דעתכם, יש צורך להמשיך בדוגמאות?

צלף

New member
איך איבדתי מכשיר שמיעה ../images/Emo12.gif

הלכתי לחוף הים בת"א (נורדאו) בחורף, את הדברים שלי שמתי בשקית על החוף, ושחזרתי מהשחיה לא מצאתי את מכשיר השמיעה, כמה שחיפשתי ליד השקית ובחול ליד לא נמצא למכשיר זכר, והחוף היה שמם... למזלי הלכתי לחוף הים עם מכשיר שמיעה הישן שלי כמנהגי מאז ותמיד שמעתי כל מיני סיפורי זועה על מתחרשים ואחרים שלא ניזהרו, כלומר הלכו בגשם , או נכנסו לסאונה עם מכשירי שמיעה, לשיפור הרווחיות של הסוכנויות למכשירי שמיעה.

noam_ma

New member
אני עושה פעילות גופנית עם המכשיר

אף פעם לא הרגשתי שהזיעה פוגעת במכשיר. למעט אירוע אחד בחיי, לא נגרם למכשיר נזק. באירוע המדובר הוא משחק כדורגל ששיחקתי לפני כ-8 שנים. בעיטת כדור "פצצה" פגעה במכשיר, הפריד את המכשיר מהצינורית והאוזניה, והמכשיר עף. כל השחקנים חיפשו אותו יחד איתי ורק אחרי כ-20 דקות(!) נמצא המכשיר במרחק של כ-15 מטר מהמקום בו עמדתי.

soheel

New member
ספורט עם מכשיר

אני משחק כדורעף מגיל 10 ותמיד שיחקתי עם המכשיר, הנפילות הרבות על הרצפה ופגיעות הכדור עם הראש אף פעם לא גרמו נזק למכשיר , גם הזיעה לא גרמה נזק למכשיר עצמו אלא לסוללה ,ואני הייתי מנגב אותה אחרי כל אימון . כרגע ומלפני כמה שנים אני משחק בלי המכשיר וזה ממש יתרון לפי דעתי. אני משחק ספורט נטו ללא כל הפרעה אחרת בזמן האימון .

0ne Man

New member
ואצלי

הזיעה גורמת להצטברות לחות בצינורית האויר של האוזניות, ולפעמים אני צריך באמצע היום לנתק את הצינוריות ולנשוף לתוכן אוויר כדי לנקז את הלחות. לפעמים הזיעה גורמת גם לסוללות להירטב, ואז אני מייבש אותן עם נייר טישו או משהו דומה. פרט לכך, מעולם לא ניזוקו לי המכשירים(טפו טפו טפו חמסה חמסה..)

milford

New member
ואצלי

היו לי כמה מקרים משעשעים גם כן האחד - כשקבלתי דרגה חדשה בצבא והיה נהוג לשפוך מים על אלו שזכו בדרגות ולא ידעתי שזה המנהג וכך הפתיעו אותי עם דליים מלאים במים והמכשיר הלך לו לעולמו... ובמשחקי ספורט הזעתי (זה היה לפני 20 שנה בערך והמכשיר התחיל לגמגם ואז שמתי לב שזה קורה במשחקים ולכן הפסקתי לשחק עם המכשיר וגליתי שזה מאד נוח דווקא. והמקרה המעניין, יום אחד הלכתי לברכה ושכחתי להוריד את המכשיר - ואני נכנסת לי למים בכיף ובאותה שנייה שהטבעתי את הראש (עם המכשיר) נזכרתי שיש לי מכשיר אז יצאתי מיד מהמים והמעניין שדווקא הפעם הוא לא ניזוק

למעלה