שלום לכולם

xflil

New member
וחוץ מזה

דבר ראשון צריך לשים גדר! למה לא באים פיגועים מעזה?! כי יש הפרדה! ואתם יודעים למה לא שמים הפרדה בשטחים...כמובן.....אחרת מה קרה לארץ ישראל השלמה? נחצתה.....ושרון די מאוד פוחד מזה....לכן כל הפיגועים באים משם! צריך לחזור לגבולות 67´ ונגמר הסיפור וגם אם לא נרצה לחזור ל-67 ככה זה יגמר בסוף ואתם תראו, עוד שבוע, שבועיים, חודש, שנה, יובל

Kgt1

New member
זו בדיוק הסיבה שאני לא מבין את רוב

השמאלנים... מתי כבר תבינו שזה לא ייגמר בגבולות 67????? זה אף פעם לא ייגמר. הם תמיד ירצו יותר.

BLUE SPOT

New member
אבל השאלה מתי הלגיטימציה נגמרת.

ישנה תמיכה בינלאומית בכך שאנחנו צריכים לחזור לגבולות 67. מכך ניזונים הפלשתינאים. ברגע שנחזור לכך- המצב, לכאורה, צריך לחזור למי מנוחות. הפלשתינאים ימשיכו לדרוש- הלגיטימציה תישאר?

Kgt1

New member
ברגע שנחזור לגבולות 67 הם ימצאו

לגיטימציה חדשה. זאת בדיוק הבעיה.

המוסד

New member
גבולות 67=גבולות אשוויץ

אגב למה אין פיגועים מעזה? כי הגבול עם עזה הוא כמה קילומטרים והגבול עם יו"ש הוא לפי זכרוני יותר ממאה קילומטרים...אגב מה נעשה עם ירושלים? ועם "פלשתינאיי" ישראל?

Kgt1

New member
אם היו למישהו פתרונות אז המצב היה

נראה אחרת היום... בגדול אם יש אפשרות למשהו זה רק על ידי הסכם. אבל אני לא מאמין שהסכם כלשהו ריאלי. למרות שהפסקת האש נשמרת עד עתה (כבר כמעט יממה! (
)) אני נותן לה עוד מקסימום יום. והלוואי שאני טועה.

BLUE SPOT

New member
חייבים לקום ולעשות מעשה.

לא ייתכן שמצד אחד נגיד שלאף אחד אין פיתרון ומצד שני נצר על ההרוגים- משני הצדדים. אם נעשה ככה נתנהג בצביעות. חייבים לחתום על הסכמים- ועם יש לכך תהודה בינלאומית, אז מה טוב.

אפרת*

New member
אני חושבת שזה

"תירוץ" די עלוב.. הרי כל עם [אלא במקרים מיוחדים] היה מעדיף להרחיב את שטח המחייה שלו, ניקח לדוגמא את ישראל, הרי אם הייתה לנו אפשרות [הומנית!] להרחיב את המדינה שלנו עוד אלפי קילומטרים היינו עושים זאת ללא מחשבה שניה, אבל מסיבות ברורות לא נבוא בדרישות לא הגיוניות [ואחרי הכל, בגבולות 67´ חיייב להיות איזשהו הגיון, אחרת, כמו שאמרו, לא הייתה לזה לגיטמציה בינלאומית.. או שאני טועה?]

גבולות 67 .....

הרעיון הזה לא ממש בר ביצוע, לא נראה לי שזה אפשרי להזיז את כל הישובים היהודים שכבר בנו לעצמם חיים בהתנחלות....גם אם נוכל להזיז את ההתנחלויות חזרה מהשטחים, ישנה סבירות גבוהה שתפרוץ מלחמת אחים... ונניח שבכל זאת חזרנו לגבולות 67-זהו רק פתרון זמני, מפני שהדת האיסלמית לא רוצה אותנו -נ-ק-ו-ד-ה-! כמה שטח שהם רק יקבלו מהמדינה שלנו-הם ירצו עוד... מבחינתם המדינה היא שלהם ואנחנו צריכים לעוף משם לגמרי... אם החזרה לגבולות 67 היתה מבטיחה לנו שקט ושלום אמיתי אני בהחלט היייתי בעד, אבל אין כל בטחון שזה מה שיקרה... שרון

BLUE SPOT

New member
תראי- אני ריאלי. אני לא אומר...

שצריך לחזור 100% לגבולות 67. זה גם לא אפשרי במצב הפוליטי ומערכי הכוחות בכנסת. בוודאי שאני לא בעד החזרת אריאל ושהם שהן ערים גדולות וגם לא להפוך את מודיעין לעיירת גבול. לא. מה שאני כן אומר זה שצריך לעשות מאה אחוז מאמץ. אם כל צד עושה מאה אחוז מאמץ- אנחנו גם נשארים ריאללים, אבל גם עושים פשרות כואבות.

xflil

New member
מה את אומרת

בדבר אחד את צודקת יהיה פה פצוץ גדול אחרי שהכל יגמר ותאמיני לי גם אם זה יגמר ב-67 וגם אם לא יהיה פה אסון גדול... והם לא ירצו יותר כי הכל התחיל מזה....למה יש שקט בלבנון? חשבתי שהם ירצו יותר.... וחשבתי שהם ירצו יותר גם כשהחזרנו את סיני...פתאום אתם שותקים..היום להזכירך יש שלום עם מיצרים והם לא רוצים יותר מסיני ואם תסתכלי ותקראי קצת בספרי ההיסטוריה תראי שהסתדדרנו הרבההההההההההה יותר טוב עם המוסלמים מאשר עם הנוצרים ולאורך כל ההיסטוריה המוסלמים היו הכי בסדר איתנו....דוגמא אחת קטונה ספרד.... את השאר תקראי את

אני יודעת את זה....

אני גם יודעת שהיו תקופות שהיהודים חיו בדו קיום מוחלט עם המוסלמים, כן כן, פה בארץ!!! מה זה קשור עכשיו?, זה היה בעבר, ואני לא מוצאת שזה לא רלוונטי לתקופתנו... בקשר לשקט בלבנון, מצריים-מודה, השטקת אותי...אני לא יודעת איך להגיב,אז אלו דוגמאות שמוכיחות שבכל זאת יש סיכוי לשקט ושלום במידה ונחזור לגבולות 67, אבל מה אם בכל זאת לא?

המוסד

New member
ל-"סופר~שרון"

קודם כל אף אחד לא השתיק אותך, לגבי לבנון, מה שקורה בלבנון זה מה שקרה בהסכם הפסקת האש של 1970(עם מצריים) יש שקט אמנם אבל הצד השני מתחמש לקראת המכה הגדולה, ועוד דבר בקשר ללבנון, היציאה מלבנון גרמה למלחמה הפלשתינית שאת תוצאותיה אנחנו רואים כיום ואת זה אמר מוחמד דחלאן "אני אומר לכם, שאם הפלשתינים יראו שאתם מוותרים לחיזבאללה עד המילימטר האחרון רק בגלל שהרגו בכם הם יגידו בשביל מה לנו התהליך המדיני אם אפשר פשוט להרוג אותם" (דחלאן תומך בחיסול ה"שקט" של ישראל) זה לבנון עכשיו מצרים, מצרים אחרי מלחמת יום כיפור הייתה במצב כלכלי קשה, היא הובסה אחרי שהשתמשה בקלפים הכי טובים בזמן הכי טוב בשבילה שלה, המדינה שמולה חמושה בנשק גרעיני, ועכשיו יש לה בררה להמשיך ללחום בישראל ללא יכולת ריאלית להביסה או לקבל מילארדים מאמריקה, את השטחים שאיבדה חזרה ונשק אמריקאי לשיפור מעמדה עד שבנקודת זמן לא ידועה בעתיד תוכל באמת לעמוד מול ישראל כשווה מה את כמנהיגת מצרים היית מעדיפה? אגב הנה ההוכחה ש*אין* סיכוי לשלום בגבולות 67

xflil

New member
חבר שלי

אתה בכלל יודע מהתחלה למה תנועת החיזבאללה הוקמה? בו ואני אגיד לך כי נכנסו ללבנון עכשיו השתקתי אותך ולסופר שרון לפחות את לא מאלה שמנסים להתווכח כשאין טעם
יש לך איי סי קיו?

היה אייסיקיו, ונמחק ושוב היה ...

ושוב נמחק וכו´... כמובן שאני לא מוותרת ובקרוב יהיה שוב (עד הפעם הבאה שימחק) ואתה תהיה הראשון לדעת על כך
אוקיי?

המוסד

New member
בהנחה שההודעה של-xflil כוונה אליי

אני אשאל אותך שאלה, מה עדיף חזית נוחה לצבא הסורי הוא לחימת גרילה? אנח הייתי בוחר לוחמת גרילה, החיזבאללה הוקמה בגלל שסוריה הבינה ש"דפקו" לה את התוכניות והיא הלכה על חלופה, פחות טובה אבל עדיין חלופה.

BLUE SPOT

New member
אני חושב שהמצב פה טיפה שונה...

רוב העם הפלשתינאי מורכב מפליטים שגורשו ו/או ברחו מהארץ בתקופת מלחמת השיחרור. על כן- בהחלט ניתן לאמר שהערבים ימשיכו לדרוש- אם זה את הבתים שלהם בחיפה, ביפו, בגליל או בכל מקום אחר.

beny_18

New member
אנחנו לא אלוהים!!!

ואנחנו גם לא נעשה מה שעשו לנו!!!!! להזכיר לך שניסו לעשות לנו את זה לפי 50 שנה...... תתנו להם חלק קטן אבל מה שבתוך לא את זכות השיבה.... בני

למעלה