שלום לכולם!

bob2121

New member
שלום לכולם!

אני מחפש מזה זמן רב תשובה לשאלה, ונראה לי (משום מה...) שכאן יוכלו לעזור לי: אני משתחרר בעוד מספר חודשים- ואני לא ממש מבין את העניין עם תעודת השחרור. נניח שהשירות שלי היה בתפקיד איכותי, אך לא עברתי בשביל זה קורס; איך המעסיקים יוכלו לדעת על כך? האם בתעודת השחרור כתוב מה היה המקצוע שלי בצבא (במקרה זה פקיד....)?? האם כתוב באיזה חיל שירתתי? בעצם, מה כתוב בתעודת השחרור???? :) כמו כן יעזור לדעת לגבי אותה הסוגיה, בכל הקשור לפרופיל... האם במשרות ממשלתיות מתעניינם לדעת למה הפרופיל שלי נמוך? (64) ואיך יבדילו ביני לבין מישהו עם פרופיל נפשי??? אני יודע ששאלתי הרבה שאלות, אך אודה מראש על כל פיסת אינפורמציה...

SShirly

New member
תעודת שחרור../images/Emo63.gif

הפרטים הבאים מופיעים בתעודת השחרור: פרטים אישיים (שם, מ.א, ת.ל, סיבת השחרור (תום שירות, פטור רפואי וכו'), עיטורים ואותות שקיבלת ופרק הזמן בו שירתת. המקצוע הצבאי, ממקצוע ממשלתי מקביל לכך. כמו כן אתה מקבל תעודת הערכה בה יופיעו הפרטים הבאים: פרטים אישיים, סיבת השחרור מצה"ל, מקצועות שנרכשו (יופיע לדוגמה "פקיד"), עיטורים אותות וציונים לשבח, רמת התנהגות ותכונות חיוביות שאותן יבחור המפקד לגביך מתוך רשימה מוגדרת מראש. בנוגע לפרופיל, אין לי מושג. אני מניחה, וכמעט בטוחה, שכן יתעניינו לדעת לגבי הפרופיל שלך במשרות ממשלתיות.

bob2121

New member
תודה רבה! אבל....

עדיין לא הבנתי: 1- אם מה שאת אומרת לגבי המקצוע נכון (רושמים לדוגמא פקיד), איך המעסיקים יכולים להבדיל בין מישהו שהיה בשלישות לבין מישהו שהתעסק עם מחשבים לבין מישהו ממודיעין??? 2- מישהו יודע בבירור, אם הפרופיל מצויין בתעודת השחרור, ואם כן, אז רשום אם הוא נפשי או רפואי? תודה רבה לכל המשיבים!

PooKiPsiT

New member
אז אולי עכשיו..

1. לפקיד במודיעין, פקיד בשלישות ופקיד בח"א יהיה כתוב "פקיד" בתעודת שחרור. כתוב רק איזה תפקיד (או תפקידים) עשית. לא איפה ובלי פרטים. אם אתה רוצה לפרט אתה יכול לעשות את זה בקורות חיים שלך. 2. הפרופיל וסיבתו לא מצויינים בשום מקום בתעודת שחרור. אפשר לדעת פרופיל רק אצל מי שיצא על 21 כי אז בסיבת שחרור כתוב "סיבות רפואיות". למעסיקים בעיקרון גם אסור לשאול אותך על הפרופיל אלא אם כן זה קשור איכשהו לעבודה.

למעלה