שלום לכולם.

dandiel

New member
שלום לכולם.

יש לי שאלה שמציקה לי כבר הרבה זמן. בתורה כתוב "לא יהיה לך משכב זכר" או משהו כזה. אם התורה כל כך שואפת ל"ואהבת לרעך כמוך", למה ההומוסקסואליות (רחמנא לצלן) הפכה למן טאבו אסור? למה צריך להוסיף את צמד המילים "רחמנא לצלן" הכל כך מקצות, בכל פעם שהנושא עולה? אני משער שאף אחד לא ייתן לי תשובה הגיונית, אבל אני פתוח להצעות.

שלום ידידי אנסה לענות.

נאמר בתורהןאהבת לרעך כמוך,יש מצווה בתורה לאהוב את כל אחד מבני ישראל כנפשנו ומאודנו,להצטער בצרות,לנחמו,לשמוח בשימחתו כו'. האים "משכב זכר"זו נקראת אהבה? האים ששני גברים ..... (רחמנא ליצלן) זו נקראת אהבה? אהבה פירושה לשמוח בשמחת השני לתת לשני את כל המתנות שבעולם וכו' אהבה זו לא מגע אנושי אלא מושג לגמרי שונה... אים הקב"ה ברא אותנו רק הוא יודע מה טוב בישבילנו ואילו חוקים מתאימים לנו...לכן אנחנו צריכים לציית להוראות שניתנו לנו במעמד הר סיני ולהאמין שציות לחוקי התורה יקנה לנו את אורח החיים הטוב והמאושר ביותר. בקשר לשאלה"רחמנא ליצלן" אני יענה לך בשאלה: למה בכל מילה שניה אנחנו מוסיפים את המילה"כאילו"? כמו שזו צורת דיבור "רחמנא ליצלן "זו צורת דיבור... מקווה שעזרתי ולא בטיפה..

dandiel

New member
לא, לא עזרת.

וגם לא בטיפה. עדיין נשארתי תמהּ כשם שהייתי. אני משער שאתה, בתור "סטרייט" (שגם ההגדרה הזו לא מוצאת חן בעיני, אבל זה כבר נושא אחר...), או יותר מזה - בתור דתי מאמין, לא תבין איך שני גברים יכולים לאהוב האחד את השני. אני אוסיף ואומר, שאהבה הומוסקסואלית היא בדיוק כמו אהבה הטרוסקסואלית. האהבה היא אותה אהבה. מושאי האהבה הם השוני. כשם שגבר מסוגל לאהוב אישה אהבה חזקה, כך גבר מסוגל לאהוב גבר אחד אהבה חזקה. הקב"ה ברא אותנו, כביכול, עם התכונה המופלאה של יכולת לאהוב, וכמו שאני אוהב חפץ, אישה, בעל חיים, כך אני יכול לאהוב גבר. צמד המילים "רחמנא לצלן" ביהדות, לא מקביל ל"כאילו" בשפת הדיבור היומ-יומית. אין פה בכלל מקום להשאווה בין שני הביטויים. מה גם שלא ענית לי על השאלה - למה צריך להוסיף את צמד המילים לנושאים "אסורים" כביכול.

קודם כל אני בת...

דבר שני אני מודה אני לא רב ואולי טעיתי... ניסיתי להסביר,מסתבר שאני לא ממש יודעת את התשובה לשאלה. נחכה שנאמן למקורות יגיע ויענה לך... אני אנסה לענות בצורה קצת שונה.. איסור משכב זכר הוא כמו כל שאר האיסורים. אים יש לי אח וחס ושלום אני מתאהבת בו האים אני אשכב איתו?השם ירחם? הרי זה יהיה גילוי עריות. או אים אני אוהבת ללכת לדיסקוטקים בשבת?יש לי אהבה לזה ? זה חילול שבת. או אים אני אוהבת לאכול חזיר זה איסור אכילת טרף. אני מקווה שהבנת את הכיוון. הקב"ה נתן לנו חוקים לטובתנו על מנת שנכבוש את ייצרנו. נאמר"בראתי יצר רע בראתי לו תבלין-תורה" רק ע"י התורה אפשר לכבוש את היצר. עכשיו אני מקווה שאני בכיוון

dandiel

New member
סליחה

תרשי לי לנסח את שאלתי אחרת, אני רוצה שאנחנו גולשים למקומות לא רצויים. שאלתי עסקה בעצם ההומוסקסואליות, לא בעניין הסקס (רחמנא לצלן?). מדוע, שכמו שגבר ואישה מקימים משפחה, ככה גבר וגבר, או כמובן אישה ואישה, יוכלו להקים משפחה? למה התורה אוסרת לאהוב את בני מיני? למה התורה אוסרת להקים משפחה עם בני מיני? למה התורה דוגלת בגזענות בלתי מובנת? הרי אם התורה אסרה משכב זכר, ניתן להסיק ש"תופעה" זו הייתה קיימת גם בזמנה כביכול. מה בדבר דוד ויונתן? האם לפי התורה הם היו אמורה להיהרג רק בגלל העובדה שהם אהבו האחד את השני "יותר מאהבת נשים"?

asaf2000

New member
תשובה

דבר ראשון נציין שבתורה יש שני סוגים של מצוות, הסוג הראשון הוא מצוות שכליות שגם בלי התורה היינו מבינים שכך צריך להיות לדוגמא לא לרצוח ולא לגנוב ולכבד אב ואם, ויש מצוות שהן לא שכליות לדוגמא להניח תפילין או לא לעשות מלאה בשבת ועוד רבות... לחלק מהמצוות יש גם טעמים אבל את הטעם האמיתי של המצווה, את מה שהיא באמת פועלת בעולמות העליונים זה אנחנו לא יכולים להבין. לגבי משכב זכר התורה כותבת בפירוש "ואת זכר לא תשכב משכבי אישה תועבה היא", ספר החינוך כותב: "משרשי המצווה לפי שהשם ברוך הוא חפץ בישוב עולמו אשר ברא ולכן ציוה לבל ישחיתו זרעם במשכבי הזכרים, כי הוא באמת השחתה שאין בדבר תועלת פרי ולא מצות עונה, מלבד שענין אותו טינוף נמאס ומכוער הוא מאוד בעיני כל בעל שכל. והאיש שנברא לעבודת בוראו לא ראוי להתנול במעשים מכוערים כאלה. ומזה השורש אמרו חז"ל שאסור להשיא אישה לקטן, דכעין זנות היא, וכם שלא ישא אדם אישה זקנה ועקרה שאינה ראויה לילד".

asaf2000

New member
אני רוצה להוסיף

שאם התורה אסרה על משכב זכור אז כל יצר שיש לבן אדם לזכרים הוא יצר הרע והעבודה שלנו היא להתגבר עליו ולעמוד בנסיון, יצר כזה לא נקרא "אהבה" ובטח שלא מקימים ואהבת לרעך כמוך בזה. וזה מה ש'החינוך' כותב על אהבה ישראל אמיתית: "מצוות אהבת ישראל - לאהוב כל אחד מישראל אהבת נפש, כלומר שנחמול על ישראל ועל ממונו כמו שאדם חומל על עצמו וממונו, שנאמר "ואהבת לרעך כמוך", ואמרו חז"ל דעלך סני לחברך לא תעביד (מה ששנוא עליך לא תעשה לחברך). ואמרו בספרא אמר רבי עקיבא זה כלל גדול בתורה, כלומר, שהרבה מצוות שבתורה תלויות בכך, שהאוהב חברו בנפשו לא יגנוב ממונו ולא ינאף את אשתו, ולא יונהו בממון ולא יסיג גבולו, ולא יזיק לו בשום צד, וכן כמה מצוות אחרות תלויות בזה. ידוע וגלוי הדבר לכל בר דעת. שורש המצווה ידוע, כי כמו שיעשה הוא בחבירו, כן יעשה חבירו בו, ובזה יהיה שלום בן הבריות". אז הנה למדנו מה זו מצוות ואהבת לרעך כמוך, אהבת ישראל אמיתית כמו שהתכוון הקב"ה שציווה עליה ולא כמו שאנחנו חסרי הדעת מפרשים אותה כל אחד לפי דרכו..

dandiel

New member
עם כל הכבוד לפרשנים

אני יכול לפרש את "ואהבת לרעך כמוך" אין שאני מבין לנכון, ולא איך שמכתיבים לי.

asaf2000

New member
אתה מקבל את התורה שבע"פ?

כי אם לא, אתה יכול לפרש את התורה שבכתב כמו הקראים...

dandiel

New member
אז פה קבור הכלב...

מצטער, אני לא מתחבר עם הגישה המאוד קרה הזו של "להביא לעולם ילדים - זה הייעוד שלך בחיים". אני אגיד לפורום שלכם יפה שלום, ומקווה שיימצא הנאור שיוכל לענות לי על השאלה בצורה עניינית יותר. ליל מנוחה. V V V V

asaf2000

New member
אין כזה דבר "הנאור"

כתוב "לא לתהו בראה לשבת יצרה", עם המצווה הראשונה בתורה אתה לא מסתדר? "משרשי מצווה זו כדי שיהיה העולם מיושב, שהשם ברוך הוא חפץ בישובו כדכתיב "לא תהו בראה לשבת יצרה". והיא מצווה גדולה שבסבתה מתקיימות כל המצוות בעולם, כי לבני אדם נתנו ולא למלאכי השרת". אתה מחפש אדם "נאור" שיתיר לך איסורי תורה תנסה אצל הרפורמים או אצל הגוים.

אלי ו.

New member
יש לך טעות

התורה אינה אוסרת על נטיות הומוסקסואליות, התורה אוסרת על משכב זכר. אין בעיה עקרונית בסתם שני גברים הגרים יחד. ההלכה גם אינה מדברת על רגשות.

asaf2000

New member
רגע

באותה מידה אתה יכול להגיד למה כתוב "לא תגנוב" הרי יש מצווה לעשות חסד ולמה אסור לגנוב מעשירים ולתת לעניים?? איך זה יתכן?

dandiel

New member
עם כל הכבוד

גניבה גורמת נזק, בעוד שאהבה - בדיוק להיפך.

א77

New member
הסיבה והתשובה הנכונה האחת והיחידה

היא כך ציוונו בוראנו. וברוך הוא אלוקינו שבראנו לכבודו, והבדילנו מן התועים ונתן לנו תורת אמת וחיי עולם נטע בתוכינו, וקדשנו במצוותיו והורנו לפרוש מן הטומאה. והיה מי שיסבור שאהבה משמעותה ללקק זרם חשמל פתוח, אז שיעשה מה שלבו אומר לו אהבה מהי. איני חושב שבפורום זה, אמור אתה לקבל תשובה לשאלתך, טרם תדע כי אבדה מצרים בעלת כל התועבות והטומאות. טרם תדע אהבה מהי. אני מאמין שלאור השקפתך ומושגיך בנושאי 'אהבה', הרי וודאי אינך מבין מהו 'ואהבת את ה' אלוקיך בכל לבבך'... חתימתך בהודעותיך מחייבת כל אדם מאמין לענות ולהשיב לך תשובה, מהסוג שמשיבים לא לבן החכם ולא לבן התם ולא לבן שאינו יודע לשאול. אם תנסח שאלתך שאילת תם או שאינו יודע לשאול נצטרך לנהוג להשיב מעט אחרת, כפי שהורונו חז"ל וכמובא בהגדה של פסח.

א77

New member
ותשובה לחתימתך...

חתימתך היא : "צידוקו היחידי של אלוהים הוא בכך שאינו קיים" למעשה איני אוהב שמדברים בשמי או בשם אחרים. ומחתימתך: הרי שצידוקו של אלוהיך אכן הוא בכך שאינו קיים. לו הייתי מנסה להכיר את אלוקי ישראל המשגיח בהשגחה פרטית על כל היקום, תבל ומלואה שמים וארץ, כי אז וודאי הייתי מתוודע לא-ל גדול ונורא, כל יכול. נצח סלה ועד.

שפן1

New member
מין במינו עיוות בנפש.

לפי הוכחות רבות, הוכיחו שדבר זה נובע מעיוות נפשי, הקושי לעלות על זה או לטפל בזה, מביא אנשים אלו להתגאות בזה ולהפוך את זה לאורח חיים. תורתינו הקדושה אמרה לנו לא תעשו כמעשיהם כי מפני זה הנני מוריש אתכם את הארץ הזאת, יכול להיות שאצל הגויים מין במינו הינו אורח חיים, אולם לדעת התורה העיוות הזה אינו אורח חיים אלא עיוות, שאין לו מקום בחיים הנורמליים, וזה אינם חיים. מטרת הבריאה הינה לקיים את ישוב העולם, להביא חיים לעולם, ולא לחיות חיי בוסר שאין להם שום מטרה. ההוכחה היא שהגויים מצדקים תופעה זו כי מהות הגוי אינה מבינה מבעד להשגתה, ולכן כל מה שנותן לי הנאה הננו מוצדק וראוי, אולם דעת היהדות יוצאת חוצץ נגד זה ואומרת זה אינם חיים אלא מוות, מוות פיסי לאנושיות האדם, להלך מחשבתו, לחייו, ולעתידו.

איתמר770

New member
מה הקשר ?

כתוב גם שצריך לאכול, ועדיין אסור לאכול בשר וחלב. הומוסקסואליות מוגדרת בתורה כ"גילוי עריות". כמו שכתוב לאהוב את ההורים, אבל אתה לא תשכב עם אמא שלך- נכון ???

למעלה