שלום לכולם

שלום לכולם

מישהו בדק את כל העניין של דואר אלקטרוני בשבת? אם שלח לי ישראל בשבת, אסור לעולם לפתוח מסתמא, נכון? ואם גוי שלח, מותר מייד (במוצ"ש) ? ועוד דבר, מישהו יודע איפה יש מאגר תמונות של רבנים וכאלה. יישר כח, תזכו למצוות ושבוע טוב לכולם
 

מתנדב

New member
לא נראה לי שצרכה להיות בעיה כלשהי

לגבי אימייל בשבת... ולגבי תמונות של רבנים כבר עניתי לך בשאלה הקודמת ששאלת....
 
לי נראה שיש בעיה אם זה...

זה כמו טלפון ששולחים בשבת דואר... אחי שמתקשר מארה"ב במוצ"ש אצלהם שבת בבוקר אסור לי לדבר איתו כי אני גורמת לו לחלל שבת להמרות שהוא לא שומר תורה ומצוות... אני לא יכולה להגיד לו את זה ... קשה לי .. כי נותנים לי את הטלפון בלי להגיד לי שזה הוא, אבל בבית שלי זה לא יהיה !! זה כמו הרבה דברים שאנחנו שומרים תורה ומצוות ואנשים לא.. למשל לעבור את הכביש בשבת בירושלים אנשים שעדין נוסעים אסור לי לגרום לו לעצור שאני יעבור את הכביש..
 

BigKay

New member
אמרתי לך את צדיקה... תחזקנה ידיך

ותלכי מחיל אל חיל,
 

שיSY

New member
איימל בשבת,

נראה לי שאם יהודי שלח יש בעיה לקרוא את זה, זה כמו חדשות שערכו בשבת אסור לשמוע במוצ"ש. ולגבי גוי לא נראה לי שיש בעיה.
 
גם לי נראה שאם יהודי שלח אז אסור

לפתוח לעולם, קנס שבת, אבל עיקר השאלה שלי זה לגבי גוי, אם מותר מייד במוצ"ש (בכדי שיעשו), או שמא זה דומה לארון מתים שנעשה לצורך ישראל שנאסר גם כן לעולם. לא ממש נראה לי, אבל אם נדמה את זה אז גם זה יהיה אסור. אף אחד לא שאל רב או מו"צ מה הדין פה? רבותי, איך הסתדרתם עד היום? ועוד שאלה, כל פעם אחרי הוספת הודעה או תגובה אני מקבל כזאת הודעה: "הודעתך נקלטה במערכת ותופיע בפורום לאחר אישור המנהל, מסר בנושא ישלח לתיבת המסרים שלך". מה זה פה, איך מקבלים תעודת יושר, הוא משלנו, תעודת אנ"ש, שיחסוך את העיכוב ?
 
אם הבנתי אותך נכון

אז לא הבנתי אותך בכלל. מעולם לא כתבתי בפורום הזה רק בשם הזה, אותו יצרתי לפני כשנה. דני.
 
מצפה להתנצלות כאן מעל דפי הפורום

זה נוסח ההודעה שאני מצפה לה: "סליחה, התבלבלתי, החלפתי אותו במישהו אחר. כנראה שנהייתי חשדנית מדי". פשר הבטחון העצמי המופרז הוא בגלל שאני בטוח שאת מתבלבלת, ואת [אריאלה] מוזמנת להתקשר אלי דרך מספר הטלפון שלי שהרגע שלחתי בפרטי, ולוודא שאכן אני דני. מז זה פה, גנון? KGB? מאיפה נכנס כל העודף חשדנות הזה? סתם הסטת את עיקר השאלה שלי.
 
למעלה