שלום לכולם

שלום לכולם

אני חדש פה בפורום ומתלבט לגבי אומנות לחימה או שיטת לחימה ההתלבטות העיקרית שלי היא בין קורינדו אייקידו ודניס הישרדות אבקש קצת מידע על שני שיטות אלה כמו כן הצעות נוספות תודה

נירש

New member
שאלות...

הי, האם תוכל לתת קצת פרטים? א. האם אתה מחפש בעיקר עבודה חיצונית - כלומר הרבה מגע, קרבות וכו´, או בעיקר עבודה פנימית - אמנות לחימה יותר "רגועה", כמו טאי צ´י? ב. למה אתה מתלבט דווקא בין איקידו לבין השרדות? כלומר, למה אתה נמשך דווקא לשני אלה? ג. ובכלל, למה אמנות לחימה? מה הציפיות שלך מהלימוד?

mapopo

New member
לחימה משולבת קראטה אגרוף תאילנדי

לפרטים WWW.CMA.CO.IL המכון של רענן טל

קצת פרטים

קודם כל אני מחפש אומנות לחימה בשביל עצמי , זאת אומרת, בלי כל הקטע של התחרויות אלא קודם כל הגנה עצמית דבר שני אני מתלבט בעיקר בין קורינדו אייקידו לבין דניס הישרדות בגלל שהם הכי קרובים לביתי שנמצא באיזור באר שבע חוץ מזה אני מחפש אומנות לחימה שבה יש עבודה יעילה זאת אומרת לא רק לכסח אלא גם קצת לחשוב מקווה שהבהרתי את עצמי.....

amir_aikido

New member
קורינדו באיזור ב"ש מלמד קראל

ושווה לך פשוט ללכת ולראות. אני באופן אישי מתאמן בקורינדו וזכיתי ללמוד עם קראל, שהיה כבר אז מתאמן ותיק. ולכן לא אוכל להמליץ לך על אמנות באופן לא משוחד. קורינדו אייקידו היא אמנות שלוקח הרבה יותר זמן ללמוד מהישרדות, מצד שני באמנות חבויים הרבה יותר עומק והבנה מבהישרדות ופוטנציאל ההתקדמות לטווח המאוד ארוך גדול משמעותית. יש בקורינדו הרבה מקום למחשבה, האמנות שייכת לאמנויות הרכות והזורמות ואני חושב שרובן מאופיינות גם בגמישות מחשבתית ... לא התאמנתי בהישרדות כך שאני לא חושב שאני יכול להשוות מעבר לכך. תוכל למצוא מאמר שכתבתי על אייקידו וקורינדו בקישור המצורף בהצלחה בכל מקרה אמיר

למעלה