שלום לכולם

niya

New member
שלום לכולם

מזה זמן מה שהפורום הזה יושב לי ב"מועדפים" וסוף סוף נכנסתי ושוטטתי בו. אני מתרשמת מאד, ו... מזה כמה חודשים שאני מחפשת עבודה. יש לי כישורים רבים, יש לי המון להציע, ברוב מקומות העבודהשלי היו מאד מרוצים ממני. ו... אני פשוט לא מצליחה למצוא. מקום אחד ממש הרגיז אותי כאשר לאחר שני ראיונות ושיחת טלפון ממני לא החזירו תשובה (כבר יותר מחודש...). אני מרגישה אובדת עצות, האנרגיות מתחילות להתרופף, אין לי יותר מדי קשרים ו... בקיצור, מה עושים??? תודה על כל תשובה והתיחסות!

תמונה

קראתי את דבריך ועלתה לי תמונה מתיאטרון בובות דמות המפתח בהצגה מופיעה בשתי דמויות - דמות שהקהל ( העולם ) רואה שיש בה הססנות, ספקות . . . כל מיני תחושות לא קלות ודמות נוספת שנמצאת מאחורי הוילון, אינה נראית, לפעמים רואים רק קצת ממה שיש בה,שמנהלת שיחה עם החלק השני של עצמה. הדמות הנחבאית צועקת לזו שבקידמת הבמה בקול חרישי : אני . . . .יכולה לעשות . . . . אני יודעת . . . וגם . . . ובנוסף לזה אני . . . . וקהל הילדים שמזדהה עם שתי הדמויות לא יודע למי להקשיב ולמי לעזור. הקהל שרוצה לעזור גם הוא לאט לאט מותש. זאת התמונה שעלתה לי - האם אנחנו על אותה במה ? מזמין אותך לקרוא את : שיחת הקוף מקווה לצעוד יחד לשביל חדש אמיר

niya

New member
אמיר ../images/Emo140.gif

ראשית - תודה על התגובה. לא לחלוטין מסכימה אתך, לא בנוגע לבמת התיאטרון ולא בעניין שיחת הקוף. אני יודעת להביע את דעתי, יודעת לדבר, לא חוששת כל כך ממה יגידו ומה יחשבו... ואני יודעת "מה אני שווה". אבל - בכל זאת. משהו בי נשבר לפעמים. בכל פעם אני מוצאת את עצמי שולחת קורות חיים, ומעט מאד חוזרים. זה בעיקר מתסכל. אני בהחלט מוכנה ללכת בדרך חדשה. מוכנה לקבל עצות, ביקורת, דעות וכו'.
יוצאים לדרך?

niya

New member
אמיר ../images/Emo140.gif

ראשית - תודה על התגובה. לא לחלוטין מסכימה אתך, לא בנוגע לבמת התיאטרון ולא בעניין שיחת הקוף. אני יודעת להביע את דעתי, יודעת לדבר, לא חוששת כל כך ממה יגידו ומה יחשבו... ואני יודעת "מה אני שווה". אבל - בכל זאת. משהו בי נשבר לפעמים. בכל פעם אני מוצאת את עצמי שולחת קורות חיים, ומעט מאד חוזרים. זה בעיקר מתסכל. אני בהחלט מוכנה ללכת בדרך חדשה. מוכנה לקבל עצות, ביקורת, דעות וכו'.
יוצאים לדרך?

niya

New member
יותר מזה

גם כשיש בי הססנות או ספקנות, אף אחד לא רואה את זה... משהו בי משדר עוצמה, בטחון עצמי עצום, ו... לפעמים זה בדיוק הפוך. לא שאין לי בטחון עצמי כלל, אבל לפעמים הוא חסר, ואחרים רואים את זה הפוך לחלוטין.

כוחות

בואי נעזוב לרגע את השאלה של ביטחון, עוצמה אישית וכו'. מה את יכולה לומר לגבי הכוחות והיכולות הייחודיים שלך, מי את בעבודה כשאת במיטבך ? נסי לשתף כך שממש אפשר יהיה לחוש במי את, אם נוח לך יותר לתת דוגמה, זה מצויין.

niya

New member
כשאני

במיטבי:
אני סמכותית, בעל מנהיגות, סוחפת אחרי אנשים, יודעת לנהל ולהפיק מצוות הרבה מאד, אני בעלת יכולת טובה של הדרכה והנחיה של צוות ו/או תלמידים, אני מלאת מרץ ודינמית, חברותית מאד, מחויבת למקום העבודה, דורשת מעצמי ומאחרים הרבה. כשאני לא במיטבי:
אני לא רוצה לקום בבוקר מהמיטה, אני חולה כל יומיים, אני לא מחויבת לכלום, מרגישה שאני מבזבזת את הזמן שלי על שטויות. לא מתחברת כמעט לאף אחד, לא רוצה לשתף בידע שיש לי ומשחקת אותה "ראש קטן" (את זה אני הכי שונאת). אני יודעת שלא שאלת לגבי מה כשאני לא במיטבי, כתבתי את זה כדי להזכיר לי שהיו לי מקומות עבודה טובים כמו גם רעים. במשך הרבה מאד שנים עסקתי במקצוע מסויים, בשנים האחרונות אף ניהלתי צוות מדריכים בנושא. עזבתי את מקום העבודה בגלל בעיות רפואיות (שאמנם בינתיים השתפרו, אבל מכל מני סיג\בות אני לא רוצה לחזור לעבודה הזאת, אלא להתפתח מכאן הלאה. בין השאר כי השלמתי לימודים מתקדמים ואני מרגישהשהמקצוע ההוא (שהתחלתי בו כנערה בגיל העשרה) כבר "קטן עלי", למרות שהוא עדיים בדמי ושאנשים שזוכים ממני ל"טיפול" לא שוכחים לי את זה (לטובה, כמובן). דוגמאות: כשטוב לי במקום העבודה, אני מוכנה להשקיע המון מרץ וזמן, ללמוד גופי ידע חדשים, להפיק מהם את מירב התועלת - למקום כמו גם לעצמי. לא מזמן ביקשו ממני במקום בו אני עובדת כפי-לנסרית להנחות קבוצה, בנושא שהיה לי חדש לחלוטין, שלא לומר לא ידעתי עליו כלום. בלי להניד עפעף, הלכתי לספריה, צילמתי ספרים שלמים, קראתי אותם, נעזרתי באנשים אחרים שבקיאים בנושא יותר ממני, והעברתי סדנא מעולה. אז זו דוגמא לצד הטוב שלי - כשאני במיטבי. מחכה בכליון עיניים להמשך, וסליחה על האורך (וההשתפכות)

אושרת28

New member
niya מבינה לליבך אני באותו צד |נשיק

אני מחפשת עבודה כבר למעלה משבוע מקווה למצוא בקרוב אגב שיהיה לך בהצלחה במציאת עבודתך

שיחתנו

האם את מרגישה שיש בדברים שלך נחמה ל niya ? היא איפוא שהיא ואת היכן שאת. בהרבה שיחות אנחנו רגילים להביא את "המצב" שלנו בתגובה למה שהשני מביא, זה לא ממש עוזר ולא מקדם, לא את התובנות של השני ולא את ההבנה של אחרים לגבי החוויה שלך עצמך. אז אם את מרגישה שאת מעוניינת לשתף בחוויה שלך לגבי חיפוש עבודה - את יותר ממוזמנת, בכבוד ! מקווה שאת מבינה שאין בכוונתי, חס וחלילה לפגוע - זה פשוט יוצר שיחה יותר בהירה. תודה על ההקשבה, אמיר דרך אגב - הסברתי זאת ב"דבר המנהל"

כוחות - בהירות נוספת

בואי נחזיר את מיקוד השיחה לנושא הכוחות. מטרת הפרק לזהות ולאפיין כוחות ויכולות ייחודיים ברי יישום בתחומים שונים. מתוך החלק הראשון של דברייך קשה להבין מהוא תחום העיסוק ומה בדיוק את מעבירה, ממה נובעת הסמכות שלך ? זה ידע בו את מומחית ? זה ממנדט ניהולי מסוים ? זה מיכולת לעזור לאחרים להבין מה עליהם לבצע ולתמוך ולפתור להם קשיים בהם הם נתקלים ? הצורך בזיהוי ואפיון היכולות הייחודיות נועד למספר מטרות. ואת יכולה לקרוא על זה כאן נחזור לחלק השני מאוחר יותר חשוב שגם תתבונני במשפט הסיכום המתנצל שלך - מהי בדיוק התחושה שם ? ממישיכים ! אמיר

niya

New member
אמיר

אני יודעת שדברי היו מעורפלים במקצת, זה היה מכוון (ענייני זיהוי וכו'). כל מה שאמרת נכון: הסמכות שלי נובעת מידע בו אני מומחית, + מנדט ניהולי מסויים (שהיה בעבר וכרגע איננו), וגם, במסגרת הידע הזה, מיכולת לעזור לאחרים להבין וגו'. הטון המתנצל הוא מתוך כך שבפורומים אחרים בהם אני משתתפת נהוג להתנצל על הודעות ארוכות ו"משתפכות", לא מתוך תחושה של אי נעימות. אני לרוב קוראת שנית את מה שכתבתי לפני שאני לוחצת על כפתור השליחה, כך שאם משהו ממה שכתבתי לא נראה לי אני פשוט... מוחקת אותו. אני אקרא את החומר בקישור (למרות שכבר קראתי אותו אמש), על מנת להגיב באופן יותר ענייני לדבריך.

niya

New member
קראתי שוב

את המאמר. שלחתי לך מייל עם בקשה לחלקו השני. אין ספק, שזהו תהליך חשוב ומשמעותי (אני חייבת לציין שהתחלתי בו באופן לא לחלוטין מודע, לפני כחודשיים-שלושה, כאשר החלטתי לשפר את קורות החיים שלי). יקח קצת זמן, אבל אני אעשה את התהליך.

niya

New member
שמחה לבשר

ש... מצאתי עבודה והתחלתי לעבוד. אז מעכשיו מן הסתם השאלות שלי יהיו קצת שונות... תודה על ההקשבה.

למעלה