שלום לכולם

RaSTA La Vista

New member
שלום לכולם

שלום, שמי ניר ואת שאר פרטי תבדקו בפרטים האישיים שלי, אם בא לכם. בכל אופן, אני לומד במגמת תקשורת בתיכון רוטברג,רמת השרון. לפני כשבועיים בערך הגענו בכיתה לנושא המאוד מורכב, פוסט מודרניזם, לא יודע כמה הוא מורכב בעיניכם, אך מורכב עד מאוד לילדים בכיתה י"א שרק התחילו ללמוד אותו. אך הוא נראה לי מספיק מורכב, ולכן פתחו עליו פורום. אודה לכם אם תקבלו את שהותי בפורום ותעזרו לי להשתלב בנושא. כי עד כה הוא מרתק אותי והייתי רוצה ללמוד עליו כמה שיותר בתודה ניר. חג שמח ושבת שלום.

doer

New member
אני לא פה

פוסט מודרניזם הוא פרקטיקה קומפלימנטרית לקפיטליזם המאוחר, שתכליתה להשאיר אינטלקטואלים רבים סמוכים על שולחן אקדמיות ופוליטיקאים הפושעים יום יום נגד בני אדם ולספק לעצמם תירוצים מוסריים כביכול אין מוסר. משל למה דומה הפוסטמודרניזם? לדיסקט 5.25 אינץ'... כן, הגדולים הגמישים האלה. מישהו משתמש בהם היום? הם היו גדולים בשנות השמונים...

RaSTA La Vista

New member
תודה רבה.. אך בקשר להסבר שלך

הוא היה טיפה "ממהר" וענייני מאוד. אפילו "מידי ענייני". אם תוכל לפרט ולהסביר טיפה יותר, ככה שאני אבין את זה מזווית ראות שונה במקצת, אני אשמח מאוד ואודה לך.

China Insider

New member
אתה בבעיה רצינית

אתה מבקש הגדרה לפוסט מודרניזם, כשלמעשה תשתית הקיום של הפוסט מודרנה נעוצה בעובדה שהיא אינה קיימת אלא לצורך קריאת תיגר על עולם ההגדרות ההיסטורי המערבי. במלים פשוטות יותר: הפוסט מודרניזם הוא תגובה. אין לו שום מסר משלו, וקווי המתאר המגדירים אותו אינם אלא אלימינציה של מה שהוא לא. במלים יותר פשוטות: אקט תרבותי אמנותי פוסט מודרני יוגדר ככזה על פי ההתייחסות שלו לדבר אותו הוא מסמן. זאת משום שאם לכל זאר השרמים בהיסטוריה התרבותית היתה מטרה כפולה, של הרס הקודם ובניית חדש במקומו, הפוסט מודרנה שמה לה למטרה להרוס ללא בנייה. משהו כמו "ליברליזם חסר גבולות". מכאן שהרצון שלך להגדיר את הפוסט מודרנה הוא אוקסימורון הרסני. ברגע שהגדרת אותו, הוא לא עומד בקריטריון הליברלי הבסיסי של הפוסט מודרניזם, של התנתקות מעולם ההגדרות הקולוניאלי המערבי, ניתוק מהאתוס המערבי האונס בכפייה את תרבויות העולם. בנימה אישית: הפוסט מודרנה היא האליקים רובינשטיין של התרבות העולמית: מלאת רצון טוב, מנומקת ואינטלקטואלית להחריד. באותה נשימה היא מקור ותהליך ההרס של החברה אותה היא אומורה לייצג. פוסט מודרניזם הוא "הילד השמן" שנפל על ההירושימה של התרבות המערבית. מי יודע כמה שנים ייקח לנו להתחמק מהאפקט ההרסני שלו. נקווה שעזרתי לך קצת הרומנטיקן הקולוניאליסטי

China Insider

New member
סליחה על ההדגשה - נוסח מתוקן

אתה מבקש הגדרה לפוסט מודרניזם, כשלמעשה תשתית הקיום של הפוסט מודרנה נעוצה בעובדה שהיא אינה קיימת אלא לצורך קריאת תיגר על עולם ההגדרות ההיסטורי המערבי. במלים פשוטות יותר: הפוסט מודרניזם הוא תגובה. אין לו שום מסר משלו, וקווי המתאר המגדירים אותו אינם אלא אלימינציה של מה שהוא לא. במלים יותר פשוטות: אקט תרבותי אמנותי פוסט מודרני יוגדר ככזה על פי ההתייחסות שלו לדבר אותו הוא מסמן. זאת משום שאם לכל זאר השרמים בהיסטוריה התרבותית היתה מטרה כפולה, של הרס הקודם ובניית חדש במקומו, הפוסט מודרנה שמה לה למטרה להרוס ללא בנייה. משהו כמו "ליברליזם חסר גבולות". מכאן שהרצון שלך להגדיר את הפוסט מודרנה הוא אוקסימורון הרסני. ברגע שהגדרת אותו, הוא לא עומד בקריטריון הליברלי הבסיסי של הפוסט מודרניזם, של התנתקות מעולם ההגדרות הקולוניאלי המערבי, ניתוק מהאתוס המערבי האונס בכפייה את תרבויות העולם. בנימה אישית: הפוסט מודרנה היא האליקים רובינשטיין של התרבות העולמית: מלאת רצון טוב, מנומקת ואינטלקטואלית להחריד. באותה נשימה היא מקור ותהליך ההרס של החברה אותה היא אומורה לייצג. פוסט מודרניזם הוא "הילד השמן" שנפל על ההירושימה של התרבות המערבית. מי יודע כמה שנים ייקח לנו להתחמק מהאפקט ההרסני שלו. נקווה שעזרתי לך קצת הרומנטיקן הקולוניאליסטי

למעלה