שלום לכולם

Zot ani 1

New member
שלום לכולם

היי לכם לא מזמן מצאתי את הפורום הזה והיתי שמחה להשתתף בו........ אני התחלתי לפני כשנה להתקרב אל השם וכמובן יש לי עוד הרבה שאלות שנשארו פתוחות ואולי בפורום הזה תוכלו לעזור לי בהמשך...... בנתיים יש לי שאלה הלכתית קטנה: האם אישה יכולה להסתפר אצל גבר-ספר? כי שמעתי דעה שזה אסור ורציתי לדעת אם זה נכון לפי ההלכה..... תודה......

ברוכה הבאה

נכון זה אסור!!! על פי ההלכה אסור שגבר יספר אישה. וזה לא דעה זה ההלכה הרווחת בכל מקום, מי ששומע לרצון ה' כמובן.

Zot ani 1

New member
תודה

תודה רבה איש יהודי....... ואם כבר אז יש לי עוד שאלה: לגבי מלחמת גוג ומגוג שלפני ביאת המשיח האם זה כתוב בתורה או שזה פרוש והוספה של נביאים או רבנים? פשוט אני יודעת שיש רבנים שמדברים הרבה על הנושא ואומרים שהמלחמה אכן תיהיה אבל יש רבנים שאומרים שהיא לא תיהיה ואפשר להגיד על השואה למשל שהיא היתה גוגו ומגוג ואז אנחנו פטורים מהמלחמה הזאת..... תודה....

הדעות חלוקות בעניין זה

זה כתוב בנביא, שזהו חלק מן התורה כמובן,ונבואתם נכתבה לדורות, לגבי האם הייתה מלחמה הדעות חלוקות בעניין זה. יש מי שאומר שכבר הייתה ויש מי שאומר שלא הייתה, שמעתי שיש אומרים שהשואה נחשבת בתור מלחמת גוג ומגוג. בכאל אופן שיטת הרבי מלובביטעש, שהמלחמה הייתה כבר. ישנן מנסים להשליך זאת על המצב בו אנו נמצאים, שכביכול מה שאמריקה נלחמת נגד הטרור, ישנו קשר למלחמת גוג. בכל אופן בהדי כבשנא רחמנא למה לך. אינני יודע מה היה ומה יהיה, מה שידוע לי שה' ישמור, אבל מידת הדין מתוחה על עם ישראל, וה' ארך אפיים ומחכה לתשובתם הפנימית של ישראל ואזי יסיר חרון אפו. סוף דבר הכל נשמע את האלהים ירא ואת מצוותיו שמור כי זה כל האדם

Zot ani 1

New member
אני יודעת ש........

כן אני יודעת ששיטת הרבי מלובוויטש היא שהיא כבר היתה ובגלל זה זה מרגיע.....
אבל יש כאלו שדוגלים בנושא הזה שתיהיה מלחמה גדולה ורק צדיקים גמורים ישארו בחיים....ובגלל זה זה קצת מפחיד.....
ובכלל כל הנושא של המשיח מבלבל אותי כי כל אחד אומר משהו אחד בנושא הזה.... והאם בכלל ידוע מה יהיה אחרי ביאת המשיח? ודרך אגב לא הבנתי את המשפט שלך: "בכל אופן בהדי כבשנא רחמנא למה לך" אשמח אם תסביר לי.....

א77

New member
עדיין לא השיבו לך...

אישי, איני יודע בדיוק מה יהיה. גוג ומגוג נמצא בנבואת אחרית הימים, אך אין זה מעיקרי האמונה שהרמב"ם קבען בי"ג ה'אני מאמין'. אבל בעיקרי האמונה שקבע הרמב"ם, הרי קבע ש'כל דברי נביאים אמת'. ולכן, איך זה יהיה / היה, אנו יש לנו מקרא האומר תמים תהיה עם ה' אלוקיך, וזה סוד להצלחה באמונה, ולא לחקור אחרי העתידות. ובכל זאת אומרים בשם הרב הקדוש רבי אהרן מבעלז זכר צדיק וקדוש לברכה שאמר לאחר השואה האיומה בה נהרגו עקד"ה ששת מליון מבני עמנו הי"ד, כי עם ישראל כבר יצא ידי חובת מלחמת גוג ומגוג בשואה. אני מאמין באמונה שלימה ואף על פי שיתמהמה עכ"ז אחכה לו בכל יום שיבוא. אם קודם מלחמת גוג ומגוג בתור, אם כך מדוע אחכה לו כבר עכשיו, הרי קודם תהיה מלחמת גוג ומגוג. הרי שהמשיח יכול לבוא היום ומחר. במהרה בימינו אמן.

לשאלותייך...

קיים איסור נגיעה בין גבר לאשה, ולכן אין לקיים שום מגע שאינו כרוך בפיקוח נפש. לשאלך בנושא מלחמת גוג ומגוג.. הלואי ונפנים את המסר, כדי שלא נצטרך לעבור זיכוך נוסף.

בהדי כבשנא ..

פירוש מילולי: "בדברים העומדים בכבשונו של מקום, מה לך?! כבשונו מלשון כבוש, מכוסה, ניסתר..... וכו' משפט שנאמר בד"כ על דברים שנשגבים מבינתנו האנושית.

למעלה