שלום לכולם

Lucky Charmed

New member
שלום לכולם

אני מקווה שתוכלו לעזור לי ותענו לי לשאלה: למה בקבוק יין סגור בפקק שעם ולא בפקק אטום? תודה מראש ודר"א אני יודעת שיש פקקים מפלסטיק אבל עדיין משתמשים לרוב בפקק שעם

D r a m b u i e

New member
יש כמה סיבות

אבל הראשית ביניהם היא שהיין יוכל לנשום אבל כמובן לא יחלחל כשהיין במצב שכיבה (המצב הרגיל שלו כאשר הוא במרתף/מקרר יינות).

siete

New member
חשבתי שאין סיבה

וזה סתם מסורת. וכפי שאמרת יש יינות שמבקבקים עם פקק פלסטי (בגלל איזו מחלה שתוקפת את השעם נדמה לי). כשבקבוק היין שוכב, השעם הוא בעצם אטום (כי הוא רטוב) ואין חדירת אויר. אז נדמה לי שהיין לא "נושם". מצד שני, אולי אני טועה.

ואני דווקא חשבתי...וכנראה שאני טועה

אבל.... חשבתי שפלסטיק פשוט זול יותר משעם.... ואפשר למצוא אותו ביינות זולים יותר...

טועה ולא טועה

יכול להיות באמת שביינות זולים יש פקק פלסטיק, פשוט מכיוון שזה כנראה פחות חשוב שהם יינשמו. המעבר הכללי לשימוש בפקקי פלסטיק (האמת זה סיליקון) הוא מכיון שאכן יש איזושהי מחלה שפוגעת בשעם.

סניפטר

New member
שם המחלה הוא "קורקי"

מהמילה KORCK פקק בעברית צחה. פקקי השהם מרקיבים דבר הפוגע ביין (כמובן).

MEIMIS

New member
לפתע שמתי לב שזה ה....

הודעה הראשונה של אלון שאין בה"
" מוזר.. אלוז זה אתה.. אגב...
אני היום מעיף את הפדורה ומתקין מנדרייק סוף סוף

MEIMIS

New member
כן כן....

היא עובדת לאט לאט וגם לא כ"כ ידידותית לסביבה... גירסה שלא הייתי ממליץ עליה למתחילים
טוב.. נראה איך ילך עם המנדרייק...

bujored

New member
חמצן יכול לעבור במים.

פקק השעם מאשפר מעבר לחמצן. גם על הסוגר שעשוי מאלומיניום ישנם בד"כ שני חורים בכדי לא לאטום את השעם מהאוויר.

Marc70

New member
פקקים: פלסטיק או שעם

כמה עובדות: לדעת הרבה ייננים טובים, היין לא צריך "לנשום" בבקבוק. בפקקים משעם יש חומר שנקרא TCA, שאכן יכול לפגוע ביין. זאת הסיבה העיקרית למעבר לפקקים מפלסטיק למרות שהם דווקא לא זולים יותר - ואם כן החסכון הוא מינימלי. מה מונע מכל היקבים לעבור לפלסטיק? כמה ייננים ששמעתי (ברי ססלוב, למשל) טוענים שרק מסורת. למחשבה: ייצור היין התחיל לפני אלפי שנים; השימוש בשעם לפני פחות מ-200!!

למעלה