שלום לכולם.

uvkatz

New member
שלום לכולם.

שמי יובל , חסר נסיון לחלוטין בספורט השייט לענפיו ,ולמרות רצוני הטוב - אינני מוצא מסגרת (וזמן-אבל זה באשמתי) ללמוד ולהתפתח. אחרי שיחרורי (לפני כשנה) סיימתי קורס סירה מהירה + אופנוע ים. קורס שלא הועיל לדבר פרט לעבודתי כמפעיל דוברה במי"ה.(סיפור לכשעצמו) מספר שאלות לי אליכם (יודעי דבר) - ראשית ,איפה ניתן לשכור סירה מהירה\אופנוע בצורה ראלית (ולא במחיר של 3500 ש"ח ל10- שעות סירה כמו שנתנו לי...) , וחשוב מזה - היכן ניתן לשכור מפרשיות ? יש לי חבר שעסק שנים בשייט (נדמה לי שבהפועל חיפה - לא בטוח) ומוכן ללמד אותי , השאלה היא איפה ניתן לשכור סירות במחירים ראלים\נמוכים ? (ירדנו לאילת ואף מועדון לא משתמש ב-420 , או מפרשיות בכלל , פרט לאיזה קטמרן שמצאנו איפהשהוא... אז מה קורה בים התיכון ?) תודה , יובל. מחירים ומקומות להשכרת 420 ודומיה...

בת ים

New member
ברוך הבא לפורום יובל../images/Emo65.gif

מפרשיות ניתן לשכור במועדונים המשכירים אותם, כמו במועדון בדרום מרינה ת"א ועוד אחרים בבת ים והרצליה. אני בטוחה שהחברים כאן ישלימו את הפרטים החסרים. מפעיל דוברה?
אם זה לא חסוי, נשמח לשמוע....

uvkatz

New member
חסוי ? אההההה....

כל עוד לא אכנס לפרטי פרטים , נראה לי שהחברה בחליפות השחורות לא יטרידו אותי... האמת שזה ממש ההפך מכל מה שקשור בשייט , ואין שום תחום או מערכת משותפת שאפשר לייחס לשניהם. התנועה מבוצעת ע"י כבלים חיצוניים עצומים , ומנועי גלגלת שאוספים ומשחררים אותם (כל אחת מארבעת הגלגלות - קוטרה כשני מטר,ולה כח משיכה לא יאומן...)הכבלים מעוגנים לקצוות הבריכה,והמפעיל דואג לכוון את הדוברה בעזרת שליטה בכל אחת מהגלגלות כך שתקצור את החלק בבריכה שאותו רוצים. בגלל גודל הדוברה (בערך 70 מטר על 15) ומשקלה הרב , כמו גם רדידות הבריכות וגודלם היחסית קצר , אין שום עניין של ימאות או מז"א (בכל זאת - ים המלח...) ואפילו לא מרגישים תנודות ציפה. כך יוצא שה"סיפון" גבוה מקו המים ב-30 או 40 ס"מ , ואין שום גדר או מחסום היקפי (ממש פלטת שבת צפה)... להמשיך ?? ובקשר למפרשיות - אפשר אולי להרחיב : איפה היית ממליצה ? מחירים (בערך)? והאם יש דרך אחרת ללמוד (אם פספסתי את חלון הזמן של צופי-ים) ?

יורם 1004

New member
מפרשיות

מועדון לב הים בדרום מרינה ת"א מעביר קורסים בשיט מפרשיות ( 4מפגשים בני שעתיים) ומשכיר סירות לייזר, 420 וסקיפר. לפרטים 03-5224079. יש גם מועדון בחוף סי-פאלאס בבת ים. אלה המקומות היחידים באזור המרכז, ככל הידוע לי.

בת ים

New member
החברה בחליפות השחורות?../images/Emo11.gif../images/Emo98.gif

לא חושבת שאני רוצה להסתבך איתם
פלטת שבת צפה...זה בהמשך להודעה החמין?
בעניין המועדונים, אני רואה שקיבלת תשובות, כצםוי וכראוי

Korchi

New member
מועדון לגונה בבת-ים

אני חבר במועדון (גולש רוח) ויכול להגיד שהם אמינים (לפחות במוסגים ישראליים...). תתקשר, ותבקש פרטים. המחירים אצלם סבירים. 03-5069568

טטיס47

New member
באילת יש

ליובל שלום רב, באילת יש מועדון שייט מידי יום שישי (מלבד בחופשות בתי ספר) מתאספים כמה חבר'ה בוגרים לשייט מפרשיות מדריך את החוג אורי פישר. אנו שטים על 420 לייזרים קראוולים וסנוניות. כשתרד לאילת, אתה מוזמן להתארח בחוג (בתאום עם המדריך). כמו כן אפשר לשכור יאכטה (מפרשים) שבבעלות המדריך במחיר סביר בהחלט. מנצלת את ההזדמנות לומר לכל חברי הפורום חג אורים שמח למרות שאיני מרבה לכתוב לפורום אני מרותקת אליו תדיר :)

בת ים

New member
ברוכה הבאה../images/Emo45.gif../images/Emo65.gif

שמחה שהצגת את עצמך. חשוב לנו לדעת שאתם שם
איתנו. וחג שמח גם לך ולחברינו האילתים

zina71955

New member
שייט וכו'.

ראשית דבר לכל מי שקרא עד כאן, הדוברות בהן מדובר משמשות ל "קציר" הקרנליט שהוא חומר הגלם לייצור האשלג, מתחתית ברכות האידוי בדרום ים המלח. קשה למצוא קשר בין משיט סירה מהירה, או כל כלי שייט לדוברות הללו. שנית, אם אתה רוצה להוסיף ידע במפרשים על מה שלמדת עד עתה, אילת הוא המקום הטוב ביותר להתחלה מבחינת משטר הרוחות ומצב הים. זאת כמובן, בכפוף לזמינותך האישית, האפשרויות הטכניות והעלויות.

uvkatz

New member
כמובן../images/Emo8.gif

תודה זינה שבע-אחד-תשע-חמש-חמש על התשובה
, הקשר בין רשיון סירה מהירה לדוברה מסתיים בסירה (הלא כ"כ מהירה) שקשורה אל הדוברה.(לא מסוג הסירות שתראו בים הפתוח - גוף מתכתי באורך של כ-7 מטר ,מנוע ~240 כ"ס, שבנויה כמו שוברת קרח כדי להתגבר על מקומות בהם המלח התגבש גבוה וצריך לפלס דרך) עם הסירה הזו עולים ויורדים מהדוברה , וחשוב יותר - מבצעים עבודות בקו-הצף היוצא מן הדוברה לסוללות (מורכב) או עבודות שקשורות בסיבוב ומיקום הדוברה. בקיצור - טרקטור ימי... אני מאוד רוצה להוסיף ידע (ולא למדתי דבר בקורס פרט לחוקי תנועה) אך בביקור האחרון באילת (בדרך צפונה מסיני , לא ממש הקדשתי את מלוא תשומת הלב) עצרתי בשני מועדונים - האחד מאחורי מלון ריף והשני נראה לי שהיה ליד הקניון. בשניהם היו רק גלשנים , ובשניהם אמרו לנו שאין באילת מועדון שמשכיר\מתעסק במפרשיות קטנות. (אחד מהם שלח אותנו לאיזה קטמרן של איזה מישהו...) בינתיים אני מחפש את הדיל הטוב ביותר להשכרה של 420 (יואב אומר שזה הכי טוב בשבילי)לסופ"ש-שישי+שבת בצפון(יואב גם אומר שחוף בצת זה הכי אחלה). מחירים ? (והמון תודה על התגובות - טטיס , כשאהיה באילת אצור עם אורי קשר...תודה)

zina71955

New member
שייט מפרשיות קטנות

בהמשך לתגובתך מהיום 1507 : א. עדיין, אילת הוא המקום הטוב ביותר מבחינת התנאים האובייקטיבים. ב. חוף בצת עבורך גרוע, ביחוד בחורף. אך גם בקיץ הוא לא מושלם. ג. אם בצפון חפצה נפשך, נמל הקישון/מפרץ חיפה הוא second best . יש מועדוני שייט, איני בקי בפרטים, תתחיל לברר. ג. נושא הדוברות וסירות השירות בים המלח נהיר לי. אני גימלאי של מפעלי ים המלח.

uvkatz

New member
אילן מאירסון....

נעים להכיר. כשהייתי קטן במשך זמן רב פינטזתי שנעבור לגור ברחוב ליבנה , כי האיש שבונה שם את האוניה הענקית בחצר הבטיח לכל ילדי הרחוב שיקח אותם איתו לשייט כשיסיים... תוכל לספר דבר או שניים על היאכטה ? אורכה,מתי השקת אותה ולאן הגעת איתה ? (ניחוש - זינה-שבע-אחת-תשע-חמש-חמש שמה ?) יובל , הבן של גדעון. (ד"ש)

zina71955

New member
הבן של גדעון כץ.

חשדתי שאתה הבן של גדעון כץ, מסור ד"ש להורים. שם הסירה הוא ZINA-II . והיא הושקה ב 2 ליוני 2000. באשר לגודל, כל כלי שייט נראה גדול יותר במצב של בניה או אספנה, במים הוא נראה קטן יותר ובים הוא נראה עוד יותר קטן. המדות הן אורך 10 מטר ורוחב 3.2 מטר. מן ההבטחה לילדי הרחוב לא נשאר הרבה. כולם נפוצו לכל עבר, ומכולם מפליג אתי ערן בני הצעיר. אם זאת כדי לקיים הבטחות כאלה צריך גם את הצד השני. אתה מוזמן להפליג.

uvkatz

New member
זו הזמנה שאשמח לממש../images/Emo93.gif

ביום מן הימים... מה בקנה ?

zina71955

New member
הפלגות

היי יובל. במאי 2004 אני יוצא לחודשיים ושוב בספטמבר. עוד חזון למועד. צהיה בקשר. אילן

למעלה