שלום לכולם

שלום לכולם

זו פעם ראשונה שלי בפורום הזה. קראתי כמה וכמה הודעות כאן ועלתה לי השאלה הבאה: מהי בעצם טוהר המילה? נסו לגדיר לי מה זה אומר, איך שולטים בזה וכו' תודה

יעל :-)

New member
קודם כל, ברוך הבא ../images/Emo24.gif

לגבי ההסברים... מבינים ממני עוד יענו לך. (אני פשוט לא במצב עירני מדי בשביל לחשוב על הדברים כרגע)

קראת את המאמרים בפורום?

אם לא, מומלץ לקרוא. יש שם בין היתר הסברים על טוהר המילה

כן קראתי וזה גרם לי לחשוב...

ארבעת ההסכמים זה דבר יפה, חשוב ונכון בהרבה מקרים. מצאתי את עצמי מנסה לבדוק אותם בדברים שקוראים לי. לנסות להיות מודעת אליהם ואלי. קשה לי עם ההסכמה לא לקחת כלום באופן אישי. ואני אסביר: היום לדוגמא בעלי כעס עלי על משהו שעשיתי - דיברתי בטלפון לחו"ל למשך שעתיים - וזה יצא סכום כסף רציני - שהוא מאוד מותרות. הוא כעס מאוד עד אפילו הרמת הקול.. בהתחלה ניסתי להביר לו על השיחה וכמה היא היתה חשובה לי ולצד השני ניסיתי לגונן על עצמי כעסתי שהוא צועק אבל פתאום הבנתי שבסה"כ הוא צודק למרות כל החשיבות בשיחה... הרגשתי רע, גם עם עצמי - על חוסר ההתחשבות שלי וגם עליו על הצורה שבה דיבר אלי. הבנתי את הכעס שלו הבנתי מה גרם לו והבנתי שזה בגלל משהו שאני עשיתי ומאוד ברור לי שזה בגללי או בגלל המעשה שלי. שאלתי: איך במקרים כאלה אנחנו יכולים לא לקחת אישית? הרי אנחנו או מעשינו גרמו לכעס של האחר ולהתנהגותו! זה מקרה קטן אבל אולי דרכו אצליח להבין עוד מקרים... תודה

אני חושב

שבאמת במקרה זה לא שייך לא לקחת דברים אישית ויותר שייך לקיים את ההסכמה הרביעית - לעשות כמיטב יכולתנו. אם היית עושה כמיטב יכולתך, לא היית צריכה להגיע לשיפוט העצמי הזה. נדמה לי שזו אחת הסיבות הכתובות בספר לקיים את ההסכמה הרביעית, כדי שלא ניכנס לשיפוט עצמי שהרי זה הדבר היחיד שראוי לנו לשפוט בו את עצמנו - שלא עשינו כמיטב יכותנו.

אתה צודק

אבל במקרה הזה לעשות כמיטב יכולתי נָגָד את שני המקרים כי מצד אחד קיימתי אותו כלפי האדם בשיחת טלפון. ומצד שני הפרתי אותו עם בעלי. כשאמרתי לקחת באופן אישי התכוונתי לדברים שהוא אמר לי וגרמו לי לכעוס להסתכל על עצמי ועל מה שעשיתי על שתיקתי בעקבות זה לדעתי זה נכון לשני ההסכמות יחד תודה שהארת לי את הדרך עם תגובתך

בשיחה איתו

בהחלט לא עברת על ההסכמה של לא לקחת דברים באופן אישי. הוא הרים טון, וצעק, והתעצבן אולי.. וכל זה דברים שהוא חולל הוא עם עצמו בגוף שלו .. את פשוט הסכמת להיכנס לסרט הזה גם
כל מה שיש להגיד זה , הוא זה הוא, ואני זה אני. חלקים בנו עשויים להתבלבל ולחשוב שזה שהוא כועס זה אומר שאני כועס אז זה כועס ואני כועס אז זה מכעיס. מבינה?
פשוט תביני שאת את. ואת מתחילה ברגליים, ונגמרת בראש, וכל מה שקורה בחוץ, בעצם קורה בחוץ. ככה עושים את זה

למעלה