שלום לכולם

ישנו סיפור מצחיק...

הוא הולך ככה: נהגי האופנועים אומרים לנהגי הפחונים (מכוניות): "אנחנו חוסכים זמן ברמזורים ובפקקים, חוסכים זמן במציאת חניה, חוסכים זמן בתור לשלם על רפורטים שמקבלים שחונים במקום אסור..." נהגי הפחונים עונים: "אנחנו חוסכים זמן, בזה שלא צריך להיתלבש שעה לפני כל נסיעה"... מוסר ההשכל - בחיים אל תיסע רק עם קסדה תמיד תלבש את כל הפק"ל - אולי יצחקו עליך ויגידו לך פרנואיד או נקניק או לא יודע מה אבל כמו שאיזי ידידי אמר החיים והבריאות שלך שווים יותר מהכל ועדיף לבזבז מס´ דקות בלבישת המיגונים מאשר אח"כ להצטער על זה. נ.ב אם אתה רוצה להעביר את האופנוע מהחניה לחניה הסמוכה (מרחק שני מטרים) אני פוטר אותך ממעיל וכפפות (אם תבקש יפה אז גם קסדה) יותר משני מטרים תתלבש!!!

Easy_Rider

New member
החובה !

מעיל , כפפות , קסדה - לא לוותר בשום אופן. לגבי חגורת גב - אביזר שהוא יותר בריאותי מבטיחותי, בכל אופן, לא מזיק שיהיה עליך תמיד. לגבי הקורס אופנוען מאומן - כמה שיותר מהר. שלושה חודשים לאחר הוצאת הרישיון מינימום ע"פ הנחיות של גידי. ובכל מקרה, לאחר שצברת ניסיון עם האופנוע שלך ואתה מכיר אותו ואת מגבלותיו.

איזי ידידי

אולי תעשה כמו שאומרים אצלנו "מצווה" ותתן סקירה קצרה של הקורס אופנוען מאומן שלב א´ ואל תיתן סקירה מעורפלת כמו שכולם נותנים אלא משהו ברור ומובן כלומר איך מיתנהל הקורס, מה בדיוק לומדים, על איזה כלים מהו משך הזמן וכו´ לפי מה שאני יודע העלות היא 600 לכל שלב ואם מראש חותמים לשני השלבים אז יש הנחה וזה 500 לכל שלב. תודה

Easy_Rider

New member
קורס שלב א´

כל הפרטים לגבי הקורס נמצאים באתר המרכז הישראלי לרכיבה בטיחותית. לגבי הקורס עצמו: מדובר בכל אותם הדברים שלא מלמדים אותך מורי הנהיגה. החל מהדברים הפשוטים ביותר כמו תנוחת רכיבה, וכלה לשימוש במבט בביצוע פניה. לפני הכל - הדבר החשוב ביותר הוא להטמיע את הנלמד. אם בסוף יום ההדרכה אתה ממשיך לרכב כמו שרכבת בבוקר לפני שהגעת, אזי שום דבר לא נעשה. סיפור קטן... לפני כחודש רכבנו ארגוס ואני מאחורי בחור חביב (הוא אפילו משתתף כאן בפורום...). ברגע שעצרנו דיברנו אחד עם השני על צורת הרכיבה הזהה שלנו, שהיא יישום של אותם דברים שנלמדים בקורס. שאלנו את הבחור מדוע הוא לא עשה עדיין את הקורס, ולהפתעתנו הוא אמר שהוא היה מראשוני התלמידים. הופתענו מאד, ואני אף שאלתי אותו, אז מדוע אתה לא רוכב כמו שנלמד ? ... מכאן, שאם לא הטמעת את החומר, כאילו לא נעשה דבר. הלאה... לגבי הקורס עצמו - שלב א´ נערך במגרש חניה רחב ידיים בראשל"צ. הלימוד מחולק למספר חלקים, כאשר ישנו חלק תאורטי שלאחריו מתבצע התרגול. 1. עקרונות הרכיבה ותנוחת הרכיבה. 2. האצה 3. בלימה 4. היגויי 5. פניה (אם אני לא טועה, אז זהו הסדר הנכון) עוברים תדריך והסבר לגבי כל חלק, ולאחריו מתרגלים. קורס חשוב ביותר ! נלמדים כל היסודות, החל מתפעול נכון של המנופים, המצערת, הבלמים, ישיבה נכונה. וכלה בביצוע פניה, שימוש במבט וכו´.

zataomm

New member
קורס אופנוען מאומן

אני גם הייתי בין הראשונים שעשו את הקורס עוד בזמן שהוא היה תחת חסותו של המגאזין מוטו, ונכון להיום שמעתי שכמעט אין מה להשוות בין הקורס של היום לקורס שעברתי (מה שמעלה את ההתלבטות: האם כדאי לעשות עוד אחד?), בכל הרמות: זמן, היקף חומר, רצינות וכו´ כל ההקדמה לעיל באה ללמד סניגוריה על אותו רוכב שכתבת עליו. כמו כן לגבי ההטמעה והיישום של החומר הנלמד, כדאי לעשות את זה לאט לאט, לא ישר אחרי החלק התיאורטי לנסות את כל מה שנלמד אלא לחכות גם לחלק ב´ וגם אחריו לעבוד לאט לאט... הקורס לא הופך אותך לנהג מירוצים מיומן. ולמה אני אומר את כל זה? כי יום אחרי שלב א´ החלקתי עם האופנוע שלי בסיבוב, נכנסתי לסיבוב יותר מדי מהר...נבהלתי...בלמתי חזק מדי ונעלתי את שני הצמיגים. הסוף לא היה כ"כ טוב. אני מניח שלרצון שלי ליישם את החומר התיאורטי במהירות כמו גם להרגשה הסופרמנית או יותר נכון הדוהאנית שלי היה חלק נכבד בתאונה. לשלב ב´ של הקורס כבר הגעתי עם נסיון קרבי

zataomm

New member
הערה חשובה

נ.ב. אני לא יודע איך זה היום אך בעבר (משום מה) המדריך הדגים נעילת אחורי על אופנוע של אחד המשתתפים, כך שסטפן הנכבד והידוע לקח את ה-GPZ שלי ומרח פס שחור באורך של 20 מטר, בסופו של דבר נאלצתי להחליף את הצמיג האחורי די הרבה בגלל החור, כן ממש חור הלא סימטרי למצב שאר הצמיג שהוא יצר. בקיצור, הדגמות, לא בבית ספרנו.

שי פי

New member
תשובה להיגוי הפוך

לדוגמה אתה רוצה לפנות ימינה אם תזיז את הכידון ימינה כמו שנדמה לכה שצריך האופנוע בגלל הכוח הצנטריפוגלי שנוצר כשהוא פונה ימינה הוא נופל שמאלה כמו באוטו שניזרקים החוצה בתוך האוטו בסיבוב אז כדי לפנות ימינה נטה את הכידון שמאלה מדובר בד"כ במילימטרים ספורים האופנוע נופל לתוך הסיבוב ואז שומרים על הטייה של הכידון ימינה כדי שיסתובב האופנוע כדי להתישר חזרה מטים את הקידון עוד פנימה לסיבוב ואז הוא עולה בגלל הכוח הצנטריפוגלי שוב זה נשמע מסובך האמת שזה כמעת אוטומטי כשפונים ימינה לוחצים כאילו את הכידון לצד שרוצים שהאופנוע ייפול עליו ומתקנים תבדוק באופניים זה עובד אותו דבר רק לא מודעים לזה

למעלה