שלום לכולם!

tamax

New member
שלום לכולם!

רציתי לשאול עד כמה מגיע היום הנפח של כרטיס זכרון מסוג XD וכמה הוא עלול לעלות? ועוד שאלה.... אני צריך עצה ממכם. אני מתכוון לנסוע לטיול של חצי שנה אני והמצלמה הדיגיטלית שלי ויש ברשותי רק 64+16 מגה זכרון ולכל הדעות זה לא מספיק. מה אתם ממליצים לעשות? לקנות עוד זכרון? לקנות ארנק אלקטרוני או איך שקוראים לזה? (ולהיסחב איתו כל הטיול?) או אולי פשוט לקחת מצלמה רגילה? מה אתם אומרים? תגיבו בבקשה. זה נורא חשוב לי. תודה.

old

New member
יש XD 512

מחירים 400 ל128 750 ל256 1200 ל512 זה המחירים בערך ברוב המקומות בעולם גם השלישי קרי דרוא"מ והמזרח יש חניות שמאפשרות פריקה וצריבה על תקליטורים.

LazyGecko

New member
לבזבז חצי יום כל כמה ימים

בנסיון לאתר חנות כזו נראה לי רעיון רע. בחו"ל המשאב הכי יקר שיש לך זה זמן. באירופה למשל, מחוץ לערים הגדולות, אין לך סיכוי למצוא חנות כזו ולהכנס לעיר הגדולה הקרובה כדי לצרוב תמונות זה פרוייקט.

LazyGecko

New member
HEY ! נעלמה לי ההודעה !

כתבתי תשובה ארוכה והיא נעלמה. תשובתי בקיצור : שום כמות כרטיסים לא תספיק לחצי שנה. לדעתי לרוץ לחפש חנויות לצרוב זה לא ראלי. אני הייתי במדינה מערבית מתורבתת (דרום צרפת) והחנות המתאימה הקרובה היתה במרחק שלוש שעות נסיעה + פקקים + חניה. צריך ארנק אלקטרוני + מתאם CF סוללות ! אם אין לך איפה לטעון סוללות זו בעיה. לקחת מצלמת פילם טובה זו אופציה לא רעה בכלל.

tamax

New member
או קיי

ארנק אלקטרוני אני יודע פחות או יותר מה זה. אבל מה זה מתאם CF סוללות? הבעיה היא שאין לי מצלמת פילים איכותית או אפילו טובה יש לי סתם איזה משהו פשוט של מינולטה...

LazyGecko

New member
הארנקים הקיימים כיום

לא מקבלים כרטיסי XD אלא CF אז אתה צריך מתאם שהופך את ה XD ל CF. סוללות זה נושא אחר.

old

New member
ללייזי הבחור נוסע לחצי שנה זמן יש

לו. הרבה מטיילים מספרים שבכל "אינטרנט קפה" במזרח אפשר לצרוב והם קיימים בכל פינה.

tamax

New member
זה שיש אינטרנט קפה

בכל פינה זה ידוע... אבל בכל אחד ניתן לצרוב? עזוב לצרוב, מספיק לי לחבר תמצלמה ולשלוח תתמונות ישר לארץ (אני מניח שיש שם אינטרנט מהיר)

LazyGecko

New member
אם כך אז סבבה

זה לא משנה כמה זמן הטיול, משנה כמה אתה מצלם. אם תצרוב פעם בשבוע זה לא נורא, אבל אם אתה (כמוני) ממלא כרטיס (256MB) ביום-יומיים אז זה מתחיל להיות מעיק.

old

New member
אני מלא חצי גיגה ביום אבל אנחנו

ממש לא הקנה מידה. אנשים כמונו מזמן הולכים עם "ארנק" אני מדבר על המטייל המצוי.

tamax

New member
אני לא חושב שאני אמלא

64MB ביום יומיים... אני לא מתכוון לצלם על האיכות הכי גבוהה...

LazyGecko

New member
אל תוותר על הרזולוציה

אם אתה רוצה לחסוך תרד לרמת האיכות הבינונית (או מה שיש לך במצלמה) אבל אל תוריד רזולוציה, חבל !

tamax

New member
באמת נתקלת

במקומות שניתן לצרוב על דיסק את התמונות? מן הסתם אני צריך להביא איתי מהארץ את הכבל ואת התוכנה? אבל באמת יש אופציה כזו? הטיול שלי למזרח (תאילנד,נאפל,סין..) ומה אם אני לא אתקל בחנויות כאלה? אולי עדיף לקנות כרטיס XD במזרח? אני לא אמצא שם מחירים נוחים יותר?

LazyGecko

New member
נקודה נוספת למחשבה

דיגיטליות זוללות סוללות (גם שחוסכים ולא משתמשים במסך) בטרקים ארוכים זו יכולה להיות בעיה רצינית. אין חשמל בג'ונגל.

old

New member
ממש לא. בכל מקרה בנפאל ובתאילנד

אין בעיית צריבה מXD בכל אינטרנט קפה.

tamax

New member
אתה מדבר מניסיון?

כי חבל שאני אבוא לשם ואמצא שזה לא כך... (אני אמור להביא את הכבל והתוכנה נכון?)

גיל עד1

New member
תנסה לשאול בפורומים של "למטייל "

יש להם פורומים לפי יעדי טיול, אני בטוח שיהיה שם מישהו שיענה לך אם זה אפשרי לפרוק בחנויות שם. כאן בפורום רק יודעים להמליץ על כך שקיימית אופציה כזו, אם היא קיימת במזרח או לא זה כבר נושא אחר. אני די מהר אחרי קניית הדיגיטלית הבנתי שאם רוצים באמת להנות מהיתרון של לצלם בלי הגבלה , צריך ארנק , אז קניתי לי אחד ואני לא יודע מה הייתי עושה בלעדיו.

tamax

New member
כבר שאלתי שם

תודה

למעלה