שלום לכולם.

ד א ר מ ה

New member
שלום לכולם.

כותבת את אשר על ליבי, לא בטוחה בזמן או במקום, אבל חשה צורך... כשנכנסתי לפורום הנ"ל לפני כחודשיים, ביקשתי סוג של עזרה, הכוונה. כמה מכם פנו אליי דרך תיבת המסרים, ואני עניתי בנימוס ובשלילה להצעות העזרה, גם מתוך הרגשה פנימית מסויימת וגם מתוך חוסר ביטחון לגביי ההצעות. ומאז אני מרגישה כאילו אין לי מקום פה, כלומר יתכן שזו רק הרגשה שלי לבין עצמי, אבל הרגשתי ש"הדחייה" שלי כלפיי אותם הצעות עזרה ניתקה את הרצון מצד הנוכחים גם לדברים אחרים, באופן אישי מאד "תליתי תקוות" בפורום הזה, מתוך כך שאני די אובדת בשנה האחרונה, ובזמן האחרון אני מרגישה שממש התרחקתי מעבודת המודעות שלי, ומכל מה שהתחלתי להתחבר אליו בשנה האחרונה. משום מה היה לי חשוב להגיד... יום טוב לכולם. אני

כולנו עוברים תהליכים עם עצמנו|חיבוק

דארמה היקרה זכותך המלאה הייתה לסרב לכל הצעות העזרה למינהם. אני לפחות יכולה להעיד מעולמי האישי הפנימי, יש אנשים שמציעים לי עזרה רוחנית ואני לרוב מגיבה בשלילה. אני יודעת מדוע זה קורא לי. א' כי אני לא סומכת על אף אחד שישים עלי ידיים או ינסה לשלוח לי כל סוג של אנרגיה מרחוק. מדוע? כי נכוותי מספיק במשך השבע השנים האחרונות ואני יודעת איך זה לעמוד במקום הזה. ב' אני באופן אישי לא רוצה לפתח תלות באף מטפל אנרגטי. ג' לי היום יש את המדריכים והמטפלים שלי בעולם הוירטואלי הרוחני. ד' החשש שלי או חוסר הרצון שלי להעזר באחרים נובע גם מסוג של חרדה ופחד וזה בדיוק כנראה מתכוון למשפט שגרם לך להרגיש אולי את "הדחייה" של האחרים. אנחנו מקבלים בדיוק מה שאנחנו משדרים. ויש לי חדשות בשבילך: את בכלל לא התרחקת מעבודת המודעות שלך, נהפוכו... את התחזקת. אם את רושמת כזאת הודעה את צריכה להיות אדם חזק שמכיר במגבלות של עצמו, אדם שהתחיל לזרום, הסיר פחדים הסיר מסכות, הסיר את האגו ופנה לעזרה. את נמצאת במקום הרבה יותר טוב ממני, כנראה בעניני "אגו" חזקי ואימצי

ד א ר מ ה

New member
מיכל ../images/Emo39.gif

תודה על תשובתך, ועל אמונתך בי. את צודקת, מצד אחד אני רוצה לקבל הכוונה ולשתף בתובנות שעולות בי, ומצד שני החשש הזה שמחבר את כל מה שאמרת גם יחד. דוגמא לכך היא ש"הגיעה" אליי לפני כחודשיים מדריכה רוחנית שלרוב גובה תשלום עבור הדרכתה, והרגשתי חיבור איתה, והציעה לי (בעקבות כך שאמרתי לה שאין בידי לשלם לה בתקופה זו) לעבוד איתה ללא תשלום, היא אמרה לי שכשהיא היתה בתחילת דרכה, גם היא קיבלה עזרה כזו, וכעת היא תשמח להגיש לי אותה. ומרוב פחד, ומבוכה (או גאווה עצמית טיפשית) סירבתי בנימוס להצעת העזרה, וכעת בדיעבד אני חשה שאולי היתה זו טעות, הרי אני ביקשתי עזרה והציעו לי אותה, אז מה קרה פה בעצם... קורים לי הרבה דברים ואני לא מצליחה להסביר לעצמי מה קורה, כמובן שאני מדברת עם חברות ומשפחה על מה שעובר עליי, אבל כל אחד נמצא במקום אחר, ונותן פרשנות שונה, ולעיתים זה יותר מבלבל. דבר נוסף: לאחרונה יש לי התחזקות בנושא חלומות, אני זוכרת יותר, ומגלה אלמנטים חדשים בחלומותיי, ומאד חשוב לי לבדוק ולברר משמעויות. מהתבוננות שלי בפורומים השונים העוסקים בחלומות לא הצלחתי להרגיש את רמת הרצינות שהייתי מצפה לה. אשמח לשמוע את המלצתך, והמלצתם של באי הפורום לאן לפנות בנושא זה. בברכה ויום קסום דארמה.

שלום לך מיכל מזמן לא הייתי בפורום

את כותבת ש"אנחנו מקבלים מה שאנחנו משדרים", הייתי מבקשת הסבר לזה. האם כאשר אני משדרת שאני שרע לי , כי כך אני מרגישה כתוצאה מארועים בחיי , אז זה מה שאני מקבלת?! זה נראה לי קצת הגיון הפוך. את לא חושבת?

היי יקירה- הוצאת את המשפט מהקשרו.

המשפט שהטריד את מחשבץך כנראה היה חלק מתוך טכסט שהופנה לדארמה. קראי את כל הטכסט ותביני למה כתבתי אותו. ולגבי המקרה שלך כן... אם אני משדרת שרע לי אני שולחת את השדר בתדרים וגלים גלים ליקום, אשר מחזיר לי את המחשבות שלי שמתגלגלות למציאות שהופכת להיות שקה ורעה איתי. המחשבה יוצרת את המציאות שלנו, אנחנו בוראים את המציאות במו ידנו. במקום להסתכל על איזה ארוע קשה בחיים להתבונן בו טוב, להודות לבורא עולם על שזכית לחוות את הארוע להתבונן בו טוב והפעם מצד התוצאה שוב להגיד תודה, לשנות קו חשיבה לדפוס יותר חיובי ולהמשיך הלאה. וההגיון מצוי במקום שאין בו הגיון. מה שהעיניים רואות זו אשלייה בלבד. נכון עלינו לעבוד בכל מצב "הפוך על הפוך" בהצלחה

שלום אני, אינך חייבת להיענות לאיש

אנשים כותבים אליך דרך תיבת המסרים שכן אסור לבצע כל פרסום אישי. מצד שני, פורומים הם כלי להרחבת ידע ולא כלי לטיפול עצמי. את אמורה לקרוא, לשאול, לקבל מידע ולהחליט בעצמך מה לעשות או במי להיעזר. המחשב איננו הפיתרון להכל אלא מדיה המאפשרת את החשיפה המקסימלית, אך לסוף יהיה עליך לבחור מה לעשות כדי להתחיל תהליך של הגשמת מה שאת רוצה להגשים. התחושה שלך היא בסך הכל דפוס פגיעות מסויים, אין לך כל סיבה להרגיש זאת כי אינך חייבת כלום לאף אחד, מצד שני איש לא חייב לך דבר ולכן התחושות שלך הן בתחילתו ובסופו של דבר עניין אישי לחלוטין. במקום להיות פגיעה אתיכולה להחליט להיפתח לכל מיני סוגים של תיקשורת והתקשרויות, אם תשתחררי מהציפיות שהפורום 'יעשה דבר מה עבורך' אולי תמצאי כאן מון דברים שישובבו את מצב רוחך. בהנאה, אסתיה

ד א ר מ ה

New member
אסתיה.

את צודקת שהמחשב אינו פיתרון, אבל בתקופה זו שאינני יודעת לאן לפנות הוא בהחלט מהווה אלמנט מאד חשוב עבורי, ומצד שני אם אני מעבירה את הפגיעות שלי למחשב אז בעצם אני עושה משהו שלא טוב בשבילי, אבל אני זו אני וכמובן שאי אפשר להשתחרר מהעצמי שלי כשאני במחשב. מה שכן אני צריכה ללמוד לא להפגע גם במחשב כמו גם בחיים
ובמקביל יש כאן דברים רבים שמשובבים את מצב רוחי וליבי, כך שאני מנסה להנות מכל העולמות
בברכה דארמה

גריני

New member
ללמוד לקבל!

זה אחד השיעורים שמסתבר שהם מהקשים ביותר - עבור רובנו. בפורומים שונים מתנהל כרגע דיון בדיוק על הנושא הזה, וזה כנראה לא סתם. מה שאני מרגישה מתוך הודעתך, הוא שתחושת ה"דחייה" היתה בעצם שלך, ומה שאת מרגישה כאילו בפורום, הוא פשוט השתקפות של רגשותיך שלך. אין כאן, חלילה, ביקורת שלי כלפיך - אלא נסיון להראות לך איך הדברים משתקפים מכאן, להביא את הדברים למודעות שלך. ומה תעשי עם זה - זה כבר תלוי בך. מנסיוני הרב, בדר"כ דברים שאנחנו "מאשימים" אחרים בהם - הם רגשות שלנו עצמנו, שאנחנו לא כ"כ מודעים אליהם ו"משליכים" אותם על האחרים. אני מסכימה עם מיכל, שעשית דבר גדול בעצם היכולת לבטא את הרגשות שלך, את נתת לעצמך את החופש לעשות זאת, וזה נפלא! אם תצליחי לעשות עוד צעד אחד קדימה - ולתת לעצמך לקבל עזרה מאחרים - זה יכול לעזור לך עוד יותר. ואני בהחלט לא מתכוונת לזה שמעכשיו כל מי שמציע משהו - מיד תקחי
... תמיד טוב לבחון את המוצע לך ולקחת רק את מה שבאמת מתאים ונכון לך. אגב, היסוד הראשון עליו מדברים תמיד בנושא צמיחה והתפתחות אישית/רוחנית הוא הנתינה והקבלה. ושימי לב לזה שבכל נתינה יש קבלה (ולהיפך): כאשר את מסכימה לקבל, את עוזרת לאחר לתת ובכך, בעצם מבצעת קבלה ונתינה גם יחד. כאשר את נותנת לאחר - את מקבלת הנאה מעצם הנתינה וכך סובב הגלגל.

ד א ר מ ה

New member
ללמוד לקבל.

קראתי את הדיונים בנושא בפורומים השונים, והעניין הינו כמובן מורכב. אני מסכימה עם קביעתך שיש לי בעיה בקבלה, ושמעתי את זה מספר פעמים בשנה האחרונה, ומאידך יש בי צורך גדול בנתינה עד התרוקנות... אני לא תמיד מודעת לכך שאני מרוקנת מעצמי את האנרגיה אבל אני בהחלט מודעת לצורך לתת (צורך שה"מניע" שלו עדיין לא מוסבר בעיני). דבר אחד שלא הבנתי ממה שאמרת הוא לגביי תחושת הדחייה, האם התכוונת שאני דוחה אנשים ולכן אני מרגישה כאילו דוחים אותי? חשוב לי להבין נקודה זו, כי סביר להניח שהיא משפיעה על דברים נוספים בחיי. אני מאמינה שאני מפספסת הרבה מתוך חוסר היכולת שלי לקבל, והשאלה איך אני עובדת על זה, כי אני לא ממש סומכת על עצמי שאדע מה מתאים וטוב לי. (ויש לי ניסיון עבר עם זה) תודה דארמה

izabu

New member
../images/Emo24.gifדארמה חמודה-אין כמו האינטרנט

בשביל לקבל, בשביל ללמוד, בשביל לדעת, ובעצם כמעט לכל דבר שאת צריכה. את רק צריכה לדעת לאן לפנות ואיך לקחת,למרות שבד"כ תתכווני מאלייך למקום אותו את צריכה בשביל להתפתח. אני מאמינה שה' נתן לנו את האינטרנט על מנת שנוכל להתפתח יותר מהר, הן מבחינה מדעית והן מבחינה רוחנית.כמו המדע שהתקדם במהירות עזה מאז האינטרנט גם הרוחניות עלתה מדרגה מאז בואו.-מעיין משיח. לדעתי מדריך טוב יכול מאוד לעזור ולהאיץ את התפתחותך, הבנתי שקשה לך לבטוח, אבל זה יעבור כשתפגשי את המדריך שלך.
ולגבי הפורום מדהים הזה-תשאלי ותבקשי מה שאת רוצה, ולבסוף תקחי מה שאת רוצה, כי מי שכוונותיו כנות כן יעזור לך.ולשימחתינו יש כאן הרבה אנשים כאלו.
ובקשר להרגשה שלך כעת-אל תדאגי זה בטח יעבור, תזכרי בכל הדברים הכן טובים שקרו לך ותקחי מהם את הכוח על מנת להמשיך.
בהצלחה לך

גריני

New member
לדארמה - תגובה

1. לגבי הנתינה עד התרוקנות - אני ממש מבינה אותך כאן. אני טוענת שאדם צריך לקבל כדי שיהיה לו מה לתת. יש כאלה שחולקים עלי, אבל אני עונה על זה שכוס יכולה לתת לך מים רק אם יש בה מים... אם היא תהיה ריקה - לא תוכלי לקבל ממנה דבר! אז כן את בהחלט תרגישי שינוי כשתלמדי לקבל (ואגב - לקחת זו צורה נוספת של לקבל... ז"א אם לא נותנים לך - פשוט לבקש!). את אומרת שאת לא יודעת מהו המניע שלך, וגם אני כמובן לא יודעת, אבל יכולה לספר לך על עצמי - שאני מתמודדת עם הצורך לרַצות אחרים, שיהיו מרוצים ממני... שיאהבו אותי בזכות זה שאני נותנת... תבדקי עם עצמך - ייתכן שגם את באה מהמקום הזה. 2. תחושת הדחייה - מה שהתכוונתי זה שאת מונעת מאנשים מלהתקרב אליך - זוהי הדחייה שלך אותם. כשמישהו רוצה לתת לך ואת לא מוכנה לקבל - הרי את מונעת ממנו התקרבות. דחייה זו את "משליכה" על הפורום הזה (למשל). ואני נזהרת מלקבוע דברים, כי אני לא מכירה אותך... אני רק מציעה שתבדקי את זה עם עצמך, כי זה מה שהרגשתי כשקראתי את הודעתך. 3. איך עובדים על היכולת לקבל - וואו! זה שיעור כמעט לכל החיים
. אבל יש לי 2 רעיונות בשבילך: האחד ללמוד לכבד את עצמך. הצעה זו שקיבלתי ממדריכי הרוחניים היא זו שהעלתה אותי על דרך "אהבת העצמי" שלי. התחלתי פשוט בלכבד את עצמי וע"י כך לא לתת לאחרים "לדרוך עלי" - מכאן הדרך לאהבת העצמי היתה די קצרה ואיתה הגיעה גם היכולת לקבל. הרעיון השני הוא להשתמש הרבה מאוד במילים מגיע לי -כל דבר שאת רואה ושמוצא בעינייך - תודיעי לעצמך שמגיע לך.... וילה בסביון ששווה 10 מיליון? - מגיע לך.... מכונית נפלאה? - מגיע לך... תכשיטים... בגדים.... הכל הכל מגיע לך... תעבדי כך על התת-מודע שלך... ו... לא נותר לי אלא לשלוח לך חיבוק חם ולאחל לך הממממממממוון הצלחה.

ד א ר מ ה

New member
גריני - את צודקת הרבה ../images/Emo9.gif

הניסוח של המשפט שלי קצת מצחיק, אבל ככה הרגשתי שצריך לכתוב אותו
כי הרבה ממה שכתבת אלה דברים שהתחלתי להבין לגביי עצמי, ונמצאים בראש רשימת ה"עבודה" העצמית שלי. יש דברים שקצת קשה לכתוב ככה בפומבי, כי בכל זאת אלה הבנות שהגעתי עד עתה מול עצמי בלבד, אבל מתוך זה שכתבת דברים שמאד דיברו אליי, ניתנה לי ההרגשה שיש בידיך חלק מאותם כלים להתמודד עם תכונות אלה. האם אותם מדריכים רוחניים הם פנימיים או חיצוניים? תודה על החיבוק והעזרה.
דארמה

גריני

New member
../images/Emo6.gif תודה

אני שמחה שהדברים מדברים אליך ועוזרים לך. המדריכים חלקם חיצוניים חלקם פנימיים. את האמירה הזו (ללמוד לכבד את עצמי) - ניסו לטפטף לי במשך כמה שנים בכל מיני דרכים: חלומות, התנסויות בחיים וכו'. למעשה רק אחרי ששמעתי אותן מפי מתקשרת (שתקשרה עבורי את ההדרכה שלי באמצעוח המדריכים שלה) - רק אז קלטתי... מאחר שיש בך הרבה מודעות עצמית, ורצון כן להבין טוב יותר את עצמך ולצמוח - אני מצרפת לך קישורים ל-2 אתרים בהם ניתן לקבל תשובות באמצעות קלפי טארות (התשובות מתקבלות בצורה אוטומטית). אני נעזרת באתרים האלה הרבה מאוד - הם עוזרים לי להבין מה עומד מאחורי "משברים" שלי וההבנה היא מחצית הדרך לפתרון. אין לך צורך בלימוד מעמיק של הטארות לצורך ענין זה. רק איזה 2-3 דקות של שקט עם עצמך, פנייה שקטה להדרכה הגבוהה שלך ובקשת עזרה מהם - באמצעות הקלפים. אשמח מאוד לשמוע על חוויותיך (וכמובן, לענות לשאלות, אם תהיינה). יום נפלא ומואר

דארמה היקרה, לדעתי... ../images/Emo39.gif

את מבקשת למצוא את עצמך בתוך כל הידע הרב שקיים ומתפזר בשטח. את רוצה להגיע לדברים, אבל... (ואני מעדיפה שלא לפרט את האבל). תרשי לי להציע לך לקרוא מס' ספרים, שיכולים כן לכוון ולעזור בנושא: 1) "כשהנעל מתאימה" - אושו 2) כל הספרים של סאנאיה רומאן, כולל הספר, שהיא כתבה בשיתוף עם דווין פרקר. 3) "האל רוכב על הארלי" - ג'ואן ברדי. בהצלחה

izabu

New member
גם אני מאוד ממליצה על סאנאיה רומן

בנתיים קראתי רק את הספר הראשון שלה "לחיות מתוך שמחה"-והוא מדהים-ממש מקפצת דרך. ואני מחכה בשקיקה לקרוא את הספר הבא שלה ואת זה שאחריו ואת זה שאחריו ואת כל השאר. בנתיים אני מנסה לעודד את כולם לקרוא אותו אבל אף אחד לא רוצה משום מה..

izabu היקרה ../images/Emo140.gif

לא כולם פתוחים לרמות התובנה הגבוהות, שמציע סאנאיה רומן בספריה. הרבה חוששים להגיע לרמות כאלה. גם הספר "לחיות מתוך שמחה", רבים הם אלה השמחים ומאושרים להיות קורבנות ולסחוט רגשית, למה להם "לחיות מתוך שמחה" אם הסחיטה הרגשית עובדת טוב כל-כך עבורם?

הספרים שלה נהדרים ואני חושבת שקראתי

את כולם או את רובם, נתנו לי הרבה כוח , הרבה תובנה פנימית והובילו אותי לאט לאט לתוך עולם האור.

למעלה