שלום לכולם

Sem J

New member
שלום לכולם

המתכון הבא לקוח מהפורום שלכם. לא זכור לי מי כתב אותו אבל זה המתכון: סופלה מוקה חם 3 כפות סוכר דק 40 גר, חמאה 2 כפות קמח רגיל 3/4 כוס חלב 1 כף קפה נמס בסגנון אספרסו 100 גר, שוקולד כהה מומס 4 ביצים מופרדות הכנה: משמנים קעריות סופלה בשמן או חמאה מומסת. מפזרים מעט סוכר דק בקערה כך שכל התחתית והדפנות מכוסים. ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את הקמח ומערבבים מעל להבה בעוצמה נמוכה(!)עד שהקמח מזהיב קצת. מוסיפים בהדרגה את החלב ובוחשים לתערובת חלקה. מרתיחים דקה או שתיים ומסירים מהאש. מוסיפים את השוקולד המומס, החלמונים (YOLKS) והקפה ומקציפים לתערובת חלקה. את החלבונים מקציפים בנפרד ומקפלים בעדינות לתערובת השוקולד. מחלקים לכמה קעריות סופלה (בין 10-15) ואופים 40 דקות. המתכון נראה לי טעים במיוחד (כמובן...) הבעיה היא שאין לי קערות סופלה כאלה ... איך אני יכול להכין את המתכון בלי קערות סופלה? זו ההודעה הראשונה שלי פה אל מזמן אני קורא את ההודעות שלכם. אני מקווה גם לכתוב פה מהיום אז..... זהו. תודה. סמויז

Sem J

New member
ועוד שאלה...

למה משמש רוטב טריאקי? שמים אותו על עוף? בשר?...... תודה רבה לכם.

bali

New member
מנהל
אפשר להחליף את כלי הסופלה ב-

כל כלי זכוכית חסין אש עם שוליים גבוהים. ואגב, ברוך הבא ואני מקווה שתישאר בתור משתתף פעיל בפורום הזה. ענבל.

Sem J

New member
כלי סופלה

זה בעצם כלים קטנים כאלה? אישיים? האם הכלי צריך להיות מלא? או שהסופלה ``מתנפח`` מאוד? תודה תודה תודה שאלה אחרונה להיום... הבכור לבית ג`מג`י

bali

New member
מנהל
כלי סופלה

יש גם כלים אישיים וגם כלי אחד גדול שמכיל בערך 6 מנות. כשמכינים סופלה ממלאים בערך עד חצי מגובה הכלי כי הסופלה תופח מאד. המילה העברית לסופלה זה ``תפיחה`` או ``תפיחית``. הסופלה תופח בעיקר כי הוא מכיל הרבה חלבוני ביצים. ואגב, תשאל כמה שאלות שאתה רוצה, בשביל זה הפורום קיים ובשביל זה אנחנו כאן. ענבל.

שיגריס

New member
SEM, ברוכים הבאים לפורום :)

ציטטת מתכון שאני, ``שיגריס``, נתתי וזה באמת יוצא מאד טעים. לגבי קערות סופלה: חייבים להשתמש בקעריות קטנות עמוקות (מחרס) וניתן לקנות כאלה בכל חנות כלי-בית. הן גם לא מאד יקרות. ANYWAY, אל תמלא/י עד הסוף כי זה ``עולה`` (מעצם היותו סופלה)ומומלץ אפילו לקשור סביב הכלי נייר אפייה שמגולגל לצורת גליל וגובהו כפול מהכלי (אבל אפשר גם בלי). מומלץ להעביר ``סיבוב`` עם הזרת בשולי הסופלה (בצמוד לדפנות) כדי שהוא יתפח בצורה אחידה. נשמע יותר מסובך ממה שזה. הכי חשוב זה קצף חלבונים טוב ונוקשה ש``מקופל`` בעדינות לשאר החומרים.

Sem J

New member
תודה רבה

מצאתי בבית כמה קעריות קטנות שבדרך כלל אנחנו ממיסים בהן חמאה ומוסיפים שום. אני חושב שהן יתאימו. חבל שיש רק 4... יש גם קערה גדולה שדר``כ משמשת לסלטים... אולי אפשר להכין את הסופלה בתוכה? ואגב שוקולד, יש לכם אולי איזה מתכון עם שוקולד לבן? מוס או עוגה חמה או דבר דומה? יש לי מתכון לבראוניס משוקולד לבן ונראה לי קצת מוזר שצריך בשבילו 500 ג` שוקולד. מחר אני אכתוב אותו פה ותגידו לי אם הוא הגיוני כי הוא נראה לי טעים במיוחד. ושתדעו - אני בן 16. משער שאני הצעיר בפורום אך מקווה להשתלב היטב (-B ושוב - למה משמש טריאקי? תודה תודה. סמויז ג`מג`י

yaron1

New member
רוטב טריאקי

קודם כל ברוך הבא לפורום נקווה לשמוע ממך הרבה. רוטב טריאקי זה רוטב יפני המשמש לתיבול ושריה של בשר ועוף אם תרצה להכין זה המתכון: 1/3 כוס רוטב סויה משובח 2 כפות סוכר 3 כפות יין לבן יבש 1 כפית מיץ לימון 1 כפית שמן שומשום 1 שן שום כתושה 1/2 כפית שורש זנגביל מגורר דק מלח (מעט) פלפל שחור

שיגריס

New member
SEM, רק בן 16, הא?

מאיפה לך שאנחנו לא בגילך??? בכל אופן, ואני יכולה לדבר בשם עצמי, אני כבר עברתי את גיל 16 (לפני 10 שנים) אבל מאז שאני בת 15 אני מתעניינת בבישול ואפייה ועוסקת בזה בהצלחה, אז סחתיין על ההתעניינות ואשנח לסייע לך בהמשך.

נופר 30

New member
SEM אתה יכול פשוט

להיכנס לסופר ושם יש קעריות סופלה חד פעמיות ואם זה ימצא חן בעינך תוכל לקנות רגילות נופר

מאפין

New member
ניסיתי מתכון דומה ולא כל-כך הלך

בתוכנית ``טעמים`` אפו מתכון דומה,(מעין עוגת שוקולד חמה בקערות אישיות) ניסיתי בבית התוצאה היתה עגומה למדי: הגובה שהתקבל מהמאפה היה נמוך מזה שהוכנס לתנור??? עצות נוספות יתקבלו בברכה. מאפין B-(

למעלה