שלום לכולם

שלום לכולם

לפני זמן מה התגלתה אצל אבא שלי (בן 65) סוכרת. הוא אמר שזה לא רציני, והוא לא לוקח כדורים או מזריק אינסולין, אבל בכל זאת, סכרת.. מאז ומעולם ידעתי שאני בקבוצת סיכון (סבא משני הצדדים עם סכרת), אבל עכשיו זה נראה קרוב מתמיד... עד היום עשו לי אינספור בדיקות דם וכלום לא התגלה נאמר לי שאני אדם בריא מאוד, ושאני צריך להמשיך עם אורח חיים זה. עכשיו שאלתי היא כזו: האם קיימת בדיקה בה אני יכול לגלות אם אכן יש לי סוכרת רדומה בגוף? האם הבדיקה יכולה להיעשות דרך קופת החולים? האם אני יכול לעשות את הבדיקה בלי התערבות ההורים? (אני בן 16)

אהמממממממממממממ

סוכרת רדומה ?!?!?! נדמה לי שפיתוח בדיקה שמסוגלת לאתר האם אתה נושא גנים לסוכרת אך למיטב ידעתי זה גנים לסוכרת סוג 1 (תלוית אינסולין). וגם אם מתגלה, כי אתה נושא את הגנים הללו עדין לא ברור אם תפתח את המחלה (קימים עוד גורמים סבבתיים לפרוץ המחלה). הבדיקה אינה בסל הבריאות, היא בעלות גבוה יחסית, ואני מניחה שאתה צריך אישור הורים בשבילה. אולם אם אני מבינה נכון, הסוכרת של אביך והסבים שלך היא מסוג 2 כלומר אינה תלויה באינסולין. סוג סוכרת זו אכן תורשתי יותר מן הראשונה, אולם ניתן למנוע את הופעתה ע"י תזונה נכונה, משקל תקין, פעילות גופנית ואורך חיים נכון. על כן אני ממליצה לך להתעמק במניעה ולא לחשוש מן הבלתי נודע.

למעלה