אנסה ניר - אבל,
ניר, איני בעלת מקצוע בתחום - מקצועי אחות, ווכזאת נתקלתי לא אחת במקרים קשים וקשים יותר של הפרעות אכילה. לומר כי הדרך החוצה קלה? לא !!! כלל וכלל לא. היא קשה ולעתים קשה מאוד - אבל אפשרית ! ! ! בהחלט אפשרית !!! דעתי האישית במספר נקודות: הדבר העיקרי והראשון: One step at the time. ולמה אני מתכוונת? כל הצלחה קטנטונת שאפילו נראית בלתי חשובה - צריכה לקבל ממדים של הצלחה ענקית - כי אכן היא כזו. (ראה למשל נגמלי סמים ואלכוהול - סופרים דקות, אחר כך שעות אחר כך ימים וכן הלאה (של "נקיון" מאלכוהול או סמים) הצלחתי שעה, לאכול בלי לרוץ להקיא? - אני ראוייה לשבחים. הצלחתי לאכול יותר משני ביסים - אני אלופה. למעשה - אין מחר ! ! ! הכל מעכשיו לעוד דקה. בנוסף, הידיעה כי איני לבד ב"מעגל המטורף" הזה...לא אני המצאתי את הפרעת האכילה, איני "משוגעת" - הפרעת אכילה נובעת מבעייה נפשית ובעיות נפשיות כידוע לכולם נובעות מחוסר איזון של חומרים מסויימים במערכות השונות. עוד, אין זה נכון בכלל לא !!! כי לא ניתן להתגבר על הפרעות אלה ולהמשיך ולחיות חיים נורמליים ל ח ל ו ט י ן. הנסיכה דיאנה למשל סבלה מהפרעות אכילה קשות ביותר "בולמיה" - והחלימה לחלוטין !!! (איננו דנים ביתרת חייה ובסיומם כרגע.) ועוד הרבה אחרים וטובים. צריך אולי לנסות ולהבין מניין, מאלו עומקים מגיע הצורך ל"הענשה עצמית" הלקאה עצמית, "למה מגיע לי עונש? " לא צריך "הרבה חברים" כדי לתמוך, צריכים להיות שם אחד שניים, שמוכנים לקבל אותי כמו שאני - אבל בדיוק כמו שאני - וכשאני מצליחה - לדחוף אותי הלאה וכשאני נכשלת - להיות שם שלא אפול. אהבו אותה, הראו לה שהיא אהובה - היא תלמד שהיא אינה ראוייה לעונש... ראה ניר, כמו בחיים כך גם בנושא של מטפלים - לא כל מטפל מתאים לכל מטופל ולהיפך. לעתים עובר אדם נזקק 3 - 4 מטפלים (פסיכולוגים, עו"סים או פסיכיאטרים) עד שנוצר הקליק עם המטפל הנכון. ולדעתי ללא תמיכה כזו - הדרך תהייה קשה הרבה יותר, אם לא בלתי אפשרית. חברים, ניר - נבחנים בעת צרה ואם אלה אינם שם לעזור, כדאי לבחון גם אותם. יש דבר נוסף שאני יודעת בברור שהוא יכול לעזור - עבודה רוחנית ורפואה אלטרנטיבית. אני מדגישה נוסף שכן רק שילוב של רפואה קונבנציונאלית, תמיכה נפשית ועבודה רוחנית (מדיטציה, רייקי ודומיה) אני מאוד מקווה כי בקרוב ואולי ברגעים אלה - קוראים אותנו אנשים נוספים שיוכלו לתרום מידיעותיהם ומנסיונם כדי לעזור. אני - כאן. בהצלחה.