שלום לכולם!

שלום לכולם!

אני מפורום לקראת הריון הסמוך! רציתי לשאול אתכם מה דעתכם על איקקלומין? האם כדאי לקחת או לחכות עוד קצת (חודש 9 לנסיונות)?

איקקלומין

האם לקחת??? לדעתי זו שאלה שאת אמורה לענות עליה ביחד עם הרופא שלך. בעיקרון נהוג לחכות כשנה עד שמתחילים במשהו תרופתי, וזאת בהנחה כי הכל גם אצלך וגם אצל בן זוגך בסדר, כמו כן קיימת שאלה של גיל... ועד כמה את יכולה לחכות... בהצלחה.

tarepanda

New member
...

לדעתי צריך להתאים את הטיפול לבעיה. גם אני לפני איקקלומין (לפחות לפי הרופא שלי כרגע). לפי מה שהבנתי הכדור הזה יכול להביא ביוץ אצל מישהי שלא מבייצת או להקדים ביוץ שמתאחר. בקיצור, קודם כדאי לברר אם בכלל יש לך ביוץ ומתי הוא מתרחש.

חן123

New member
לפני איקקלומין

הייתי עושה מעקב זקיקים, לראות אם אין ביוץ, ואם אכן אין ביוץ, אז כדאי לקחת איקקלומין

חן123

New member
ככול הידוע לי

איקקלומין רק גורם לייצור זקיקים ובעקבות כך לביוץ, תקנו אותי אם אני טועה.

לבנה123

New member
פיצפונית

איקקלומין לא לוקחים רק במצב שאין ביוץ (אם כי אז הוא ממש ממש עוזר...), אלא גם במצב ש"סתם רוצים להגדיל את הסיכויים" - שיהיו כמה זקיקים שיתפתחו במקום זקיק מוביל אחד, ואז הסיכוי להריון גדול יותר. אני לקחתי חודשיים איקקלומין ואין לי בעיות בביוץ (להפך - ממש שעון שוויצרי). לאיקקלומין יש לפעמים תופעות לוואי - פגיעה ברירית, מצבי רוח, ועוד, אבל הוא נחשב הרבה פעמים גם "קו ההגנה הראשון" בטיפולי פוריות. ואחת התופעות לוואי שלו היא גם הריון...
; האיקקלומין יכול להנתן על ידי רופאי הנשים ה"רגילים" ולא רק ע"י רופאי הפוריות, ולדעתי גם זה תורם לשימוש הרחב יותר בו. לדעתי אם אתם מנסים 9 חודשים - כדאי לקבל החלטה - האם מחכים עוד 3 חודשים (כדי להשלים שנה שאומרים שזה מה שצריך לפני שמתחילים ברורים בכלל), או שאתם עם פחות חשק לחכות. במקרה כזה, אני הייתי מתחילה לפני האיקקלומין בחודש אחד של מעקב זקיקים בUS + מעקב הורמונלי (כדי לדעת אם הכל בסדר), ואני אישית גם העדפתי שהבנזוג יעשה בדיקת זרע לפני שאני מכניסה לגוף שלי חומרים (הבדיקה שלהם קשה אולי נפשית, אבל פיסית היא לא כואבת...
) אבל הרוב לא עושים את זה. בכל מקרה - שיהיה המון בהצלחה, ושנה טובה.

חן123

New member
בתור מישהיא שקיבלה איקקלומין

"סתם" (אם ביוץ, די סדיר) והרתה הריון שלישיה, ועברה דילול (שמסכן את כל ההריון) קשה לי להמליץ להשתמש באיקקלומין אם יש ביוץ נורמלי.

תודה רבה בנות!

עדיין לא החלטתי אם לקחת או לחכות שיהיה הריון טבעי. שבוע הבא אני אתחיל בטיפולי שיאצו ונראה לאן זה יוביל! תודה רבה, שנה טובה לכולן

למעלה