שלום לכולם

Lechko

New member
שלום לכולם

אז כן, כמו שטל כתב, אני סוגר עכשיו יפה בגבול עם לבנון. כיף חיים משהו... בקרוב אצלכם. שפיצר ראיתי את ההודעה שלך, תודה על ההערכה בנאדם, אני משתדל... וברגע שאני אצא מהאבט"שים יש לי כבר כמה דברים יותר מעניינים בראש לכתוב עליהם. חוץ מזה חברה, יש הרבה על מה להתעדכן בנוגע למוזיקה, חזרתי מוקדם בבוקר והספקתי לקרוא כותרות פה ושם, יש הרבה חדשות מלהקות ישנות, שירים חדשים וטובים ואותו סיפור ישן על חואן פורמל מול ג'ורג' בוש שהולך ומתלהט לו (מי שמבין אנגלית יכול להכנס לקישור) אם יהיה לי זמן ביומיים שאני בבית אני אעדכן, אם לא... אז נדבר בתחילת אוקטובר (אם אני לא טס ישר כשאני חוזר). מתגעגע לכולכם

../images/Emo45.gif10X

The Cat Woman

New member
לצ'קו....../images/Emo15.gif

קודם כל- תהנה משירותך אי שם בגבול לבנון (עם כמה שזה נשמע אירוני). דבר שני- ראיתי בחדשות לפני שיצאתי לפסטיבל סלסה באילת, כתבה על הגראמי הלטיני שבה נאמר שלוס ואן ואן לא יגיעו לגראמי בגלל... בעיות אשראי?! לא נותנים להם אשראי להגיע לארה"ב או משהו כזה... מוזר!

שמעת בחדשות../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

אגב - שמעתי פעם שבאמת יש קצת בעיה בין קובה לארה"ב כאילו לתת אשראי.. אבל אולי דיברו על תקופה מסוימת שהייתה פעם ועכשיו נפתרה.. לא יודע
זה לא בטוח מה שאני אומר..

moshkahouse

New member
למי שלא למד הסטוריה...

קובה היא מדינה קומוניסטית.. ומוטל עליה וטו מארה"ב... בגלל זה יש שם מכוניות משנות ה 50 וכאלה.. בגלל זה אין טיסות מארה"ב לקובה (אפשר דרך קנדה לטוס..) בגלל זה לא מיבאים/מייצאים מוצארים מקובה לארה"ב.. ועוד הרבה כאלה... עוד פרטים אפשר למצוא באתר של "למטייל"..

חחח..

בד"כ שיעורי היסטוריה אצלנו בשעות האחרונות של הלימודים ובזמן הזה אני בד"כ ישן...

Palalolito

New member
אין שום בעיה

פשוט אסור לקובנים להכנס בכלל לארצות הברית בגלל סנקציות מאז המהפכה של קסטרו. בכלל שתי המדינות נמצאות במצב סכסוך מאז הפלישה של הגולים הקובנים למפרץ החזירים בתמיכת הסי.איי.איי... בכל מקרה, החוק האמריקאי קובע שכל פליט שמגיע לחופי ארה"ב זכאי להשאר והם מפחדים שהלהקות יבואו בפליות גדולות ויעזבו מעט... בכל מקרה יש שם איזה קטע מסריח שנותנים להם ויזות, אבל מאוחר מדי וכל מיני שטויות כאלה...

Lechko

New member
הסיפור המלא

קצת יותר מורכב ממה שאתם מדברים עליו. בעקרון קובנים כן יכולים להכנס לארצות הברית, עובדה שימו לב לסבב ההופעות של לוס ואן ואן או צ'רנגה הבנרה בשנה שעברה, הבעיה היא אחרת. כמו שאומרים: הקובנים טובים מספיק כדי שיקנו את המוזיקה שלהם אבל לא טובים מספיק כדי להכנס למדינה. עניין הטרור די שולי כי כבר הייתה הופעה של לוס ואן ואן אחרי מה שקרה ב11 בספטמבר ולא אמרו כלום. ברמת העקרון, אין שום מניעה מקובנים להגיע לארצות הברית אלא אם הם עובדים בשביל הממשל של קסטרו (בודקים את זה). הבעיה היא שכל פעם ממשל ארה"ב ממציא סיבות חדשות למה לא להכניס אותם (הסיבה בהמשך) כל פעם איזה מסמך מתאחר, איזו חתימה לא מגיעה בזמן וכך הלאה והויזה נדחית. אבל הפעם היה ראיון עם מישהו שנמצא עמוק יותר בעניין ויש לו גישה לניירות. מה שקרה הפעם הוא שעל הויזה של חואן פורמל וואן ואן פשוט כתבו את אותו סעיף שמוסיפים בדר"כ לפעילים שעובדים בממשל קסטרו כדי לא להכניס אותם. וכל זה למה? ידוע שבוש נשען די חזק על הקולות של פלורידה ובין השאר על הכסף של הקובנים העשירים שברחו למיאמי כשקסטרו עלה לשלטון. בהתחשב בזה שהבחירות מתקרבות לפתע ויש לו קמפיין להרים, בוש חושב קדימה. אנשי העסקים בפלורידה רצו שהוא יקשיח את עמדתו מול קסטרו (כמובן בשביל האינטרסים שלהם, הם רוצים שקובה לא תהיה קומוניסטית והם יוכלו להרוויח הרבה כסף בהשקעות), בוש קלט שהוא חייב להקשיח עמדה. עכשיו.. .איך מראים לאנשים שאני קשוח? בואו לא נכניס אף להקה קובנית לגראמי למשל... (אגב, ואן ואן לא היחידים, להקות נוספות כמו המונקיטס דה מטאנזס מקובה לא קיבלו ויזה גם כן...). ובקיצור, כמו שאומרים, הכל למען הכסף. בברכה
למען עתיד קומוניסטי טוב יותר.

Palalolito

New member
מסקנה

וככה יוצא שלוס ואן ואן מוגדרים כ"סיכון לבטחון הלאומי" של ארה"ב.

reina1

New member
בוש עושה לי בחילה!!!! בעעעע

ואני מתכוונת לזה! איך בחרו בנעל הזה במקום באל גור ממש לא ברור לי!

The Cat Woman

New member
פשוט נוראי.... אבל ../images/Emo15.gif

ההפסד כולו של ארה"ב, שמפסידים נוכחות של להקות וזמרים כ"כ מדהימים... באמת חבל. אבל לנו לא איכפת, אנחנו עדיין אוהבים את הקובנים החמוטים האלה! נכון?

למעלה