שלום לכולם

ענבר רז

New member
שלום לכולם

אהלן, את אותה הודעה כתבתי גם בפורום "צילום - אמנות הצילום", אז מי שכבר קרא אותה שם מוזמן להתעלם
שמי ענבר, בן 28. אני מצלם כבר למעלה משש שנים במצלמות SLR, ולאחרונה סיימתי קורס צילום של 4 חודשים, במדריד. אני אוהב לצלם בעיקר אנשים (ובמיוחד ילדים) ורק עכשיו התחלתי להיכנס לנושא הצילום בשחור-לבן, בעקבות הקורס. אני שמח להצטרף לפורום הזה. בנוסף, ברצוני לשאול שאלה: יש לי בבית יותר ממאתיים מעטפות של סרטים שצילמתי. כל הסרטים, כמובן, חתוכים. הייתי רוצה לסרוק את כולם, גם כדי לחלוק איתכם תמונות, גם כדי "לגבות" אותן וגם כדי שיהיה לי קל יותר לחפש. בחנויות רגילות, גובים 15 ש"ח (פחות או יותר) על סריקה של סרט. לי אין סורק נגטיבים בבית, והרעיון של לשלם 3000 ש"ח לא ממש מושך אותי. האם מישהו מכיר אלטרנטיבות, או מקומות שעושים מחירים לכמויות? יום טוב לכולם, ענבר.

אלטרנטיבה

1.סורק שולחני עם מתאם לשקופיות - ניתן לסרוק גם סטריפים,בהרבה פחות זמן,וכמובן באיכות - של רק לצפיה במחשב.טוב לקיטלוג והתמצאות,גם לפורום. האופציה הכי זולה. 2. את הנגטיבים מומלץ לשמור בשוולים מיוחדים מניילון ארכיבי - קונים בחנויות צילום,יחד עם תיקיה קלסר,גם כן למטרה זו. 3.לצורך הדפסה בעתיד - תצטרך ברזולוציה גבוהה - אז לבחור את המוצלחות ורק אותן לסרוק ברזולוציה מירבית - ורק במעבדה מקצועית - לא הדיג'ילאבים הפשוטים-הסריקה שעושים קרובה לזו מהסורק השולחני,אפילו גרועה יותר. 4.במחיר 1500 קונים מצלמה דיגיטלית של 2 מגהפיקסל לא עדכנית,למשל מסדרת הקולפיקס,ה950 ,את מתאם השקופיות שלה,ומצלמים - ויש לך תמונות מוצלחות יותר מסריקה פושטית,ואפילו מצלמה דיגיטלית לשעשועים וצילומי 'משפחה'.

למעלה