שלום לכולם .

hilapo

New member
שלום לכולם .

מזמן לא הייתי כאן...אני חולת סוכרת יחסית חדשה {חודש}. קיבלתי השבוע את התשובות לבדיקה שעשיתי והתשובות אומרות שיש לי סוכרת נעורים..{אני בת 24}. קיבלתי את זה מאוד קשה כי הייתה לי ציפייה שאולי זה יהיה מבוגרים ואז אני כבר לא אצטרך להזריק אינסולין,מה שלא קרה. עברתי לא מעט את תופעת ההיפו זה סיוטטטטטטטטטט מפחיד...אני מרגישה שכל היום אני סביב האוכל והסנדביצים האלה לעבודה עם הלחם קל מתחיל ממש להימאס ואני רק בתחילת הדרך ההיפו קרה לי בעיקר בלילה מתוך שינה התעוררתי עם דפיקות לב חזקות רעידות בגוף זיעה -אלהים ישמור!!! עכשיו בלילה אני גם צריכה לאכול משהו בשביל שזה לא יקרה.כ מ ה א ו כ ל אוף. מכיוון שעכשיו אני יודעת שאצטרך אינסולין כל חיי שמעתי על עניין המשאבה ואני לא ממש יודעת מה זה..האחות במכון סוכרת אמרה שעוד מוקדם מדיי בשביל זה.ולא ממש הבנתי למה. דרך אגב יש פה מישהו שמטופל בגבעתיים??? בקיצור לא קל להתרגל לעניין והזריקות לפעמים כואבות. הילה

portland

New member
הילה .....

אל תדאגי לכולם קשה בהתחלה אני מאמין שאת תסתדרי :) בהצלחה בכל אופן בהכל :)

mickey15

New member
היי הילה!

את צודקת זה לא ממש קל להתרגל לזריקות...אני זוכרת את עצמי לפני 10 שנים שגילו לי את הסוכרת...נשארתי שבועיים יותר ממה שאני צריכה בבית חולים כי לא הסכמתי שמחט תיגע בי...ברחתי לרופאים ולאחיות שיחקתי מחבואים יותר נכון...כל פעם שהיה זמן לזריקה הייתי בוכה והולכת "מכות" עם כולם... עד שיום אחד ראיתי טלויזיה עם אוזניות (הטלויזיות הקטנות האלה בבית חולים) ועשו לי זריקה ובכלל לא שמתי לב...רק אח"כ אמרו לי שעשו לי זריקה והייתי בהלם עד כמה זה לא כאב לי...אחרי יומיים שיחררו אותי הביתה!! גם לעניין של ההיפוהיים התרגלתי...לפעמים אפילו השתמשתי בזה כדי ללכת הביתה מהבי"ס כי לא היה לי כוח להישאר...עד היום זה עדיין פועל...חי חי חי חי
... בקיצור לכל דבר "רע" יש גם דבר טוב...תשתדלי לחפש את הדברים הטובים בכל הדברים האלה שגורמים לנו לדיכאון...לי זה עזר!! בקשר למשאבה...לדעתי בגלל שאת חדשה בעניין ולא תמיד המשאבה מתאימה לכולם...צריך הרבה אחריות, ניסיון ויידע כדי להשתמש בה... אולי בעוד שנה-שנתיים שהסוכרת כבר תיהיה חלק ממך במאה אחוז (גם מחינה נפשית...) ינסו לחבר לך משאבה...בכל מקרה המון בהצלחה!

אחותי היקרה והמתוקה../images/Emo8.gif../images/Emo24.gif

מאחלת לך שתתגברי על הכל במהרה אנחנו כל המשפחה תמיד לצידך, ואוהבים אותך מאוד שולחת לך המון נשיקות וחיבוקים

22טלי

New member
היי

גם אצלי זה חדש גילו אצלי לפני כשבוע ומאז אני בהלם כמוך גם אצלי ההיפו חוגג אך לי יש פחד ממזרקים ולכן קצת קשה לי עוד כל העניין התחלתי מה שנקרא לנטוס- זה אנסולין חדש שמזריקים אותו פעם ביום, הרבה יותר טוב מהמחשבה על משאבה שנגררת אחרייך לכל מקום (כך שמעתי) ואני מקווה שעוד יהיו חידושים, אני עוקבת באדיקות אחריי כל ניסוי... בכל אופן בהצלחה לנו...

portland

New member
לטלי .....

לנטוס זה באמת זריקה אחת ליום וזהו? בלי עוד זריקות נוספות של אינסולין אחר או משהו?

22טלי

New member
אחת ארוכה

כל השאר קצרות על פי מה שהגוף צריך יכול להיות שאצל אחד זה יהיה עוד 1 קצר ובשביל אחר 3 קצרים אך הלנטוס הכי קרוב לפעולה האמיתית של הלבלב אך ללא הקפיצות של הארוחות ולכן צריך קצר פעם עד 3 פעמים ביום

portland

New member
אאאההההה

זה בדיוק מה שאמרו לי תודה בכל אופן :) ובהצלחה בהכל

kipodkipod

New member
המשאבה זו המצאה מצוינת ששיפרה

מאוד את רמת החיים ואיכות החיים שלי.

hilapo

New member
קיפוד אולי תספר קצת מה זה בדיוק

המשאבה ?איך היא מתחברת לגוף איפה בגוף??? היא גדולה קטנה ?? בכלל איך זה עובד אשמח לדעת. וגם על הלנטוס האם זה מתאים לכל אחד?

kipodkipod

New member
קצת על המשאבה

לי אישית יש את מינימד 508 שהיא אחת מהמשאבות המובילות, אבל מינימד מוציאים עוד מעט משאבה חדשה, יותר קטנה ויותר משוכללת. בכל מקרה הטיפול במשאבה מחליף את הטיפול בזריקות. אם בזריקות יש את האינסולין הארוך טווח, שלא קשור כל כך לכמות האוכל שאוכלים, כך גם המשאבה מזרימה כך וכך מנות אינסולין לגוף כל שעה. אם בזריקות צריך להזריק לפני האוכל כך וכך אינסולין, במשאבה צריך ללחוץ רק על כמה כפתורים. המשאבה מתחברת לגוף בדיוק באותם מקומות בהם מזריקים. החיבור הוא באמצעות צינורית סיליקון קטנה שמוחדרת מתחת לעור. מחליפים את מקום החיבור וממלאים את המשאבה כל כמה ימים (אנוכי 3-4). המחט שבעזרתה מחדירים היא קצת יותר גדולה מהמחט של הזריקות, מאידך אני "מזריק" רק פעם ב 3 ימים. הגודל הפיזי של המשאבה הוא כגודל של ביפר. כיום קיימות משאבות יותר קטנות מהמשאבה שלי, וגם קלות יותר. אבל זה לא נראה לי כל כך קריטי מפני שהמשאבה לא הפריעה לי אף פעם בגלל הגודל. על הלנטוס אין לי כל כך מה לספר לך, כי אני משתמש במשאבה, אבל בעקרון הלנטוס זה אינסולין ארוך טווח כנ"ל, רק שהלנטוס הוא מאוד ארוך טווח יחסית לשאר האינסולינים. (24 שעות)

hilapo

New member
וואו זה נשמע ממש לא נעים החיבור הזה

מתחת לעור ומחט יותר עבה.מה גם מתקלחים עם זה?נשמע כואב. לי אישית יש את ה-novo pen המחט שלו מאוד דקה ואם אני מזריקה בזווית מסויימת יש פעמים שאני אפילו לא מרגישה את המחט.אני מזריקה פעמים ביום בוקר וערב ברור שהייתי מעדיפה מינון יותר נמוך ולהזריק פעם בכמה ימים...אבל זה יקרה נראה לי בעוד המון זמן אם בכלל ... איך יודעים מתי מאוזנים?יחסית הרמות שלי כבר לא כל כך גבוהות רק לפני ארוחת צהרים יש לי 140+-. יש פה עוד מישהו שמשתמש ב-novo pen ??

kipodkipod

New member
המחט לא כזאת עבה.

חוץ מזה עושים את זה רק פעם בכמה ימים. כדי להכנס למקלחת מנתקים את המשאבה מהגוף. את עכשיו נמצאת בתחילת "ירח הדבש", כלומר שיהיה לך קל יחסית לשמור על איזון, ותצטרכי גם פחות אינסולין. לפני המשאבה השתמשתי גם בנובו.

לכל החדשות

לפני שאתן קופצות משמחה על המצאת המשאבה ויתרונות השימוש בה. יש למשאבה גם חסרונות אחד החסרונות הגדולים הינו שמיכוון שמשתמשים באינסולין קצר טווח (וטווח קצר מאוד) במידה והמשאבה מפסיקה לפעול, לא מספקת אינסולין בצורה טובה או שאר מרעין שיכולים לקרות בכל מכשיר אוטומטי- הסוכר יעלה עד מצב של קטואצידוזיס (יצור קטונים) ועלול להגיע למצב מסוכן תוך שעתיים. ולכן מתחברים למשאבה רק אחרי שאתן מכירות את תגובות גופכן למצבי קצה שונים, אחרי שברור לצוות המטפל כי אתן מספיק אחראיות לטפל במשאבה ולבדוק באופן סדיר את רמות הסוכר ביום (כאשר ההמלצה עומדת על בערך 7 בדיקות סוכר ביום). וכן כאשר יש לכן מספיק נסיון עם מזרקים ואינסולין רגיל כך ובמידה והמשאבה מתקלקלת אתם מסוגלות לחזור להזריק במזרקים. אי לכך ובהתאם לזאת תהיו מוכנות שלא יתנו לכן להשתמש בה על ההתחלה. וסליחה שאני מקלקלת לכן קצת את השמחה על נפלאות המשאבה, אבל ככל השמידע רב יותר הטיפול יעיל יותר.

hilapo

New member
לשושן- את האמת מההתחלה זה לא נשמע

כזה מזהיר שמשהו מחובר לגוף עם מחט לא יודעת אבל הייתי סקרנית לדעת אם יש משהו שהוא עדיף מה-novo pen ובכלל הידע שלי הוא לא רב בנושא ואני מסתמכת כמובן רק על מה שאומרים לי במכון סוכרת שבו אני מטופלת. דרך אגב תזכירי לי מה זה "קטונים" אני זוכרת שהסבירו לי ביום הראשון שגיליתי את המחלה והזכירו את המילה הזאת רק שאני לא ממש הייתי בעולם הזה באותו היום. הילה

אוף שלחתי את ההודעה הזו אתמול 3 פעמ

מקווה שהיום היא תעבור קטואצידוזיס DIABETIC – KETOACIDOSIS הרעלה בגלל עודף יצירת גופי קטון. אם הנך במצב של רמת סוכר גבוהה, קורה שהסוכר לא מסוגל לעבור מזרם הדם לתאי הגוף, ואז הגוף מתחיל לפרק תאי שומן כדי להפיק את האנרגיה שהוא זקוק לה.כאשר תא שומן מתפרק נוצרים קטונים שנמצאים בשתן ובאוויר הנשימה. אם מצב זה מתמשך, הסימנים יהיו כאילו לא קבלת טיפול בכלל. לגבי המשאבה - לא אמרתי שזה לא עדיף.... אבל כמו לכל דבר בחיים
גם למשאבה יש חסרונות במקביל ליתרונות וצריך להיות מודעים להם לפני.

kipodkipod

New member
כמו לכל דבר ברור שיש למשאבה חסרונות

אבל לפי דעתי היתרונות שלה עולים על החסרונות שלה. אני לא יודע מה אחרים עושים, אבל אני בודק את רמת הסוכר כמעט באותה תדירות בה בדקתי כאשר הייתי תחת זריקות. אני התחברתי למשאבה שנה אחרי שגילו אצלי את הסכרת, למרות שרציתי להתחבר לפני. (האחיות דרשו שיהיה לי נסיון בזריקות...)

hilapo

New member
היי טלי איך זה שקיבלת על ההתחלה

את הלנטוס??? או שזה לא משנה אלא רק מה שמתאים לגוף של כל אחד? יחסית לשבוע את נשמעת לי מאוד מעודכנת ומודעת לנושא הסוכרת.. איזה סוג איבחנו לך? ומה את יודעת על המשאבה. וואי כמה שאלות.

22טלי

New member
לא מצליחים לאזן

היי, זה שקיבלתי על ההתחלה את הלנטוס זה משום שביקשתי, ראיתי שלא מצליחים לאזן אותי אז פשוט התחלתי להתעניין באינטרנט מה יכול לשפר את המצב, ואחרי שבדקתי את כל האפשרויות ראיתי שיש 2 אפשרויות לאיזון: משאבה ולנטוס, לכן כשהגעתי לרופא אמרתי לו שאני רוצה את הלנטוס. יש לי סכרת מסוג 1. הלנטוס זה אינסולין מדהים, הוא מספיק ל-24 שעות (מזריקים אותו פעם ביום) בנוסף יש צורך להזריק אינסולין קצר טווח, אך זה לפי הגוף של כל אחד. כרגע קופות חולים לא מממנות את הלנטוס וזה עולה לי 400 ש"ח בחודש- אבל שווה כל שקל.יש עט מיוחד שמקבלים בשביל הלנטוס- חברת אוונטיס מייצרת (עט נוראי!!!) אומרים שאינסולין זה מושלם בשביל לייצב אנשים.

shula30

New member
משאבה

גם אני קיבלתי לפני כשנה משאבה אחרי מעל 20 שנה של זרירות. מנסיוני יש יתרון אדיר במשך היום עם המשאבה, מבחינת אוכל ומבחינת איזון, אבל זה מאד לא נח (במיוחד לי שאני "סוכרתית בארון" ועסוקה כל היום בלהחביא את המשאבה). מכימה עם כל בעלי הנסיון שצריך הרבה נסיון עם המחלה ועם זיהוי המצבים לפני שמתחברים למשאבה. הייתי שמחה לקבל משאבה יותר קטנה.

למעלה