שלום לכולם!

einat456

New member
שלום לכולם!

יש לי מספר שאלות: 1. כמה זמן בממוצע צריך ללמוד לתיאוריה? 2. כמה שיעורים בממוצע לוקחים עד הטסט הראשון? 3. האם זה נראה לכם הגיוני לקחת שלושה שיעורים בשבוע? 4. האם ניתן לעשות טסט בימי שישי? 5. האם ניתן לעשות טסט ותיאוריה בזמן השירות הצבאי? זהו. בינתיים אין לי יותר שאלות. תודה רבה מראש למי שיענה.

mc bige

New member
5 תשובות

1.זה משתנה מאחד לאחד....אני למדתי חצי יום ועברתי 2. 28 זה המינימום...גם אצל כל אחד זה אחר 3.אני לוקח 3 שיעורים בשבוע וזה הגייוני מאוד.... 4.אפשר ביום שישי-אני חושב 5. אפשר לעשות בזמן הצבא ואם אני לא טועה גם הצבא מממן את זה

N I R VA N A

New member
תשובות

1. תלמד עד שתשלוט טוב בחומר. 2. http://www.tapuz.co.il/forumspolls/showPoll.asp?PollID=7624&ForumId=783 3. למה לא? 4. ניתן. 5. טסט תוכל לעשות כשה תהיה לך רגילה, או ביום שישי (ואם תהיה ג'ובניק יש סיכוי שיתנו לך אפילו יום שלם כדי לגשת לתיאוריה או טסט) אבל את הרישיון עצמו לא תוכל לעשות - אלא אם כן תעשה קד''צ נהיגה ותהיה נהג בצבא... *אם תהיה לוחם בקרבי - ותהיה ''טוב'' יכולים לתת לך צ'ופר - שזה או רישיון על חשבון הצבא, או להשלים בגרויות וכ''ו...

מה?? מ'זתומרת את הרישיון עצמו לא?

אני מתגייסת חודש הבא עשיתי כבר בערך 19 שיעורים ואני מתכננת לסיים את הכל עד הגיוס (עד אז יהיו לי איזה 40 שיעורים) במידה ולא אסיים עד אז, אחליט לעשות את הטסט בזמן הרגילה.. אבל, אם אני אעשה את זה בזמן הרגילה, ואעבור טסט,לא אקבל רישיון?! לא הבנתי

N I R VA N A

New member
בטח שתקבלי!!

הכוונה הייתה שאי אפשר לקחת שיעורים באמצע הצבא - את 28 שיעורי החובה (חוץ מימי שישי ורגילות) ברור שאם תעברי את הטסט תקבלי רישיון...

Beagle4

New member
רגע רגע

הצבא יכול לממן את הרשיון? הלכתי לשלישות של היחידה ושאלתי אותם והם אמרו שאין כזה דבר ושאני יכול לעשות רשיון רק באופן פרטי. ואי אפשר לעשות שיעורים בזמן הצבא? מה זאת אומרת? אמרתי למפקד שלי שאני הולך להתחיל ללמוד נהיגה והוא אמר שאין בעיה. לקחתי היום שיעור ראשון. יש לך מידע בנושא הזה? דרך איזה מנגנון הצבא יכול לממן רשיון ומה אני יכול לעשות בשביל זה?

N I R VA N A

New member
אולי

משהו השתנה בשנתיים האחרונות - מה שכתבתי נאמר לי על ידי אח שלי שהיה בגבעתי (השתחרר לפני שנתיים) הוא סיפר לי שלחיילים מצטיינים נותנים ''צ'ופר'' - שזה מן בחירה כזאת: או להשלים בגרות או לעשות רישיון על חשבון הצבא או לעשות קורס צניחה - חינם (וכל זה כמובן לקראת סוף השירות) - כמה אנשים מהיחידה שלו קיבלו את ''הצ'ופר'' הזה ועשו רישיון... בנוגע למה שהמפקד שלך אמר - אני חושב שהוא התכוון שאתה יכול לעשות בימי שישי וברגילות - לא נראה שתוכל לבקש ממנו לצאת באמצע השבוע לעשות רישיון - ככה לפחות היה עד לפני שנתיים... לגבי המנגנון שמממן את זה - לך למשקית ת''ש שלך ותשאל אותה אם הצ'ופר הזה עדיין קיים - היא כבר תסביר לך מה לעשות...

N I R VA N A

New member
כשה אני חושב על זה

באמת רוב הסיכויים שביטלו את הצ'ופר הזה - הרי היו המון קיצוצים בזמן האחרון (במערכת הביטחון) אז לפי ההיגון זה כבר לא קיים... חבל

Beagle4

New member
לגבי שיעורים באמצע השבוע

אני משרת קרוב לבית(ברוב הימים) וחוזר כל יום הביתה, כך שאין לי בעיה לקחת שיעורים בערב. למעשה אני יכול גם לפעמים לצאת מוקדם על חשבון זה שבימים אחרים אני נשאר עד מאוחר.

N I R VA N A

New member
אהההה

אז ברור שהמפקד שלך אמר שזה אפשרי... וכנראה שבגלל זה לא דיברו איתך על הצ'ופר הזה - כי זה רק ללוחמים...

RozwareZ

New member
אוקי נענה

1 תלוי בך.. יש אנשים שלומדים שבועות ויש אנשים שלומדים לילה לפני... תלוי בך ותלוי במזל של השאלות שיוצאות לך 2 כמה שיעורים זה שוב תלוי עם אתה נהג טוב 28 אם לא יותר.... 3 כן הגיוני מאוד אני עשיתי פעם 5... עשה לי רק טוב ותידע לך שלא טוב לעשות שיעורים כפולים כי זה בעצם כמו שיעור אחד ארוך ואתה לומד ממנו פחות 4 לא מאמין כי זה משרד ממשלה 5 אין לי אגורה של מושג אבל אפשר לעשות דרך הצבא אני יודע

einat456

New member
...............

תודה רבה לכל מי שענה. אז לפי דעתכם, לא משנה היכן אשרת, חייבים לאפשר לי לעשות תיאוריה וטסט?

למעלה