שלום לכולם

shula30

New member
שלום לכולם

הצצתי לפורום ונפגעתי....יש לי סוכרת כבר 22 שנה כמעט, ובשנה האחרונה אני לראשונה בחיי מאוזנת, אף שיש לי המון היפויים. כרגע אני בהריון , וכמובן בהיסטריה. דרך אגב, "שולה" הוא השם של המשאבה שלי, אז לאות הזדהות...

בוקר טוב שולה !!

בראשית ברוכה הבאה לכוחותינו
ברכות על ההריון - וכן ההיסטריה היא חלק ממנו (אני אמא לתינוק (שעוד שבועיים חוגג שנה
וגם לי 22 שנה סוכרת). היפויים שהם לצערנו חלק מן האיזון נעשים תכופים יותר בשלבים הראשונים של ההריון מכיוון שגופך מזין שניים כרגע - אבל דווקא מכיוון שהוא מזין שניים, עליך לבדוק יותר פעמים ולהשתדל למנוע אותם - אני יודעת קל להגיד אבל עדיין לפחות ב- 9 חודשים הללו. חוץ מזה אני מקווה שאת מודעת לעובדה שבתוכף היותך סוכרתית את זכאית לסקירה מורחבת -מוקדמת ומאוחרת, על חשבון הקופה, כמו גם יותר אולטרא סאונדים, אקו לב עובר וכיוצא בזה. מאד אשמח אם תשארי בסביבה ואם יש לך שאלות בנוגע להריון או בכלל את מוזמנת לשאול. דרך אגב לא שמעתי אף פעם על משאבה בשם שולה
אולי תספרי לנו עליה?

shula30

New member
בוקר טוב

קיבלתי את שולה (מינימד..) לפני שנה בערך. בשלב מסוים ולאור העובדה שאנחנו צמודות 24 שעות ביממה הגעתי למסקנה שזה בלתי אפשרי שלא יהיה לה שם וכך שולה קיבלה את שמה. ההיפויים הם חלק מחיי ואני כבר רגילה להסתובב על 40, 50, 60. עכשיו כשאני כבר בחודש שישי עדיין יש היפויים רבים, אבל בעזרתו האדיבה של הפריסטייל (כ - 15 בדיקות ביום!!!!) אני מסתדרת איכשהו. האם חוץ מ US רבים, אקו לב עובר והסקירות יש בדיקות נוספות שכדאי לעשות?

../images/Emo163.gif כבר חשבתי ששולה זה שם של

איזו משאבה חדשה - אבל צודקת באמת לחבר הזה לחיים צריך למצוא איזה שם אני ממש לא בסדר
בדיקות אמממממממממממממ: כן: איסוף שתן למניעת רעלת הריון. (נדמה לי שמשהו כמו פעם בחודש אבל יכול להיות שאני טועה). אני קיבלתי מוניטור ביתי (במסגרת מחקרית) שהייתי צריכה כל יום להתחבר ולשדר למרפאה- מה שהיה נחמד כי היה לי קשר עם האפרוח ובמידה והחלטתי שהוא לא זז יכולתי לבדוק- אבל במקביל היה די מעיק כי צריך לעשות את זה כל בוקר למשך בערך 20 דקות. ושחר בזמנו החליט כי הכי טוב לישון בבוקר (אולי בגלל זה היום הוא לא ישן בכלל
) והיה מלחיץ את הרופאים שהיו מכריחים אותי לעשות מוניטור נוסף במהלך היום. תתכוני שבמהלך החודשים האחרונים מכיוון שגופך מיצר הרבה הורמונים שהם נוגדי איסולין הסוכר יעלה, היפויים יפחתו ותצטרכי יותר אינסולין. והדבר הכי חשוב - שאני לא הייתי מודעת אליו ובא לי די בהפתעה - לא נותנים לסוכרתיות להשלים 40 שבועות מילדים בשבוע 38
לא יודעת איפה את מטופלת ואיפה את מתכוננת ללדת המלצה אישית ע"פ נסיוני - הפרטי - לא ללדת בבלינסון
.

shula30

New member
רגע, רגע

כ"כ הרבה פרטים בבת אחת. עד עכשיו לא עשיתי איסוף שתן, אלא בדיקות שתן "רגילות" כולל תרביות. האם באמת יש צורך מוגבר בבדיקות ביחס לרעלת הריון? מה זה המוניטור הזה? אני אוספת המון מידע (לפחות מנסה) ופעם ראשונה שנתקלת בזה. אני מטופלת רק במסגרת קופ"ח, אבל האמת שחוככת בדעתי כבר די הרבה זמו שמא להחליף.... מה רע בבלינסון? בשבוע 38 בקיסרי?!?!?! אני כ"כ מפחדת ממחטים שאין לי מושג איך אני אעבור את זה....

סדר בבלאגן !!!

א. את אמורה להיות מטופלת במרכז להריון בסיכון המתמחה בסוכרת. ב. את אמורה לעשות איסוף שתן למיקרואלבומין (כמו שעושים באופן קבוע פעם בשנה) כאשר זה יכול לתת אינדקציה מוקדמת לרעלת הריון ח"וח. ג. את בכללית או במכבי? כי בכללית היה פרסות על המוניטור בעיתון שמקבלים (אני אנסה לחפש לך אותו). ד. בלינסון אמממממממ זה דורש הודעה בפני עצמה ודי ארוכה אז אולי בשלב מאוחר יותר......היו לך שאיפות ללדת שם? ה. מה פתאום קיסרי להרגע ישר - נותנים זרוז (דרך מערכת האינסטלציה
)/ ו. איך את יכולה לפחד ממחטים
- את סוכרתית 22 שנה מס' המחטים שתקעת בעצמך במהלך השנים עולה על עשרות אלפים
איזה דיכאון לכתוב את זה....

shula30

New member
הרבה יותר טוב

הפחד ממחטים היה ציניות לשמה, אם כי יש לי נטיה להתעלף בבדיקות דם. אני מטופלת במרפאת סכרת בקופ"ח והיא נמצאת צמוד למרפאת הנשים (מאוחדת), אבל ההרגשה שלי היא שרופא הנשים לא מבין כלום (ואני מקוה שהוא לא מזהה את עצמו ולא נכנס לפורום הזה. מה שבטוח זה שלא באטוח שהוא בכלל יודע מה זו סכרת...). היכן יש מרכזים המתמחים בהריון בסיכון גבוה ובסוכרת? את מתכוונת למרכזים בבתי החולים? שונאת בתי חולים..... סה"כ אני מרגישה לא רע, ה HBA1C היה לא רע, עשיתי את כל הבדיקות האפשריות (או לפחות כך חשבתי עד שאת עוררת אותי) אז נראה לך שבאמת צריך להמשיך ו"לחפש"????

מרכזים המתמחים בהריון וסוכרת

יש בבלינסון (המרכז עצמו לא רע: רופאת סוכרת מיוחדת להריוניות ורופאי נשים שמבנים בשילוב, רופא כליות, אולטרסונדים אצל בכרי הרופאים וכו') רק תור מאוד ארוך. בביה"ח רמבם - לא יודעת עליו דבר אבל שמעתי שהוא לא רע. בתל השומר- סוכרתית עם כמה ילדים שאני מכירה אמרה שהם מבנים יותר באיזון עם משאבה מאשר בלינסון. סביר להניח כי גם במקומות אחרים אבל אלו המרכזים שאני שמעתי עליהם. סתם מתוך סקרנות כמה ההמוגלובין שלך?

shula30

New member
המשך

ההמוגלבין האחרון(לפני 2.5 חודשים) היה 4.9. ברור לי שזה כתוצאה מההיפואים, למרות שאני משתדלת מאד באופן כללי (ובד"כ מצליחה) לא לעלות מעל ל 150. עכשיו עם ההתקדמות בהריון זה בטח ישתנה. אני בדעה, ואני מקוה שאני לא טועה, שברגע שהכלים בידים שלנו הסוכרתיים, אנחנו יודעים הכי טוב מה טוב לנו , מה מותר ומה אסור, מתי ואיך. ההתערבות של הרופא, (ואני לא יודעת אם מותר לחשוף בפורום הזה שמות) היא יותר למעקב ופחות באיזון (וזה מאד טבעי אחרי יותר מ 20 שנה עם המחלה, למרות שכפי שאמרתי בהתחלה עד לפני שנה בערך לא הייתי בשום מעקב ואפילו לא היה לי מד סוכר). אני יכולה להעיד מנסיון אישי שבעלי כנראה, זה שנמצא איתי כל הזמן, מבין באיזון(שלי) לא פחות מכל רופא עם תארים. את היית במרכז בבלינסון? רמב"ם קצת רחוק לי מידי. והאמת אני עדיין בהתלבטות: מרופא הנשים אני לא מרוצה אבל המרפאת סכרת נראית לי בסדר גמור והכי חשוב יש לי שם דלת פתוחה תמיד אני עדיין מחכה למידע על המוניטור , אם מצאת משהו.

shula30

New member
מוניטור

יש לך שמץ של מושג אם המוניטור ניתן גם דרך קופ"ח מאוחדת? מנסיוני, אם לא באים אליהם עם "הוכחות" שהם נותנים, הם תמיד אומרים "לא"...

mickey15

New member
לי כרגע אין משאבה...

אבל קראתי לה גאיה על שם הכלבה המתוקה שלי שאני מתה עליה!!! דנה-ברוכה הבאה!

../images/Emo8.gif

חיח...תודה :) קראתי לה ככה בגלל שזה הכינוי שלי :) קוראים לי דנית אבל כולם קוראים לי דנה.. אז עכשיו יש לי שתי דנות...אני והמאשבה... וביחד אנחנו "דנה דנה" דנה דנה...איך הרגש בי גבר :)

למעלה