שלום לכולם

Dr-XP

New member
שלום לכולם

אני חדש פה אז היי
יש לי חדר סקווש בבניין, אז התחלתי לשחק.. בכל מקרה, יש כמה דברים שלא הבנתי: 1. בין הקיר הקדמי המיוחד לתקרה יש 10 ס"מ של קיר בטון רגיל, האם מותר לפגוע שם עם הכדור? 2. קראתי את המאמר, אבל לא הבנתי איך קובעים מי מנצח, כתוב שרק המגיש יכול לקבל נקודה? תודה לכל העוזרים

oferbar

New member
שלום וברכה ../images/Emo24.gif

אם החלק המדובר נמצא בחלק העליון של הקיר, אז כנראה זה משהו של הבניה. בעקרון, צריך להיות קו עליון שמעליו אסור לפגוע. לגבי החוקים, ישנן מספר שיטות ניקוד. השיטה הנפוצה היא שיטת הניקוד האנגלית. בשיטה זו של משחק נמשך עד 9 או עד 10 אם יש שיויון 8:8 לפי בחירת המוביל. רק מי שהגיש יכול לקבל נקודה ובתנאי שהיריב לא הצליח להחזיר את הכדור לפי הכללים (יותר מנגיעה אחת ברצפה, או שלא הצליח להחזיר את הכדור בין הקוים על הקיר הקדמי). ישנה גם שיטה אמריקאית שנפוצה בתחרויות, בה כל איבוד כדור פירושו נקודה, לא משנה מי הגיש. אז בדרך כלל משחקים עד 15. דרך אגב, איפה הבניין?

Dr-XP

New member
תודה רבה ../images/Emo9.gif

כנראה זה הקו העליון.. זה בניין עם 52 דירות שיש בו בריכה, חדר כושר, סקווש, מגש טניס, סאונה ג'קוזי..
קוראים לו אמרון מול הים בנתניה (בנין גבוהה מול הטיילת החדשה..)

Dr-XP

New member
ועוד שאלה

המגיש, אם הוא פגע בהגשה מתחת לקו או מעל הקו העליון.. היריב מקבל נקודה? או שהיריב מגיש?

oferbar

New member
זה כדור עובר

שים לב שבהגשה ראשונה, הכדור צריך לפגוע *מעל* לקו האמצעי שבקיר הקדמי וגם לנחות כמובן ברבע המגרש האחורי המנוגד למקום ההגשה. אם משחקים בשיטה האנגלית (הנפוצה) זה רק כדור עובר. בשיטה האמריקאית, זו גם נקודה ליריב. אז אתה גר בארמון?
המגרש פתוח גם לאנשים מבחוץ או רק לתושבי הבניין?

Dr-XP

New member
חח ../images/Emo13.gif

המגרש פתוח רק לדיירי הבניין, אלה אם כן אני או משהו אחר מהבניין מארחים משהו..

למעלה