שלום לכולם

nunimon

New member
שלום לכולם

לא ביקרתי כאן הרבה זמן ובאמת הגעגעתי לכולם... יש לי את המינולטה דימאג' 7I (דיגיטלית) כבר עוד מעט שנה ויש לי בעיה מאד קריטית שאני די אובד עצות לגביה. למצלמה יש בעיה עם תאורה. אם האור לא מספק או התנועות חדות היא יוצאת מפוקוס והתמונות יוצאות מטושטשות (להלן דוגמא). כמו כן בתאורת יום היא בוחרת פוקוס לאו דווקא על האובייקט המרכזי אלא לפעמים הפוקוס הוא על הרקע (עצים, בתים וכדומה) והדמות בחזית יוצאת מטושטשת... אני אשמח לכל שביב מידע או הפניה לפרטים נוספים. אני מקפיד לצלם באוטומט של המצלמה כך שלא נגעתי בכיוונים של המצלמה. מצורפות שתי תמונות - האחד של בעיית הטישטוש והשניה של בעיית הפוקוס... תודה על תשומת הלב..

nunimon

New member
תמונה נוספת עם בעיית הפוקוס

זו בעיה פשוט מעצבנת כי כשלא ממהרים הכל בסדר ואפשר לנסות שוב אבל כשממהרים ויש שוט שצריך להיות מהיר זה ממש בלתי נסבל...

arnond

New member
שלום גם לך

התמונה הראשונה צולמה במהירות 1/6 שניה. מהירות איטית כזו תגרום למריחה בעקבות התנועה של האנשים בפריים ו/או מרעידות היד. כדי להמנע מכך, יש לצלם במהירות גבוהה יותר. במקרה ואין מספיק אור המצלמה תבחר לצלם במהירות איטית ולכן רצוי להפעיל את הפלאש כך שיהיה מספיק אור והמהירות תהיה גבוהה. חוק האצבע של המהירות אומר שצריך לצלם במהירות של אחד חלקי אורך המוקד. למשל, אם אורך המוקד הוא 100 מ"מ, יש לצלם במהירות גבוהה מ 1/100 שניה. בתמונה השניה יש אכן בעיה של התמקדות ברקע. הפוקוס האוטומטי עובד על הבדלי קונטרסט. בתמונה שצירפת יש הבדלים חזקים ברקע ואילו באוביקט (הבחורה) יש הבדלי קונטרסט קטנים. במקרה כזה אין ברירה וחייבים סבלנות ויד יציבה כדי לפקס על האובייקט הרצוי. שים לב שכאשר המצלמה מצליחה לפקס, נדלק מלבן אדום סביב האזור שעל פיו המצלמה התפקסה. וחוץ מזה, יש לך מצלמה משובחת אבל צריך ללמוד אותה ולנסות גם לעבוד במצבים ידניים אשר מנצלים את המצלמה יותר מאשר המצב האוטומטי. (אחרת היית יכול לקנות מצלמת P&S פשוטה, נכון ?)

optimus1

New member
מספר טיפים

לפני הטיפים - אני מצלם עם אולימפוס 5050, מצאתי שעובד אצלי אני מניח שיעבוד גם אצלך. 1. יש אפשרות לכוון ידנית את [ ] של המצלמה לאובייקט רצוי וכך לאמור למצלמה במפורש להיכן להתפקס. 2.נניח שכיוונת את [ ] לאובייקט מסויים והמצלמה דווקא "מחליטה" להתפקס על אובייקט אחר רחוק יותר או על הרקע, ישנה אפשרות להניח אובייקט כלשהו במרחק של כ 40-60 ס"מ מעדשת המצלמה, כאשר הדרישה היא שהאובייקט יתפרס את כל הפריים, אח"כ לחץ חצי לחיצה, המצלמה תתפקס על האובייקט (תמיד ניתן להשתמש ביד פנויה) ולשחרר את הלחיצה, כעת כאשר תצלם המצלמה "תחפש" אוביקט קרוב יותר - העומד בדרישות ה-[ ]. מקווה שעזרתי, ערן.

למעלה