שלום לכולם

דשא נוי

New member
שלום לכולם

אני חובב משחקי לוח מאז ומעולם, נהגתי לשחק שח חובבני מגיל צעיר, ובשנה האחרונה למדתי מעט גו. אני חייב לציין שלדעתי גו הוא משחק מרתק ומסובך, שהפופולריות הנמוכה שלו באזורנו נובעת רק מבורות. הוא הרבה יותר קל ללימוד מכיוון שאין צורך לזכור מהלכים, והוא מדהים במורכבותו. ולשאלה: אני מחפש משחקים פיננסיים, חינוכיים או לא כל כך, שעניינם צבירת רכוש וניהול מאזני כספים. (אל תשאלו למה) אם למישהו יש המלצות, אני אשמח. כל טוב.

backdoorslam

New member
מאוד מזכיר לי... (לא ממש קשור)

כשלמדתי בתיכון כלכלה השתתפנו במשחק חינוכי שהתנהל באמצעות מט"ח (מרכז לטכנולוגיה חינוכית). היה מדובר במשחק שבו קיימות חמישה חברות המתחרות על שוק בגודל קבוע. כל חברה (קבוצת תלמידים) קבעה כל מיני קריטריונים בתחילת כל רבעון. הקבוצה המנצחת היתה זו שמחיר המניה שלה היה הגבוה ביותר בסוף השנה. הקריטריונים שהתחשבנו בהם היו כמויות ליצור, אחזקה במחסנים, הפצה במשאיות, איכות מוצר ועוד פרטים מפורטים משונים שכאלה. אני לא בטוח שקיים משחק לוח שמגיע לרמת פירוט שכזו. נקודת הכשל בכל הדבר הנפלא הזה היתה בכך שלמעשה היה מדובר במשחק מחשב. אנחנו היינו ממלאים טופס מיוחד, המורה היתה מפקססת אותו למט"ח, במט"ח היו מזינים את הפקודות למחשב ושולחים חזרה את הפלט. זו הסיבה שבשנת לימודים אחת היו בסך הכל רק חמישה סיבובים.

דשא נוי

New member
יש מקום בו אפשר למצוא אותו?

למרות שמהכרתי עם המערכת החינוכית, הם בטח לא טרחו להוציא אותו לאינטרנט. זה דווקא די תואם את מה שאני מחפש. אם יש לך שם של המשחק, פרטים נוספים (מספרי טלפון של אנשים שהתעסקו איתו) אני אשמח לקבל מידע תודה

backdoorslam

New member
נראה שאין זכר למשחק

הייתי בטוח ששמרתי את חוברות ההוראות שלו בבית. נראה שטעיתי..

ycyclop

New member
אולי זה

אחד ממשחקי הניהול הטובים שיש (לפי שמועה) זה Schoko & co, זה משחק שלא ניתן להשיג חדש אלא רק יד שניה. אופציה נוספת למשחק כלכלי הוא acquire ותיק מאד ונחשב לטוב. שמעתי שניתן להשיגו בארץ וקל להשיגו בחו"ל

Ultra Spidey

New member
יש משחק כזה למחשב

בשם KAZILLIONAIRE של LAVAMIND... משחק מאוד נחמד, יש לי את הגירסה הישנה והיא מאתגרת מאוד!

למעלה