שלום לכולם

liri g

New member
שלום לכולם

היי אני לירי, זו פעם ראשונה שלי בפורום ואני אשמח אם תסבירו לי על הפורום הזה, מה הכוונה במשחקי תפקידים.. תודה :)

Soul Cake Duck

New member
שלום לירי

משחקי תפקידים... מה לא נאמר עליהם כבר בפורום הזה. בד"כ מפנים אנשים חדשים ל"ההסבר של דרגורן על משחקי תפקידים" (בטאגליין) אבל אני אנסה לתמצת משהו בעצמי. משחקי תפקידים הם פעילות חברתית של דמיון ויכולת משחק. כל אחד מהשחקנים הוא בעל דמות שאת פעולותיה הוא צריך לשחק, בעולם שחוקיו מנוהלים, כמעט בהכרח, על ידי שחקן נוסף בתפקיד המנחה. זה תחום מאוד רחב: אפשר לשחק אביר שאמור להציל את הנסיכה מהדרקון, אבל אפשר לשחק גם מתנקש חצי-קיברנטי בעולם עתידני, בלש בסיפור מתח או אימה, ואפילו את עצמך בעולם הרגיל (אפשרות שרובנו לא מעריכים, כמדומה). שיטות מסוימות של משחקי תפקידים, למשל מבוכים ודרקונים, זכו להכרה עולמית, בעוד אחרות נותרו אנונימיות למדי. כמובן, ישנם אלה המעדיפים לשחק בלי חוקים נוקשים המגדירים את עולם המשחק, ומשחקים בצורה אינטואיטיבית המכונה FreeForm או "חופשיטה". משחקי מחשב לא כלולים בקטגוריה של משחקי תפקידים, אפילו אלה הטוענים להיות "משחקי תפקידים ממוחשבים", מפני שהם לא מערבים פעילות חברתית, עם שחקנים אחרים ומנחה, ומשום שהם מוגבלים מבחינת כמה רחוק ניתן להפליג בהם אל מחוזות הדמיון: מספר האפשרויות סופי, בעוד במשחק תפקידים אין גבולות. אז זהו, על זה אנחנו מדברים כאן כל הזמן. עדיין מעניין אותך?

liri g

New member
תודה לכולכם

נשמע מעניין, אני ממש לא מכירה את הנושא, אבל בכל זאת נשמע ממש מעניין.

ASHY

New member
היי גם אני חדש

ואני רוצה לשאול איזה משחק כדאי להתחיל איתו ויש עליו הכי הרבה ספרי לימוד בעברית אהה זו סתם שלאה כמה כל הציוד הזה עולה (בערך)?

מייבן

New member
ברוך הבא

יש הכי הרבה ספרים בעברית למהדורה ראשונה של D&D אבל זה נורא נדיר היום יש גם למהדורה 2 כמה ספרים וספר אחד של D&D עם תרגופ לעברית עכשיו יש גם מרוצללים ושחר אדמה ועוד... מקווה שמיצאתי אותך

shadowfax

New member
הספר הכי טוב להתחיל איתו הוא

התרגום החדש של המהדורה השלישית של מבוכים ודרקונים. מסיבה אחת: זו השיטה היחידה בעיברית שעדיין חיה (ז"א יוצאים לה מוצרים) כך שלא צריך לרדוף אחר אנשים לקנות מהם את המוצרים יד שניה.

ASHY

New member
היי גם אני חדש

ואני רוצה לשאול איזה משחק כדאי להתחיל איתו ויש עליו הכי הרבה ספרי לימוד בעברית אהה זו סתם שלאה כמה כל הציוד הזה עולה (בערך)?

ASHY

New member
אממ תודה

באמת תודה רבה אבל אפשר קצת הסבר. למשל D&D זה מבוכים ודרקונים נכון? כדאי להתחיל עם המשחק הזה במהדורה השניה? כמה יעלה הספר הסברים (בערך כמובן)?

מייבן

New member
אממ

כן D&D זה מבוכים ודרוקנים! כדי להתחיל ב 1 אחרי זה 2 ואחרי זה D&D עם יוצר השונה בעברית אין, כי הפסיקו רק לשלוש יש אחד בעברית וזה עולה נדמה לי משהו בין 130-150!

shadowfax

New member
לא מתחילים במהדורה השניה או הראשונה

פשוט ניגשים וקונים את השלישית, כל מהדורה היא למעשה אותה שיטה עם שיפורים שונים לכן רצוי לקנות את המהדורה האחרונה (מספר 3 בעיברית) להתחיל מהראשונה זה אומר שצריך להסיג אותה וזה לא ניתן כימעט ועם כן אז פשוט חבל לזרוק כסף על מהדורה שלא יוצאים לה תמיכות יותר וכל המוצרים החדשים מתאימים למהדורה השלישית. מייבן אתה יוצר בילבול מיותר וחבל לשלוח אנשים להרפתקאה יקרה שלא יצא ממנה כלום (קנית מהדורות קודמות), אתה רוצה לילמוד לשחק D&D תתחיל במהדורה האחרונה (ואם אתה רוצה להיות נוסטלגי אחרי זה תקנה את המהדורות הישנות אם בכלל תמצא אותם).

מייבן

New member
shadowfax

אתה צודק אני רק המלצתי כי זה הכי פשוט למתחילים וגם אני הכי אוהב את זה!!! דרך אגב קוראים לי אוהד

shadowfax

New member
אין בעיה

תראה גם אני חושב שהחוברת האדומה היא אחד מהאמצעים הכי טובים להכרת השיטה, אבל השיטה עצמה היא פשוט כל כך ישנה (אי הפרדת גזע ומיקצוע, תלד"ס, חוסר בכישרונות) שזה פשוט לא שווה את המאמץ ואת הכסף. בעניין המהדורה הראשונה של AD&D לפי הבנתי היא לא מובנת, והמהדורה השניה היא למעשה כמו הראשונה וכמו השלישית היא אינה ממש מלמדת כיצד לשחק אלא מספקת את החוקים עצמם ואת בסיס השיטה.

מייבן

New member
מז זה באל"R?

אני הכי אוהב את הראשונה ויש לי שלוש ספרים ואני עוד מעט מקבל עוד אחד כי אני פשוט נורא אוהב את זה!, השניה זה נחמד והשלישית מסובכת מדי! אולי אני ישמע לכם דפוק או מוזר אבל זה נראה כאילו זה עולם שונה כל מהדורה! לא יסברתי את זה ברור לא משנה אני הכי אוהב את הראשון וזהו דרך אגב איפה מנהל הפורום?

באל"ר זה רוח הבאולינג של הפורום ../images/Emo13.gif

באל"ר - בחושך אלוהים לא רואה - אני
חובב נלהב של המהדורה הראשונה (שניה למי שתיקן אותי כבר אלפיים פעם) D&D נטול A לפניו
אבל אני מסכים אם מתחילים עדיף להתחיל מהשלישית.. (מי אמר את זה?!?)
אני פשוט התחלתי מהגרסא הזאת (אכן מהחוברת האדומה המקודשת) ואני עדיין מרוצה ממנה
גורבש ? (מנהל הפורום).. שאלות כאלה גורמות לרמת הבשר הצלוי בפורום לעלות עליה חדה.. סקרנות כזאת לא רק הורגת את החתול אלא גם קושרת לו גוש בטון לרגליים ומשליכה אותו לנהר
to the ank river with you !
(חזרתי ממפגש משפחתי אז השפיות היא משהו שמספרים לי עליו עכשיו.. הממ.. מרופד פה !
הסברת די ברור (אולי זה ברור לי כחובב המהדורה הראשונה)

למעלה