שלום לכולם.

hilapo

New member
שלום לכולם.

לצערי הרב אני מצטרפת חדשה לפורום. היום בביקור רופא שלא קשור לסוכרת ובדרך אגב סיפרתי לו שאני כבר 4-5 חודשיים צמאה בצורה מפחידה שותה המון וגם "מתרוקנת המון" עשיתי בדיקות והתגלה לי כי אני חולה בסוכרת רמת הסוכר שלי הייתה 384 .זה היום הכי רע בחיים שלי. עברתי את כל התדריך הראשוני כבר הזרקתי לעצמי אינסולין פעם ראשונה{בבטן לא ממש כאב הייתי בטוחה שזה יותר גרוע בכל זאת זה נשמע רע "להזריק לעצמך"} מה שיותר מציק לי זה שאני צריכה לבדוק את הסוכר 3 פעמים ביום עם הדוקרן הזה....בכל אופן הרופאים אמרו שבמשך שבועיים זה מה שיהיה ע"מ שיוכלו להחליט אם זו סוכרת נעורים או מבוגרים. אני בשוק איך זה פתאום קרה לי !!! דרך אגב שמי הילה בת 24.

ברוכה הבאה :)../images/Emo24.gif

תמיד זה קצת קשה בהתחלה...אבל תראי שאם הזמן ההלם יעבור ותתחילי להתרגל לעובדה שהיא שם...שהיא עכשיו חלק ממך...נכון זה נשמע מפחיד קצת...אבל ככה זה...! הסכרת היא לא מחלה קשה כל עוד לא מתעלמים ממנה ואם שומרים על תזונה נכונה וטיפול נכון עם האינסולין...לא תיהיה לך בעיה איתה! יש בפורום המון מאמרים, כתבות ואתרי אינטרנט שיש בהם מידע על הסכרת... אם יש לך שאלות את מוזמנת לשאול :) שיהיה לך רק קל והמון
!!

portland

New member
שלום שלום

הילה כל דבר חדש זה מוזר בהתחלה זה מוזר או שלא רוצים או שלא רגילים אבל אחר כך מתרגלים נראה לי שיחסית ליום הראשון הסתדרת מציון ... נקווה שלא יהיה לך בעיות אם זה ואם יהיה בשביל זה אנחנו פה
וזהו ... ברוכה הבאה ובהצלחה

Sugadude

New member
We all love you, הילה ../images/Emo23.gif

כפי שכולם כבר אמרו, השוק הראשוני הוא באמת הכי קשה. פתאום החיים שלך משתנים מקצה לקצה. פתאום את צריכה לדקור את עצמך, אלוקים-יודע-כמה פעמים ביום. הסוכרת שלי התחילה בטיול מהיר לטיפול נמרץ בגלל שחוויתי חוויה נחמדה שקוראים לה קטואציטוסיס. אל תדאגי מהר מאוד תתרגלי לזה ובכלל לא תשימי לב לזה. ואל תדאגי בקשר לקטע של "להזריק לעצמך", הרבה אנשים מפורסמים "הזריקו לעצמם" כמו לדוגמא אלביס ובוב מרלי
. וחוץ מזה תוך חמש עד עשר שנים כבר בטח תהיה תרופה לסכרת, אז באמת צריך רק לשמור על אופטימיות.

ברוכה הבאה למועדון המתוקים../images/Emo28.gif

אכן נראה שאת מקבלת את הדברים כמו שצריך. ואכן יש דברים גרועים יותר מסוכרת. מה מציק לך בדוקרן: הדקירה או הבדיקות עצמן? כי יש דוקרנים יותר עדינים ויש גם כאלה שניתן לדקור במקומות אחרים מלבד האצבעות. בכל מקרה המון

עמית 29

New member
WELLCOM

הי הילה, עושה רושם שאת מבינה עניין... ומקבלת דברים בצורה הנכונה. יחד עם זה חשוב להגיד שמותר לך לכעוס, ומותר לך להיות קצת בהלם או אפילו סתם עצובה. לפניך תהליך ארוך של הסתגלות נפשית בעיקרה וגם פיזית מסויימת. כל מי שבפורום עבר/עובר במסלול הזה ואת מוזמנת להקל על עצמך את התהליך. הסביבה "תציף" אותך במידע ואת תלמדי במשך הזמן מה רלוונטי ונכון ומה פחות. כך או כך אנחנו פה כדי לעזור האחד לשני אז אל תהססי... שיהיה לך בהצלחה עמית

hilapo

New member
היי ..תודה לכולכם

היום הייתי שוב במכון סוכרת -עשו לי בדיקת דם נוספת שתישלח לאיכלוב הבנתי שזה "בדיקת נוגדנים" ולוקח כמעט חודש עד שמקבלים תשובות.{מישהו עשה?}. בבוקר כשקמתי עשיתי את בדיקת הסוכר שירדה פלאים 109 .ובצהרים זה עלה ל-273....התחלתי להתרגל לדוקרן וכבר מצאתי שיטה איפה לדקור כדיי שייצא מהר הדם באצבע.סוכר אני צריכה לבדוק 3 פעמים ביום ואינסולין רק בוקר וערב. יש פה מישהו שמטופל בדיוק כמוני??? בכל אופן נראה לי שאני הולכת לבקר בפורום הזה הרבה. הילה

Master Boo

New member
אני כמעט כמוך ../images/Emo24.gif

אני 3 פעמים בדיקת דם, ולפעמים פעמיים ולפעמים שלוש פעמים אינסולין.

kipodkipod

New member
שלום שלום../images/Emo70.gif

מצטער לשמוע שחלית
אבל יש דברים הרבה יותר גרועים. שאלה: אם המצב נמשך כך כבר כמה חודשים, אז אין סיכוי יותר גדול שזו סכרת סוג 2? סכרת סוג 1 לא אמורה לבוא ביותר פתאומיות?

hilapo

New member
מצטערת לא ממש הבנתי אותך

לאיזה מצב התכוונת של הצימאון השתייה המרובה...וכמובן "ההתרוקנות"??? הרופאים עדיין לא יכולים להחליט יש לי גם לבצע בדיקת עיניים והבדיקה דם של הנוגדנים שעשיתי היום אמורה להכריע לבינתיים אני מטופלת כפי שרשמתי בהודעה הקודמת.... סכרת סוג 2 היא סכרת מבוגרים??? ולמה היא יותר עדיפה מנעורים???
הילה.

kipodkipod

New member
לא אמרתי שהיא יותר עדיפה

וכן. התכוונתי למצב של השתייה המרובה וההתרוקנות. לפי מה שאני מבין ההדרדרות בסכרת סוג 1 (נעורים) היא הרבה יותר קיצונית. ולא אמרתי שהיא עדיפה יותר מנעורים. יש שיסכימו שזו עדיפה ויש שיגידו אחרת. לי אין ממש דעה בנושא. העניין הוא שבסכרת סוג 2 לא חייבים תמיד להגיע למצב של הזרקה אלא רק דיאטה ואולי כדור...

לדעתי...

סוכרת מבוגרים יותר קלה מנעורים...אני יסביר: בנעורים תאי הביטא של הלבלב הרוסים לגמרי ואין זרימה של אינסולין...ופה נכנסות הזריקות או המשאבה. במבוגרים לא כל תאי הביטא הרוסים ויש זרימה של אינסולין (מזערית לפחות) ופה נכנסים כדורים של אינסולין...למרות שיש כאלה שכן מזריקים.... אני אישית מעדיפה כדורים על פני זריקות....מבינה?

עמית 29

New member
קצת בלבול

דובדבן יקרתי, את קצת לא מדייקת בהבחנות ואני אנסה להשלים. סוכרת מסוג 1 היא מחלה אוטואימונית = מחלה שבה מערכת החיסון תוקפת את הגוף עצמו. לכן נוצר הרס תאי ביטא בלבלב ובעקבותיו ירידה ביצור האינסולין עד ל-0 ייצור. מכוון שאין ייצור עצמי -> חייבים להכניס מחוץ ואת זה נכון להיום אפשר לעשות רק באמצעות זריקות/משאבה. סוכרת מסוג 2 - מאופיינת בחוסר סבילות לאינסולין או חוסר יעילות שלו. כאן ניתן לטפל בשלוש רמות עפ"י חומרת המחלה : או ע"י דיאטה בלבד ופעילות גופנית, או ע"י דיאטה +כדורים (שאגב הם ממש לא אינסולין!!! -אינסולין נהרס במערכת העיכול) או ע"י דיאטה+זריקות בשלבים מתקדמים של המחלה. לידע כללי הכדורים שלוקחים בסוג 2 גורמים בדר"כ או להאטה בפירוק הפחממות ואז לכניסה איטית של גלוקוז לדם או שהם גורמים לייצור יתר של איסולין בלבלב. מקווה שעשיתי קצת סדר. סופשבוע שקט לכולם. עמית

איליקו

New member
תוספת לדבריו של עמית

בנוסף ל-2 סוגי הכדורים בסוכרת סוג 2 שציין עמית הגורמים להאטה בפירוק הפחמימות ולהגברת ייצור אינסולין הרי שהכדורים העומדים בראש המערכה בסוכרת סוג 2 הם מסוג נוסף הגורם להורדת התינגודת לאינסולין בגוף (דוגמת גלוקופאג' ואבנדיה). התינגודת לאינסולין הינה הבעייה העיקרית בסוכרת מסוג 2. ובאשר למה עדיף סוכרת סוג 1 או 2 הרי שאין ספק שעדיף סוג 2 כי בסוג 1 יש תלות מוחלטת באינסולין אשר חסרונו מסוכן ועלול לגרום למוות תוך זמן קצר בעוד בסוכרת סוג 2 הנזקים במיקרה של טיפול לקוי הם לטווח ארוך מאוד ואינם גורמים במישרין למוות אלא לאחר סיבוכים שנוצרו עקב הזנחה של שנים רבות. בכל מיקרה, כמו שכבר נאמר כאן את תגלי במרוצת הזמן שהשד אינו נורא כל כך ושאפשר לחיות עם המחלה ולהגיע לאריכות חיים - בין אם היא סוג 1 או סוג 2. מאחל לך הרבה בריאות ולפי רצינותך נראה לי שתצליחי במשימה.

hilapo

New member
שאלה.

מה זה התופעות היפר והיפו שמציינים פה הרבה פעמים?

תשובה...

היפר-כשרמת הסוכר מעל לממוצע...בד"כ אלו רמות מאוד גבוהות (500-600) היפו-כשרמת הסוכר מתחת לממוצע...בד"כ רמות מאוד נמוכות (60-30)

עמית 29

New member
היפר והיפו

היפוגליקימיה כל רמת סוכר שהיא מתחת ל-70. היפרגליקימיה כל רמת סוכר שהיא מעל 250. לכל אחד מהמצבים הללו תופעות נלוות יחודיות.

למעלה