שלום לכולם

שלום לכולם

עד כה הייתי "משתתפת פאסיבית" בפורום (מזה שנה בערך). החלטתי לשמוע את דעתכם לגבי מה שאני מרגישה/ חושבת. קצת רקע: יצאתי עם מישהו 6 שנים. לא רציתי להתחתן, אף פעם לא הייתי שלמה עם עצמי לגבי חתונה. חתונה בכלל, ואיתו בפרט. הוא רצה וחיכה לי בסבלנות, בן אדם מקסים. אבל הנה...כמו שחשבתי, עברו להן 6 שנים, הגיעה השחיקה, האהבה אמנם נשארה (כמובן שהיא החליפה צורות, אך היא נשארה). אך כבר לא היה טוב. נפרדנו. לא היה קל. אך אני שמחה שלא התחתנתי. אני חושבת שבשלב מסויים בקשר( אחרי 5-6 שנים) הזוגיות מעייפת, היא הופכת לנטל , היא מצריכה המון מאמצים....אני מסתכלת סביבי, כל זוגות החברים שלנו לא מאושרים (כל אחד וסיבותיו הוא) , אז אני שואלת למה בכלל להתחתן??

seeyou

New member
למה בכלל להתחתן?../images/Emo153.gif

כול מה שאמרת זה נכון! התשוקה יורדת העניין אחד בשני אין חופש פעולה צודקת בגדול! אבל נכון להיום יש רק בהרי טיבט שבט קטן בשם MUSU שם לא מתחתנים לאישה יש ערך בחברה ע"פ מספר המאהבים!! אין במילון שלהם מילה=אבא,!! הגברים חיים בביתם של האחיות שלהם ומטפלים בילדים שלה! ייתכן שגם החברה שלנו המערבית אשר כיום כ-5.000.000.000 אנשים ישנו כללי "המשחק"! לא רק זה אני חושב שצריכים לאפשר קיום יחסי מין רק לאותם גברים שקיבלו מתנה גדולה מהטבע!! חלוקה תפקידים כמו אצל הרבה חיות!! אבל עד המהפכה אומרים שברומא-להתנהג כרומאי! keep smiling יוסי

ניקולי

New member
את יודעת???

זה מוזר, כי אם היית מדברת איתי ואומרת לי את המילים הללו לפני שלוש ארבע שנים הייתי אומרת וואלה את צודקת!! כי גם אני חשבתי כך עד לפני שלוש שנים בערך.. לעומת זאת כיום אני חושבת אחרת.. את יודעת מה הבעיה בזוגות שאני בכל אופן מכירה?? זה שהם לא יודעים כיצד לכבד אחד את השניה.. זה שהם לא יודעים כיצד לפרגן האחד לשניה.. אני לא אומרת שהאהבה נשארת לנצח , אך אם זוגות היו יודעים לכבד,לפרגן, ולנסות להבין אחד את השניה המצב היה אחרת..זוגות היו יותר מצליחים ויותר מאושרים יחד... בשביל מה צריך להתחתן?? אך אחד לא מכריח אף אחד אחר להתחתן.. ...

Alfrendo

New member
אהבה מהי?

תקשיבי לי טוב. לא מתחתנים סתם. לא מתחתנים כי "בא לי". לא מתחתנים כשלא מרגישים משהו כלפי הבן/בת זוג. לא מתחתנים כשלא מאושרים ביחסים. לא מתחתנים כשלא רוצים להזדקן עם אותו בן-אדם. אהבה מהי? השאלה הזאת נשאלת הרבה מאוד זמן. לדעתי, לאהבה ישנן כמה צורות. נדלק, התאהב, אוהב, מתגעגע, לא יכול בלי, רוצה אותך, סקס וכו'... כל זה צורות שונות של אהבה במידיות שונות. את יודעת למה אנשים לא מאושרים אחרי החתונה? כי לא מבינים באיזה שלב הם באהבה שלהם. לא מבינים עד הסוף מה פירוש האהבה ואיך זה קשור לחתונה וחיים ביחד. יש בעיה היום בעולם כולו. יש יותר מדי מתגרשים. חלק גדול מהם אפילו לא אהבו מלכתחילה! או חשבו שאהבו! בהפתעה רבה, אנשים מתחתנים בדיוק מהסיבות שאסור להתחתן בגללן... כדי שהחיים ביחד יהיו מאושרים, אהבה אחת לא מספיקה, אבל היא הכרחית. ישנם לפעמים מצבים, כאשר אנשים מתחתנים מסיבות אחרות לחלוטים והודות לכושר הקשבה, יכולת השקעה, כבוד הדדי ואהדה, הם מתאהבים ונהיים יותר מאושרים מאנשים שהתחתנו מאהבה של מבט ראשון. אהבה הכרחית. אם זה גורל, זה יקרה ולא תוכלי להתנגד לזה. אבל אם את לא מרגישה מוכנה, זה אומר שאת לא מוכנה!

adam33

New member
למה להתחתן?

השאלה למה היא שאלה אגואיסטית זה שיש זוגות שלא למדו מה זו מערכת זוגית ונכשלו בכך זו אינה סיבה לומר שאין צורך להתחתן להתחתן זה להיות חלק ממישהו אחר להגשים את עצמך בצורה הרוחנית לדעת שלהיות ולחיות זה לא אותו דבר לקום בבוקר ולדעת שמחויבות היא לא רק מילה בכדי להכנס למיטה עם אחר אלא מעבר לכך.. ועוד.. בכדי לקיים מערכת זוגית טובה צריך לתת ..ומצד שני הצד השני צריך גם להחיות את הזוגיות שהוא חי בה ולא רק לקבל ולקבל ברגע שיש נתינה משני הצדדים אז האהבה חייה ונושמת בכל רגע ורגע אם אהבה זה רק גוף ויופי וסקס זה לא יכול להחזיק המון זמן כי דרכו של עולם לייצר בכל רגע נתון גרויים הרבה יותר משכנעים ממה שאתה מנחזיק ביד כעת אבל ברגע שיש מיויבות ונתינה וברקסים של בני זוג אז זו החומה שעומדת להם בפני העולם החיצון המושך זה נכון שכיום מחפשים יופי ופחות אופי אבל בעצם מה שנשאר זה בעצם התכונות הטובות של בין הזוג ואם אין לו את זה אז הדרך לפרידה היא קצרה..

להתחתן

לפעמים כי רוצים להיות עם מישהו ולא להיות לבד, לפעמים כי רוצים להביא ילדים לעולם ורוצים שלילדים יהיו 2 הורים בבית, לפעמים כדי לקבל בטחון, לפעמים סתם כדי שיהיה מי שיגיש כוס מים כאשר אתה חולה או מרגיש לא טוב. ובכל מקרה אין חובה להינשא יש זוגות רבים לא נשואים מכל מיני סיבות שונות, אשר חיים יחד באושר פחות או יותר במשך שנים רבות גם ללא טקס רבני מחייב. זה עניין של בחירה והעדפה.

סף

New member
שטוית

אין דבר מתוק יותר מלחיות בשותפות טובה אני נשוי 20 שנה נכון - אני מודה יש עליות וירידות וקשה מאוד להיות כל הזמן בעליה אבל , הדברים הקטנים והמפתיעים לטובה הם הם אלה שמשמרים את הטעם ואסור לנו להרפות מהם אלה לחזקם עוד ועוד אחותי -את טועה בגדול זוגיות טובה זה טעם החיים

למעלה