שלום לכולם

• פותח הנושא apl
  • פורסם בתאריך

apl

New member
שלום לכולם

היי..אני טסה לתאילנד בשבוע הבא,סה"כ ל12 יום בטיול מאורגן,ורציתי לדעת כמה דברים לגבי האקלים\הכלכלה\ביטוח בריאות\אוכל מחוץ למלון וכו.. למרות שזה טיול מאורגן,אני מעוניינת לדעת יותר לגבי האוכל...אני שומרת כשרות ואני מניחה שהאפשריות של האכילה בחוץ-תהיה מוגבלת מבחינת האפשרויות.... ומה לגבי הקניות? יש דברים מסוימים שחובה לקנות ואסור לפספס?
... אם יש אתרים קשורים ,אשמח לקבלם. תודה מראש על כל אינפורמציה, apl, ענ

apl

New member
האמממ הוא כלול

אבל אני מניחה שאם נצא בצהריים או נהיה כול היום בחוץ,אז נצטרך לאכול במסעדות או משו...גם עם מקדונלדס ששם זו האפשרות הכמעט יחידה לאכול מחוץ למלון-יש לי בעיה...אז אני ממש מוגבלת מבחינת אוכל... ולא רק עניין של כשרות,אלא יש בשר שהוא יכול להיות כשר ואני לא אוכל אותו..אז האפשרויות ממש מצטמצמות...

sela v

New member
אני לא שומר כשרות

אבל יש שומרי כשרות, שבמקומות שמכינים אוכל צמחוני אוכלים, למרות שהמקפידים לא אוכלים בכלל במקום ללא תעודה. אבל תמיד אפשר לאכול ירקות ופיצוחים. יש גם סימני כשרות מוסכמים כמו ה-U עם העיגול סביבו, ואז אפשר לקנות בסופר כל מיני מוצרים, בד"כ אמריקאים או אירופאים. לגבי מה לעשות מעבר לטיול המאורגן, אני מאמין שבטיול מאורגן הכל מכוסה, וגם בימים החופשים יגידו לכם מה לעשות.

דמיקולו

New member
לא מאמין שתמצאי מסעדה עם תעודת

כשרות, תתעניני אצל המדריך שמוציא אותכם, הוא בטוח יודע הכי טוב (????)

ilsh

New member
תנסי את בית חב"ד בבנקוק

זה המקום היחיד, לדעתי, עם תעודת כשרות, ויש בו אוכל ישראלי סביר (לא משהו לרוץ אח"כ ולספר לחבר'ה...). חוץ מזה יש מבחר של מסעדות שנחשבות "ישראליות" כמו שושנה ו"הקשר הישראלי" שצריך לבדוק אותם - הכל בסביבות רחוב הקוו-סאן בבנקוק

ashmash

New member
תאילנד ושומרי כשרות

אני מכיר מישהי שגם אצלה ענייני כשרות הם בראש המעיינות וכאשר היא היתה בתאילנד היא אכלה בעיקר ירקות ופירות בגרסאותיהן הרבות ויש שם הרבה (מחשש שבכל דבר אחר יהיו שרצים למיניהם). ואפשר להסתדר רק עם זה, לראייה היא מעונינת לשוב לתאילנד בעתיד הקרוב... ומעולם לא הייתי בתאילנד, כך שעל תסתמכי על זה, אבל עד כמה שזכור לי, בבנקוק יש המוני תיירים ישראלים ולכן אולי קיים סיכוי למצוא איזה מקום המגיש אוכל כשר (ואולי גם קיים איזה משהו לצעירי חב"ד אליהם ניתן לפנות כאשר רוצים אוכל כשר?)

sela v

New member
חב"ד

מצאתי דרך האתר של חב"ד, שני דפים שנראה לי שיענינו אותך.

apl

New member
תגובה:

אני אומנם חילונית,אבל חשוב לי לשמור על כשרות...מעבר לזה שאני לא אוכלת את כול סוגי הבשרים כמו אווז\כבש וכו..וגם בדגים אני לא נוגעת,ככה מה שנותר לי זה לאכול פירות וירקות ואולי ממתקים וחטיפים שאביא מהארץ או משו.. תודה לכם בעניין האוכל,אך יעזור לי אם יתמקדו גם בשאר הנושאים.. מה עם הכסף שם? הבנתי ששלהם זה באט...אז כמה הוא שווה ביחס לדולר?כמה בערך כדאי לקחת לקניות וכו? רציתי לשאול עוד לגבי המקומות שאהיה בהם....צ'נג מאי\ראיי,משולש הזהב,פאטייה,חות הסחלבים(?),שוק הלילה בצ'אנג,השוק הצף ועוד ועוד... אז בגדול,מה מחכה לי שם מבחינת המסלול?מה אתם יכולים לספר על המקומות בנ"ל..ואם יצורפו תמונות ממישו שהיה שם-אז זה יהיה אחלה... תודה שוב..

L 0 L I T A

New member
אוי אני מקנאת בך עכשיו:)

10 בהט שווה לשקל אחד. אני הייתי שם חודש וחצי ובזבזתי משהו כמו 600 דולר כשמתוכם קניתי מצלמה בשווי של 120 דולר בטוקיו סנטר בבנגקוק וראוי לציין שלא חסכתי בכלום וחייתי כמו מלכה אז ככה ש-12 יום זה כסף קטן. תראי...לגביי הקניות אם את מכורה אז את לא תוכלי לצאת מזה מפני שהסחורות שם כל כך זולות ומפתות עד כדי טירוף אז...הישמרי לך:) את הצפון אני משאירה לפעם הבאה שאני אבקר בארץ היפהפיה הזו (הייתי בבנגקוק ובאיים) אז ככה שאין לי מושג מה קורה שם,אבל שמעתי רק טובות מאנשים שהיו שם. תעשי חיים גם בשבילי:)

apl

New member
אז ככה:

קודם כול תודה לכולם,אך הטיול הזה לצערי לא יצא לפועל מכיוון שלי ולחברה שלי אין אפשרות לטוס עם דחיית הטיות בסוף אוגוסט בגלל תחילת שנת הלימודים.הטיול נדחה מה31 ליולי לסוף אוגוסט,ואין אפשרות לפספס לימודים(יב)...התאכזבנו מאוד עם הידיעה היום-אבל זה מה יש,זה הגורל
.אם לא לשם-אולי אטוס לאירופה או משו...למרות שמבחינתי אירופה לא משתווית בנופיה לתאילנד המהממת-ככה זה לפחות נראה בתמונות של אנשים שטסו לשם ונהנו מאוד... אין פעם אחרת לדיל זול ונוח שכזה(1000$-כולל כלכלה פעמיים ביום\מסלול\בית מלון 5*)..פעם אחרת תהיה כבר אחרי צבא.. תחילת סופ"ש מקסים לכולם,ומקווה לחזור ולספר חוויות ממקום אחר
.

Eldad H

New member
יש דבר מאוד מעניין

אני חילוני כמוך, אבל אני כבר שמעתי על הרבה ישראלים שבעוד בארץ הם לא שומרים בכלל בחו"ל חשוב להם פתאום להקפיד יותר על ענייני כשרות. לא מדובר על הקפדה קפדנית, אבל כללים מסויימים כן חשובים. אגב, הבנתי שהכשר "הלל" (מוסלמי) בבשר תקף גם עבור הכשרות של היהודים.

apl

New member
האממממ

למרות שהטיול הזה לא יוצא לצערי(נדחה למועד שאני לא יכולה להצטרף),אז אענה בכול זאת...אני אומנם חילונית,אך שומרת כשרות גם בארץ. גם ככה אני לא אוכלת כול מה שכשר(אווז\פרה),אז מן הסתם אני גם לא אוכל מתאבנים\כלבים\חתולים ואלוהים יודע מה עוד....מה שאוכלים כביכול בתאילנד.. אני גם לא אוכלת מתאבנים ודגים...ככה מה שנותר זה פירות וירקות.. בקשר לבשר,,,אני מאוד מוגבלת באכילת בשר-צמחונות העבר השפיעה,מעבר לכשרות יש מבחינתי גם עניין של אידיאולוגיה לגבי אכילת חיות כאלו ואחרות.. בתאבון לכולם... apl

למעלה