שלום לכולם!

PazsOrca

New member
שלום לכולם!

רציתי לדעת... האם בגילי המופלג (23) עוד יש עניין להתחיל ללמוד איזושהי אומנות לחימה?

oconnell

New member
גיל ללחימה

אפשר להתחיל בכל גיל (איפלו שיש הממלצים להתחיל בגיל צעיר )אני אישית לומד קארטה דו -אוקינאווה גוג'ו ריו (קארטה דו אינטרנשיונל בראשות קאנצ'ו רוני קלוגר)וכל הזמן מגעים אצלנו תלמדים בגלים שלך ומבוגרים יותר לילמוד קארטה . אני אישית ממליץ לך ללכת ולהתחיל ללמוד אומנוית לחימה

WhiteBear

New member
"אתה ממליץ" - אבל אתה משוחד ../images/Emo6.gif

מצד שני, זה בגלל שאתה משוחד, שעצתך מעניינת...

zappon

New member
תסביר לי בבקשה כי בלבלת אותי

מה שרוני מלמד ומה שסנסאי שיהודה פנטנוביץ מלמד זה אותו דבר?? מה קורה שם? וגם אני מתווסף להמלצה החמה הזאת.

בודוקאן

New member
מצטערת, אבל...

אתה צעיר מידי כדי להתחיל. אני התחלתי בגיל 38, וכנראה שזה הגיל הכי נכון.

PazsOrca

New member
?!? וואלה?

ואיך את מסתדרת? כמה זמן את כבר לומדת? (כל הכבוד לך!!!)

בודוקאן

New member
נהדר!

8 שנים (טוב, הסגרתי את גילי, אבל הוא ממילא רשום בכרטיס האישי
) אני חושבת שנקודת המפתח היא למצא קבוצה עם תלמידים נוספים מאותו דור. במקרה שלך זה קלי קלות, במקרה שלי זה יותר קשה, אבל יש לזה פיתרון: מתחילים לגייס קבוצה. לאט לאט, אבל זה עובד. היום יש לנו קבוצה נהדרת, ותוכל להכיר אותה בכתבה הזו. לגבי מה לבחור, אני בטוחה שאחרים כבר יפנו אותך ללינקים בנושא, ותקבל לא מעט עצות. הכי חשוב, שתגדיר לעצמך מה אתה רוצה, ותבקר אצל מורים ותלמידים, עד שתמצא את החיבור האישי שלך. בהצלחה.

WhiteBear

New member
אני מר"ג...

ראשית, ברוך הבא. שנית - ר"ג נחשבת לאחת מבירות אומנויות הלחימה בארץ, אז אתה בסביבה טובה. כדי להתחיל את החיפוש שלך אחר אומנויות לחימה, אתה מוזמן להיכנס לקישור הבא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=148&art_id=43 לגבי הגיל, אתה יכול להיכנס לקישורים של הפורום, ולחפש שירשור שעוסק בגיל (ברשימת הדיונים שמופיע בדף הקישורים). היה כבר עץ גדול שבו כל אחד כתב באיזה גיל הוא התחיל ללמוד... מצבך לא רע בכלל!

amir_aikido

New member
מה אין ?

כפי שכבר כתבו לפני, אתה בגיל מצויין להתחיל וללמוד. ומבחינת הזמינות, אם אתה ממונע אז כל גוש דן קרוב אליך, והמבחר כ"כ גדול שבמהלך הנסיונות להחליט מה מתאים לך, קרוב לוודאי שתלך לאיבוד. אמיר

WhiteBear

New member
מה פתאום ללכת לאיבוד ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

הרי בשביל זה אנחנו פה

PazsOrca

New member
הרגע חזרתי מאימון ראשון בטאיקוונדו

מאוד מאוד נהניתי, אחלה אנרגיה וכושר. המדריך (איציק) היה מאוד נחמד ומסביר. אחלה. יום שלישי אני בג'יוג'יטסו ומקווה ביום חמישי להיות בסטריט פייט ואחורי זה... נחליט באיזה כיוון להמשיך. תודה רבה לכל החברה שעזרו (במיוחד במסרים). נמשיך לעדכן.

SHOTO

New member
ג'יו ג'יטסו רמת גן

מומלץ בחום CLUB 10 של סנסאי מתי אלישיב . ימי אימון ראשון ורביעי שעות 21:00 --22:00 . יש מתאמנים בגילך ואף מבוגרים יותר.

PazsOrca

New member
טלפון? כתובת?

תודה מראש. עמית פורת!?!?!? היינו ביחד בתיכון! אהה - איזה קטע...

PazsOrca

New member
לא !!!!

כל מקום בגוש-דן יתאים . אופנועי הנאמן יקח אותי לאן שצריך!

kung fu

New member
אהההה...יש לך אופנוע! אחלה!

אז קדימה, תתאם שיעור נסיון (חינם) אצל המורה שלי לקונג-פו. הוא מלמד במרכז תל אביב בכל יום (חוץ מחמישי ושישי). בן טל-שחר 03-5270332

amir_aikido

New member
אז תתחיל לעבור על רשימת המורים

יש לנו רשימת מורים מאוד ארוכה, ואתה מוזמן ללכת ולבקר אצל כולם
אני כמובן מאוד ממליץ על המורה שלי
(תסלח לי שבמקום להעתיק את כל הסיבות, הסתפקתי בקישור) מלבד המורה שלי, אני רוצה להמליץ על אותם המורים שהרשימו אותי בגישתם, ומצאו-חן בעיני, מעבר למורים אצלם אני לומד. ולמיטב ידיעתי מלמדים באיזור המרכז. אמנם לטעמי האישי, המורה שלי שלמה דויד, הוא מורה יותר טוב, אך גם מהמורים הללו התרשמתי לטובה. יש לי רק מספר הסתיגויות:
באופן טבעי, ההמלצה היא שלי, ומושפעת מהאישיות שלי, האופי שלי והטעם האישי שלי. לא בהכרח מה שמתאים לי יתאים לאחר !
אני לא מאמין בשיטות, אלא במורים. אני חושב שהמורה בוחר לעצמו את האמנות שתתאים לו, והתלמיד שבוחר לו מורה, בחור גם שיטה, סגנון וגישה.
אני לא אמליץ על מורה שלא ראיתי עד היום
המורים (לסדר אין משמעות): ------ רוני קלוגר - מורה לקראטה. למדתי אצלו בשיעור במסגרת אימון של הדאי-ניהון-בוטוקוקאי ומאוד נהניתי. לדעתי הוא בעל ידע עמוק ומורה בחסד. הוא מלמד בפתח-תקווה. איגור - המורה של יזהר לווינג-צ´ון (קונג-פו). העביר שיעור באימון הפורום ואני מאוד נהניתי מהשיעור והתרשמתי. מצא חן בעיני השימוש באותם עקרונות עם טכניקות אחרות. למיטב ידיעתי, הוא מלמד רק בשדרות וירושליים. זאב פוקס - העביר שיעור בה-גווא (קונג-פו) במפגש הפורום הראשון. אני אישית התרשמתי שיש לו הרבה ידע ותובנות להעביר לתלמידיו. וגם קונספט מעט שונה מזה שמוכר לי מהאמנויות היפניות. זאב הוא מנהל אתר וושו, משתתף בפורום כאן, ולמיטב ידיעתי מלמד בת"א. אבִי מוריה - העביר אימון שינג-אי (קונג-פו) במפגש הפורום תפוז ואני מצאתי שם הרבה רעיונות מעניינים. למיטב ידיעתי, אבי מלמד מת"א. יונה מלניק - מאמן נבחרת ישראל בג'ודו ואחד המורים הבכירים ביותר בתחום בארץ. העביר שיעור ג'ודו במפגש פורום 6, ואני בהחלט התרשמתי מאוד לטובה. למיטב ידיעתי הוא מלמד באיזור כפר-סבא. אורי נצר - דאן 3, מלמד טקוואנדו בגישה שמשלבת בין החלק התחרותי, ההגנה העצמית והמסורת. מלמד במרכז הספורט של אוניברסיטת ת"א. למדתי אצלו במשך כשלוש שנים במקביל לאייקידו ומאוד נהניתי. אני יודע שהרשימה מצומצמת, וסביר שיש גם מספר מורים טובים שפשוט שכחתי
, אחרים, שהם טובים לא פחות אך משהו בדרך הלימוד שלהם לא התאים לי ו/או לא פגשתי אישית, מכל אלה אני מבקש
. אמיר

למעלה