שלום לכולם

• פותח הנושא Raa
  • פורסם בתאריך

Raa

New member
שלום לכולם

אני חדשה ורק היום גילית את הפורום הזה
הסיפור קצת ארוך אז אני מצטערת מראש.... אני צריכה עצה בהתעסקות עם חמי וחמותי לעתיד....לפני שאני מאבדת כל שפיות! אני מכירה את החבר שלי כבר שנתיים מתוכם שנה וחצי גרים ביחד. ההורים שלי כל הזמן עוזרים לנו,קונים מתקנים מביאים דברים למרות שאין להם גרוש בבנק (הם אחרי פשיטת רגל) כשהחבר שלי עבר לגור איתי הוא לא הביא איתו אפילו צלחת וההורים שלו לא טרחו אפילו לבוא לבקר למרות שהזמנתי אותם כמה פעמים.לפני שנה בערך הם נכנסו לחובות והחבר שלי נתן להם כ60 אלף שקל (לא היה לנו אז חשבון משותף) שתקתי על הנושא הזה כי הם בכל זאת ההורים שלו, למרות שזו הסיבה שעדיין אין לנו דירה ואת הכסף מהם לא נראה בחיים בחזרה. מאז כל הזמן הם בוכים שאין להם כסף (למרות שהאמא מסתובבת עם זהב ויהלומים שיכולים לממן משפחה של 7 למשך שנה ,ואני לא מגזימה ויש להם דירה במרכז תל אביב שיכולה להכניס הרבה מאוד כסף) בכמה חודשים האחרונים הם התחילו במנהג שפשוט מוציא אותי מדעתי! הם מתקשרים לחבר שלי ומודיעים לו שאנחנו מזמינים אותם למסעדה לחגוג ____ (תמיד יש משהו לחגוג...השמש זרחה היום!סיבה למסיבה) ושימו לב..זה לא בואו נלך למסעדה ויהיה נחמד זה "אתם מזמינים אותנו למסעדה כי אנחנו מסכנים ואין לנו כסף" כבר פעמיים הסכמתי לזה בסופו של דבר אבל זה מוציא אותי מדעתי וגורם לריבים עם החבר שלי. הוא טוען שהוא לא יכול להגיד להם לא ועכשיו הוא מדבר על ניתוק היחסים עם ההורים שלו. אני לא רוצה שהוא יפסיק לדבר איתם אבל הוא טוען שרק ככה זה יפסק ושהוא גם ככה לא אוהב את ההורים שלו. לי זה קצת קשה לקבל כי למרות שלפעמים אני רבה עם ההורים שלי אני עדיין אוהבת אותם ולא רואה את עצמי מנתקת איתם יחסים, אבל מצד שני נמאס לי מהגסות שלהם ומהצורה שהם מבזבזים את הכסף שלי...כי אצלי בבית לימדו אותי שאם אין כסף אז לא יוצאים למסעדות! וזה לא שאנחנו מפוצצים בכסף, שנינו עובדים קשה כדי לממן את עצמנו ולנסות לחסוך עוד קצת כדי שנוכל להגיע לדירה.. טוב זה סוף הסיפור.. אז מה דעתכן? רויטל

אופה3

New member
רויטל אני חושבת

שאתם חייבים לדבר איתם, הכסף הזה שהם לקחו ממכם ממש לא בסדר קודם כל תפסיקו את היציאות האלה על חשבונכם, ודבר שני דברו איתם גלויות, לא צריך לנתק קשרים בשביל זה, אבל אפשר לדבר איתם גלויות, שיהיה בהצלחה

geni1

New member
ברוכה הבאה לפורום!../images/Emo24.gif

צריך להפסיק את המנהג של ההורים שלו וכמה שיותר מהר. אחרת בסוף גם אתם תסתבכו. פשוט אל תסכימו להוציא כסף - כי אתם חוסכים לדירה משלכם וכו'. תמיד אפשר לחגוג בבית ולא במסעדה - למרות שלפי מה שאת מתארת אין להם על מה!!!! בהצלחה

אלמוג30

New member
מי שלא רוצה חמות שתתחתן עם יתום

צריך להבין, שכאשר מתחתנים זו עסקת חבילה, והחזק מנצח. אם תהיה חזקה מולם סופך שתנצחי, כי הם לא יוותרו על הבן והנכדים. אם תפגיני חולשה הם ימשיכו בדרכם. יש שתי דרכים ואפשרות אחת או שאת תתעצבני או שהם יכעסו. ואת יכולה לבחור באחת מהן זו זנראית לך כטובה יותר. מי שלא רוצה חמות שיתחתן עם יתום.

שש שבע

New member
או שמתחתנים עם בחור שיש לו חוט

שידרה, וכי לא כתוב ,ועזב את אביו ואימו ודבק באישתו? מענין, כל הבחורים האלה מורדים בהורים שלהם, אבל כשהם מתחתנים הם חוזרים לאנמא כמו טעטעל'ה. מה זה? איפה החוט שידרה של האישה? אומרים לגברת שתבשל במטבח שלה. אצלי כשחמותי מבקשת לעזור במטבח (והיא באמת עם כוונה טובה) אני אומרת לה שהעזרה הכי טובה שלא יפריעו לי. לי אישית יש חמות נהדרת, אבל אני בטוחה, שגם לו היתה לי חמות קשה, היא לא היתה מצליחה להשתלט על חיי. לא הייתי נותנת לה, ושיקפוץ בעלי לאיזה גובה שהוא רוצה, או שיחזור אליה. עוד לא ראיתי שהם מתים לחזור לאמא.

רלי123

New member
שלום רויטל

קודם כל ברוכה הבאה את מזכירה לי את הסיפור שלי עם ההורים של בעלי הם גם ניסו להתעלק עלינו ואני פשוט עשיתי לזה סוף הודעתי שלנו אין כסף למסעדות, רוצים לחגוג על כוס קפה ועוגה אצלם בבית אז יופי. להגיד לך את האמת עד היום הזה אין תקופות שקטות איתם תמיד מתח ומריבות. וכעת אנחנו לא מדברים, גם בעלי לא מעוניין בקשר איתם. גם אם יש להם הם לא יתנו לנו וזה בסדר אבל שלא יבקשו מאיתנו לממן אותם. לחתונה שלנו הם רצו להזמין הרבה אורחים אבל לא לשלם עליהם, כאשר הם בדיוק קיבלו כסף מירושה. הודענו להם מי שלא משלם לא מזמין פשוט מאוד, והפלא ופלא הוציאו את היד מהכיס ושילמו. בקיצור לא צפוי לך גן עדן איתם רלי

mariana

New member
היי רויטל

דעתי היא שאתם באמת צריכים לצאת לכל מיני מסעדות ולבזבז ים כסף, אי אפשר לעשות על האש בבית? או להכין אוכל טעים בבית? ולמה אתם צריכים לשלם על זה? כסף שלהם זה כסף ושלכם לא??? הוא לר צריך לנתק את הקשק עם ההורים שלו הוא פשוט צריך להסביר להם בצורה יפה שזה לא הולך ככה. יבינו יבינו עוד יותר טוב אם לא אז להיתרחק מהם אבל לא להיתנתק, ואת תנסי לא להיתערב ביחסים שלהם יותר מדי אחרת יאשימו אותך בפירוק שלהם

רלי123

New member
מריאנה לא תמיד אפשר לדבר יפה

אנשים כאלו בדרך כלל לא מבינים כשמדברים אליהם יפה הם חצופים וימשיכו להיות כך עד שלא יעצרו אותם בכח. ואני מדברת מתוך ניסיון. לחמתי היתה החוצפה להביא לי את החברים שלהם שאארח אותם עד שלא השארתי אותם פעם מחוץ לדלת הם לא הבינו שפה אחרת וניסיתי בכל כוחי להסביר בצורה יפה. רלי

mariana

New member
רלי את צודקת הכל תלוי

בסוג של אנשים, פשוט המצבים האלה נראים לי לא הגיוניים לכן אני לא יודעת לתת את העצות הנכונות כנראה. גם חמותי לעתיד היא לא יודעת ביפה בסופו של דבר עושה את שלה. כמו שלאירוסין שלי אימי הזמינה לביתינו הקטן 10 איש שלה היא הביא 30, ואימי רתחה מעצבים למרות שיום לפני הזהרתי אותה שלא תעשה טעויות אבל עדיף לדבר לקיר

מחזקת את ידיה של רלי (איפה נעלמת?)

ומוסיפה : "עדיף להיות מגעילה פעם אחת מאשר לסבול כל החיים". יקירתי, נפשם עלובה וממורמרת ולא אתם צריכים לשלם את המחיר. בא להם על מסעדה ? יפה מאוד ולגיטימי להטביע היגון בצלחת אין פסול, אבל על חשבונם. זה נעים מידי פעם לצאת בחברותא ולעשות סבב של תשלום פעם הם ופעם אתם. אבל כשזה מגיע לידי ניצול כדאי לשים קץ ומיד. ההורים של בעלי היו גם כאלה אבל היום ברוך השם חמי עובד ואפילו מנסה לעזור ולפצות מידי פעם. אבל.......... אל תגרמי לחברך/בעלך בשום פנים להתפוצץ עליהם ולנתק מגע, זה ממש לא לעניין. הדבר הראשון שצריך לעשות הוא לעבוד פסיכולגית עליהם ותראי שלאט לאט הם יתרחקו מכם ולא ינסו לנצל. רוצה לשמוע? יופי, אז תתחילי בטלפונים קטנים של כל מיני "פצצות" כספיות שנפלו עליכם משמיים כמו "וואו, איך הסתבכנו , חתמנו על חבר ועכשיו אנחנו חייבים לשלם במקומו". או "קיבלתי קנס מאוד גבוה על איזה קנס ישן שלא שילמתי ואין לי מאיפה לשלם את זה, אני בבעייה". ככה כאלה קטנות שהם מהלחץ יברחו מהתחייבות כלפיכם. תנסי (אצלי זה הצליח!)

Raa

New member
ניסית את זה

אבל הם בקטע שלהם. באמת חתמתי ערבות לחברה שלי לפני שנתיים ועכשיו עלתה לי 3000 שקל החברות הזו. בגלל שאני עובדת והחבר עובד הם הכניסו להם לראש שאנחנו מיליונרים...החבר אפילו אמר להם בפרצוף שגם לנו אין כסף (הם כל חודש מקבלים מהסבתא יותר ממה ששנינו מרוויחים)והם כל הזמן בטוחים שאנחנו מגזימים ומבזבזים כסף על דברים שאנחנו לא צריכים (שמעלה לי את הסעיף כי עם כל הכבוד אני הרווחתי את הכסף ואני לא צריכה מהם רשות לבזבז אותו) ברגע שמזכירים את זה היא ישר מעלה את העובדה שאני נוסעת על טוסטוס חדש (את העובדה שהבן שלה נוסע על רכב שאני קיבלתי מהעבודה שלי ומכרנו את הרכב השני בגלל שלא יכולנו לעמוד בעלויות היא פשוט שוכחת) אני מנסה לשכנע את החבר לעשות שיחה משותפה אולי זה יעבוד...מה שבטוח אני לשלם להם על המסעדות שלהם גמרתי.

מה זו החרטה הזו????????

מה זאת צרות העין הזו שלהם? את נוסעת על טוסטוס חדש על חשבונם?????????? מה זו החוצפה הזו?????? אני לא יודעת, לדעתי זה ימשיך להיות ככה עד שלא תעשו לזה סוף בצורה חד משמעית טוב שהיא לא מבקשת ממך פירוט חשבון כדי לדעת בדיוק כמה את מרויחה יווווווווווו איך שזה עיצבן אותי

יקירתי, הגישה שלך ממש לא לעניין

ומורידה אותך ממש ביגון שאולה. אל תתנצלי על כל שקל שאת מוציאה (למה יש אוטו למה טוססטו חדש ולמה אעמו?) את מרויחה אותו ביושר ועובדת מספיק קשה בשביל זה. איך בעצם הם רואים כל שקל שאת מוציאה? אולי לא תספרי מה קנית ומה עשית ובכך תחסכי לך חלק מהשאלות ומצרות עין שלהם. את יודעת מה מטריד? (אצלי זה לא כך, אבל אני רואה את זה אצל אחרים) שהחמות תמיד חושבת שהבעל (הבן יקיר לה) עובד כמו חמור והאישה מבזבזת על קוסמטיקה ושאר ירקות. הם לא מבינות שהעידן הזה חלף עבר מן העולם והיום האישה היא זו שמפרנסת! (כן, מי שמחזיק משק בית וגם עובד בחוץ הוא המפרנס!!!!! ולא הבעל שעובד בחוץ אבל כשמגיע הביתה הוא ה "פארוק" ומי שגבר שיקום!!!) אז.. תתחילי לצפצף עליה אבל תעלימי מימנה פרטים חשובים. תלמדי להתעלם משיחות טלפון שלה ואל תשתפי אותה בשום סוג של רכישה. אני אספר משהו בסוד? כשגיסתי מודיעה על ביקור אני עושה סיבוב על הבית ומעלימה לתוך הארון במזווה רכישות אחרונות או יקרות שלי לבית. למה? כ כ ה !!!!!! מה אני צריכה את הצרות עין שלה עליי? או שפעם הייתי הולכת עדויית תכשיטים שחבל על הזמן (היום בקושי שעון) אבל רק תכשיטים אכותיים ויהלומים (הייתי רווקה עשירה מאוד) כשגיסתי ה "דאבה" הייתה בא לאמא שלי תמיד הייתה לוקחת את שתי ידיי ובודקת ומנחשת איזו טבעת חדשה יש על איזו אצבע. פעם צחקתי, היום אני נזהרת!

Raa

New member
נראה לי

שקצת כואב לה שאני מרוויחה יותר מהבן שלה. לא יודעת למה ... אבל זה המצב. בגלל זה עוד לא הראנו להם את הטבעת שהוא קנה לי, כשהם יראו את הגודל של היהלום הם יתקבלו התקפת לב! זה הורס את כל הכיף מהרעיון של החתונה. הבן הבכור שלה אפילו לא הזמין אותם לחתונה שלו. בהתחלה כששמעתי על זה לא הבנתי איך בן לא מזמין את ההורים לחתונה אבל אחרי שנה וחצי אני מתחילה לסמפט אותו (למרות שבחיים אני לא אעשה דבר כזה..ההורים שלי יהרגו אותי,כבוד להורים וכל זה) מנסה לצפצף עליה...אבל לפעמים זה קצת קשה יש לי טמפר חבל על הזמן ולמרות שאני מנסה להיות מנומסת לפעמים זה קשה... אבל מה טוב לראות שאני לא לבד
... ממה שקראתי בארכיון חמותי לעתיד אפילו לא מתקרבת לעשרת הגדולות!

מנורה

New member
לא יאומן כי יסופר

כל פעם שאני קוראת את הקשים עם החמות אני מקבלת חררה. אני לא יכולה להבין איך הורים מצד הבן או הבת יכולים לרדת כך על הזוג הצעיר האם יש שמחה גדולה יותר מאשר חתונה של בן או בת? איך אפשר לבקש לצאת על חשבונם? אחד הסיפורים הידועים שאני גדלתי עליו הוא: כשהאבא נותן הילדים צוחקים והבן צוחק כשהבן נותן האבא בוכה והילד בוכה וכשגדלים על כך מחנכים גם את הדור הצעיר כך.כנראה ההורים של בעלך לעתיד גדלו אחרת ולכן מנסים לסכסך ולהפריד אז דברי איתם ושימי גבולות אחרת היחסים רק יסתבחו בכל אופן לא לנתק קשרים מהורים לא מתגרשים ותמיד זה יכאב גם אם לא מדברים על זה.

מנורה, דעי לך שיש הרבה סיפורים

קשים על חמות וכאלה. יש כאן חמות שלא מפסיקה לקלל את הכלה ולייחל לגירושיה מבנה למרות שהכלה היא היחידה שסועדת אותה במחלתה. אז?????????? זה מנטליות יקירתי!!!!!!!! הגיס שלי לשעבר (הנבלה) היה נשוי לאחותי 19 שנה!!!!!!!!! והיה בוגד בה על ימין ושמאל. כמה פעמים אני ואחותי הגדולה מימני היינו רואות אותו במקומות בילוי עם פריחות תלויות לו על הצוואר , פעם היינו עושות לו בושות ואחותי הייתה מאשימה אותנו ורבה איתנו (עד כדי כך אהבה אותו והגנה על הזבל) ואמא שלי????????????? עם כל הכאב של אחותי בחיים לא הוציאה הגה מהפה ותמיד כיבדה אותו ואירחה אותו כאילו הוא בנה. רק לפני שנתיים שאחותי אזרה אומץ והתגרשה מהנבלה אמא שלי פלטה "ברוך שפטרנו מעונשו של זה". מה שמלמד שלעולם אסור להכנס בין בעל לאישה!!!!!!!!!!!! וזה אומר אפילו הורים.

שש שבע

New member
דודה שלי

אירחה בביתה את הבת שלה ובעלה השני, לא התפנתה להם הדירה שקנו, בינתיים, היא ראתה איך הוא מתנהג, איך שהיתה הבת חוזרת מהעבודה (הוא היה בבית ישן עד איזה 11 בבוקר, ואחר כך טלויזיה ועיתונים וקפה) והיא חוזרת בשלוש, הוא רוצה צהרים, אז היא הכינה לו חביתה, לקח את הצלחת העיף אותה לקיר, דודה שלי ראתה ושתקה, והבת, רצה מהר להכין קוסקוס, לקח לה כמעט שעה, והוא צורח כמו פסיכי ומקלל, עד שהאוכל מוכן, בקיצור, כמה ימים ככה, הדודה שלי אוכלת את הלב כי לבת שלה אין כוח נגדו, בוקר אחד אחרי שבת דודתי הלכה לעבודה, באה הדודה שלי בחור ואמרה לו במבטא שלה "אני מיבקשת (ב' דגושה) עכשיו תיקח הדברים (ב דגושה) שילך תצא מהבית הזה" הוא " מה פתאום? יש חוק במדינה" היא "אני בחיים לא ראיתי החוק, ולא אראה אותו. אתה רוצה אני אביא לך מיסטרה?" הוא" את לא יכולה לגרש אותי" "היני גירסתי אותך תיסא מפה" לקחה את הדברים שלו זרקה מהדלת והוא יצא, ככה ישב שבוע ימים בחוץ, ישן בחוץ, היא ריחמה עליו נתנה לו שמיכה, אבל הוא נשאר בחוץ, בת דודתי הריחה את החופש, והתגרשה ממנו. לפעמים דוקא טוב להיכנס בין בעל לאישה. הכל תלוי.

כלתי

New member
אני מבקרת כבר המון זמן בפורום

וקוראת את התגובות. ו- יש לי חמות, שלמזלי אינה נמנית על הגרועות שבהן. הרבה פעמים ההתנהלות האיומה במשפחה נובעת מכך שאנחנו לא מנסים להעמיד עצמנו במקום הצד השני. לפעמים, כשאני נתקלת בקונפליקט, אני מנסה קודם כל לא להגיב מייד. ואז- או שאני מחליטה לעשות את עצמי אויר ולא להגיב, או שאני מגיבה בצורה אסרטיבית, אבל לא יותר מידי מעליבה. לפעמים היא מוציאה לי את המיץ ואני נורא כועסת, אינני מסוגלת להתאפק, אבל אחרי כמה ימים אני נרגעת. דוגמה אחת- הבית שלי הפוך נורא. במשך יומיים קבלתי הערות על הבלגן. ביום הראשון שתקתי. ביום השני אמרתי לה שזה לא נעים לי שהיא לא מפסיקה להעיר והזכרתי לה שלפני כמה שנים אמרה לי שלא תיכנס לבית כשהוא מבולגן. היא פנתה והלכה, ואפילו לא עשתה לי ברוגז. סיפורים יש בשפע, אבל העיקר הוא לא לעשות יותר מידי עניין מכל דבר, להיות ישר עם עצמך וישיר. לא לתת לאף אחד לטפס עליך, אבל באותה מידה לא לטפס על האחרים. הרושם שאני מקבלת הוא שהרבה מהבעיות נובעות מכך שכל אחד רוצה להראות לשני שהוא חזק. כי לרוב- וכדאי לסגל את נקודת המבט הזו - אף אחד לא רוצה ממש להזיק לשני. במקרה שכאן באמת יש התנהגות מכוערת באופן קיצוני. אבל לא תמיד זה כך!!

שש שבע

New member
ולמה הבית שלך הפוך?

לא אוהבת או יודעת לסדר? או שמא יש לך סידרה של ילדים ואת לא מספיקה? את יודעת שהסיבה מאוד משמעותית כאן.אם זה ענין של ילדים, אני מאמינה שכל אחד היה יותר סלחן, זה לא נעים לבקר בבית הפוך, ו ואני חושבת שלא נעים לבעל הבית כשמבקרים אצלו והבית לא מסודר, אז מה? את יוצאת מגדר הרגיל? את לא רוצה שהיא תבקר אצלך? אולי פשוט תגידי? אילו הייתי צריכה להעיר על סדר, אני בטוחה שזה לא היה נעים גם לי. סתם כך, נקודה למחשבה.

למעלה