שלום לכולם!

• פותח הנושא jsb
  • פורסם בתאריך

jsb

New member
שלום לכולם!

אני סטודנט בן 24, איזור דרום-מרכז (תלוי בעונות השנה), אוהב ג'אז מזה שנתיים. חודשים רבים הייתי אורח (בעיקר קורא) בפורום בנענע, שיש לו המון להציע, הם יודעים שם המון, הרבה ניסיון, ולכן הוא מעשיר את ידיועת האורחים. אבל, החלטתי לחפש מקום חדש עם דיבורי ג'אז, עם חבר'ה קצת יותר צעירים ופחות נוקשים (שוב, עם כל הכבוד אליהם, אבל הם בערך 10-20 שנה מעלי), כי אני מחפש אנשים חדשים, בעיקר כדי ללכת איתם להופעות. כל החברים שלי לא בדיוק בעסק, וזה די מתסכך, כי הייתי בשתי הופעות קטנות במהלך טיול בחו"ל, וזה מה שהכניס אותי לג'אז (עכשיו בערך חצי מספריית הדיסקים שלי הם ג'אז), כי היה כ"כ כיף. אז קראתי את כל שבעת הדפים האחרונים (הייתי שמח יותר, אבל אין זמן כרגע, מבחנים), למדתי קצת להכיר אתכם, וראיתי שגם לכם יש המון להציע, והחלטתי להישאר (כמה שהזמן ירשה לי). לשאלתכם (הצפויה מראש): אני אוהב את (=יש לי דיסקים של) דיזי, דיוק+הוקינס, דיוק+קולטריין, מרסליס, ארמסטרונג, טיינר, בייקר+פפר, מיילס, ונראה לי שזהו פחות או יותר (מלבד כמה אוספים). כמו שאתם רואים, פחות ווקאלי. רשימת הדיסקים שאני רוצה ארוכה הרבה יותר, כמו אצל כולנו. משתדל להאזין ב-88 לתכניות הרלוונטיות, כשאפשר (כי זה המקור היחיד שיש), ועכשיו, ברגעי הכתיבה ממש, פעם ראשונה שאני מחובר לוואלה רדיו (על ג'אז כמובן), וזה גם מצוין. דרך נפלאה להכיר מבצעים, או לשמוע אהובים. ועוד המלצה, מניסיון, תמיד שולחים אנשים ל-ALL MUSIC, ובצדק, אתר גדול, אבל, באמאזון יש לפעמים קטעי פתיחה לחלק מהיצירות בדיסקים (דקה כל אחד), דבר שגם עוזר לתת איזשהו מושג על דיסק כשצריך לקבל החלטה אם לקנות אותו. אז רציתי לשאול אתכם: בני כמה אתם (בערך, לא חייבים לגלות בדיוק)? איפה אתם קונים דיסקים (ומאיפה הכסף)? אתם נפגשים? הולכים להופעות (איפה?)? ומאיפה הידע (אם אתם באמת צעירים)? תסלחו לי על החוצפה של לכתוב כ"כ הרבה בפעם ראשונה. תסלחו לי אם לא אכנס במשך כמה ימים (מבחנים, כאמור) אבל אני אכנס לבדוק את התשובות שלכם, אז תענו! יום טוב לכולם (וחופש נעים למי שכבר התחיל)! (ולענות בבקשה, אני אבדוק)

seafox

New member
ברוך הבא!

אממ....אתה אוהב את הג'אז הישן והטוב הא?מבין אותך. אנחנו כאן הרבה גילאים.לא נראה לי שיש שכבת גיל מסויימת שיש ממנה הרבה. יש כמה 18 כמה קצת יותר צעירים,חלק 20 שלושים... חוצפה לכתיבה בפעם הראשונה?אתה רוצה עונש?

shykedmi2

New member
ברוך הבא. ../images/Emo13.gif

לשאלותייך: א) אני בן 18. ב) אני קונה דיסקים איפה שיוצא. אין לי העדפה. בד"כ זה יוצא בטאואר כי זה ליד הבית - ולצערי, עוד לא ביקרתי מעולם באוזן השלישית המפורסמת. מאיפה הכסף? עד לא מזמן זה היה מההורים. עכשיו זה מתחיל להיות ממני, ובגלל זה גם אני קונה פחות. :) לא מזמן נכנסתי לטאואר עם 500 שקל וקניתי בהכל דיסקים. דיסקים מצויינים (לא ג'אז האמת). ג) אני חושב שהמון זמן לא הלכתי להופעת ג'אז פרופר. הלכתי לJIMMY SMITH לא מזמן, אבל מעבר לזה אני לא זוכר עוד הופעת ג'אז שהלכתי אליה בחודשים האחרונים. אולי רביעיית אבישי כהן בשוני. ד) מאיפה הידע? התחלתי ללמוד ג'אז בתחילת כיתה י' (היום אני מסיים י"ב) אצל אמן מאוד ידוע בארץ. אז דרכו נכנסתי לזה יותר ויותר. והתחלתי להתעניין בג'אז דרך הפורומים של וואלה, שהיו אז מדהימים. היום רוב החברים בנענע באמת. קניתי עוד דיסקים, ושמעתי עוד מוסיקה, וקראתי על עוד אמנים, והכרתי יותר ויותר עם הזמן. בוא נאמר שאני, בכל אופן, מהחפשנים הכפייתים שחייבים להכיר כמה שיותר. אז כשננעלתי על ג'אז, הייתי ממש באמוק. היום אני באמוק על דברים שונים. כל פעם זה משתנה, וככה אני מעשיר את עצמי. וגם למדתי במגמת מוסיקה, שכל אחד מכיר לשני דברים. ורואה תוכניות בערוצים, ולומד יותר ויותר עם כל תוכנית. הופעות, ראיונות. מה לא. ואני מניח שזה מסכם הכל. :) ברוך הבא, שוב.
שי

Oceans Child

New member
אולה../images/Emo176.gif

שלום שלום וערב טוב!
ברוכה הבאה
אז כדי לענות על שאלותייך: א. אני בת 16 ב.האמת היא שזה לא מקום ספציפי, בחנות אוניברסיטת ת"א יש לפעמים מבצעים נהדרים על אוספים ובכלל דיסקים של ג'אז, שווה להסתכל שם, בחנויות כמו צליל, וכמובן שבג'אז באוזן שנמצא ברחוב שנקין בת"א. הכסף? את האמת?מההורים<מסמיקה>
סתם. אבל לפעמים הוא גם מהכסף שלי.. דיסקים טובים יכולים לעלות אפילו 30, 40 שקל.. פשוט צריך להסתכל בחנויות..יצא לי לקנות דיסק מעולה של טדי וילסון בסטמצקי, ב20 שקלים לא מזמן.. פשוט תסתכל:) ג.מ'זתומרת נפגשים?:) ד. כן בטח!(למרות שלאחרונה קצת פחות בגלל הבגרויות-וחוסר הכסף בכיסי) בד"כ בגדה השמאלית, ברחוב אחד העם, או מרכז עינב,זה משתנה. לאוו דווקא מקום ספציפי(למרות שבגדה השמאלית יש הופעות טובות מאוד בד"כ)... ה. לא הייתי אומרת שיש לי ידע
אבל עקרונית,התחלתי ללמוד במגמת ג'אז השנה- והידע התאורטי בא משם... אל תדאג- זה ממשש לא חוצפה מה שכתבת. תבורך! המון בהצלחה במבחנים!!!
יום טוב!

DrunkGoat

New member
ברוך הבא..

אממ, בקשר לשאלות: א. אני בן 15. נראה לי שאני הכי קטן כאן... ב. אני קונה דיסקים איפה שיוצא, באוזן ה-3, בצליל, בכלמיני חנויות... והכסף מגיע מאיפה שרק אפשר! ג. להופעות ג'אז למען האמת לא יוצא לי ללכת כמעט. לא יודע, פשוט לא יצא. צריך לצאת לי באמת מתישהו
ד. אין לי כ"כ הרבה ידע, אבל מה שיש.. מחברים, מחברים לנגינה, ממורים לנגינה, מהאינטרנט.. שוב, מאיפה שרק אפשר.

DannyZ

New member
שלום

אני בן 16.. את רוב הדיסקים אני קונה בחנות במרכז חורב בחיפה או בטאוור רקורדס בגראנד קניון.. לפני שבוע מצאתי 100 שקל! הכסף הזה הולך ישר לחנות דיסקים! ..את הכסף בכלליות אני צובר לאט לאט.. האמת את רוב הדיסקים ההורים קנו לי או שקיבלתי כמתנה או שישרתי מאחי\אמי.. להופעות ג'אז לא הלכתי השנה בכלל.. פעם הייתי הולך לאבא חושי.. והידע.. אני מנגן בסקסופון 6 שנים.. מהרגע שקיבלתי סקסופון אמא שלי קנתה לי כמה דיסקים של ג'אז, ומאז האוסף רק גדל.. ג'אז למדתי בבית ספר לאומניות בחטיבה והשנה אצל מורה לאלתור..

Betterman

New member
איזה חוצפה באמת

לכתוב כלכך הרבה על הפעם הראשונה. אתה לא מתבייש?!
אני בן עוד-חודשיים-18. אני מנגן על סקסופון (אלט) שלוש שנים ומאז התחילה את ההתעניינות בג'אז. אף פעם לא למדתי מוזיקה\ג'אז בתור מגמה אבל אני לומד לבד מספרים. עכשיו בידיוק החלטתי ללמוד חליל צד אבל אני בספק אם זה יצא לפועל
אני לא קונה דיסקים כי אין לי גרוש וחוצמזה כמעט כל האמנים מתים אז כל הכסף הולך לחברות תקליטים הקפיטאליסטיות, אז אני מוריד או לוקח דיסקים מאחות שלי (23) שגם אוהבת ג'אז מסתבר. לא יצא לי ללכת להופעות אבל אני מאמין שגם זה יבוא. הידע שלי הוא בעיקר מהסדרת טלוויזיה "ג'אז". חוצמזה תמיד שאני שומע שם חדש שאני לא מכיר אני בודק עליו במומה או ב-allmusic.

גילדורי

New member
הי

אני בן 17 אני כמעט לא קונה דיסקים כי יש מלא בבית (בעיקר מאחי) ההופע האחרונה שהייתי זה היה של רוני פיטרסון עם אדי קינג לפני איזה חודש..משו כזה... עם אף אחד מהפורום עוד לא נפגשתי (אני חדש) את הידע אני מקבל מאינטרנט, מפה, מספרים ומהסדרה ג'אז. שתהייה לך שהות נעימה בפורום

lol girl

New member
אז..נצל"ש?

גם אני חדשה.. ולפי מה שאמרת אני מתארת לעצמי שאני ממש בת זקונים פה.. אני בת 15..עולה לכיתה י' :) שנה הבאה אני במגמת מויסקה של תיכון קרית שרת בחולון מנגנת בגיטרה חשמליתץ קלאסית אקוסטית.. ושרה.....ג'אז! אז נעים מאוד:)

shykedmi2

New member
שני דברים -

א) וואלה?? את הולכת ללמוד בק"ש שנה הבאה? אני בדיוק מסיים את המגמה השנה. אם תרצי לשאול שאלות, וכו', אז אני בהחלט אשמח לעזור לך. :) ב) מה זה לכל הרוחות נצל"ש?????? אני רואה את זה כל כך הרבה פעמים לאחרונה, וזה משגע אותי שאני לא יודע מה זה. אשמח להתייחסותך.

seafox

New member
אם יש שרשור של ../images/Emo32.gif ואתה

רוצה לשים הודעה גם כן של משהו לא קשור אז אתה מנצל את השרשור
הזה ולא פותח אחד חדש. וגם ככה,יש מישהו חדש שהתחיל הודעה חדשה,מישהו חדש אחר ניצל את השרשור במקום לפתוח אחד חדש

lol girl

New member
יווווווווווווווווווו שי קדמי!!!!!!!

שמעתי רבות עליך!! (רק טובות
) וראיתי אותך בשבוע אומנויות!!!! אין לי מילים...תותח על....
איזה ביעוס שאתה עוזב.. הא.. נצל"ש זה ניצול שירשור:)

shykedmi2

New member
../images/Emo8.gif ../images/Emo6.gif

תודה רבה. אני שמח שנהנית. והאמת היא שדווקא לא התבלטתי בכלל השנה, אז אני מופתע שבכלל אנשים יודעים שהופעתי.
אנשים שמכירים אותי אפילו לא מצאו אותי על הבמה השנה, אבל היה מספק. באיזה הופעה היית? שלישי/חמישי/שבת? בוקר/ערב? אם באת מאחת החטיבות אז אני מניח שבבוקר. כמו שאמרתי, אם יש לך שאלות, ואת רוצה הכנה למה שהולך להיות לך בתיכון ובמגמה, את מוזמנת לדבר איתי. אני מאוד אשמח. בין אם תרצי לדבר, או לא - שיהיה לך נפלא במגמה.
שי

lol girl

New member
../images/Emo9.gif איזה חמוד

אל תדאג.. אני כבר אשג אותך באיסיקיו.. אממ הייתי בהופעה בבוקר יום חמישי בערב יום חמישי ובערב יום שבת:) (הייתי גם בערבים לא לזלזל!
) יש הרבה חששות למגמה:) טוב אני כבר אשגע אותך באיסיקיו.
תודה רבה!

TheWonderGirl

New member
היי חבריה../images/Emo70.gif../images/Emo98.gif

לשאלתך: אני עינב ,בת 17(עולה לי"ב), לומדת במגמת מוזיקה. לא יצא לי לקנות הרבה דיסקים בעצמי ,גם בגלל שאני קונה פחות כשזה מכספי האישי , וגם כי יש בבית ונוספים דיסקים מדי פעם. אני אקנה את הדיסק החדש של גידי גוב (לצורך סטנדרטים בעברית לרסיטל בין היתר..) לפי מה שידוע לי לא היה מפגש פורום, אבל יצא לי לפגוש את יוני(מנהל הפורום) אני הולכת לפעמים להופעות, השנה יצא לי להיות בקונצרט מחווה לסטיבי וונדר (שאני מאוד אוהבת אותו) במסגרת סדרת הקונצרטים "ג'אז חם" במוזיאון ת"א. הייתי גם בהופעה נחמדה של ג'אז ברזילאי בכפ"ס, וכנראה אני הולכת לגוספל של פורטוגלי במרכז עינב בחודש הבא. זה מה שזכור לי כרגע. ולגבי הידע שלי - יש לי עוד הרבה מה ללמוד..

למעלה