שלום לכולם!

שיר m

Well-known member
שלום לכולם!

קודם כל, מזל"ט על הפורום. (אפילו שלא נראה שהוא חדש...) יש לי כמה שאלות.. באיזה גיל אפשר להתחיל ללמוד נהיגה על אופנוע? יש הבדל בין רכב לאופנוע בתאוריה? ויש הבדל בין אופנוע לקטנוע? ז"א בלימוד? תודה לכם. שיר

Superdror

New member
על אופנוע ניתן

להתחיל ללמוד מגיל 16, טסט גם נעשה בגיל 16, לאחר מספר שיעורים. יש הבדל בין תאוריה של אופנוע ותאוריה של רכב. אם יש לך את הספר הכחול "הנהיגה - הכנה לבחינות עיוניות" הוא מתאים ללימודי נהיגה על אופנוע - מופיע בו חלק של רכב דו גלגלי. אופנוע וקטנוע - אותו הדבר, בתאוריה לא מבדילים בין אופנוע לקטנוע, מבדילים בין האופנועים השונים על פי נפח המנוע. באם את בת 16 , את יכולה ללמוד על אופנוע שנפח מנועו הוא עד 50 סמ"ק, שזה כולל בתוכו גם את הקטנועים שבשימוש של שליחי פיצה וכו'. באם את עדיין לא בת 17, את צריכה אישור הורים בכתב שהם מאשרים לך ללמוד על אופנוע. באם את מעל גיל 18 - את יכולה ללמוד על אופנוע שנפח מנועו עד 500 סמ"ק, כולל תלת אופן ואופנוע עם רכב צדי. באם את מעל גיל 21 ורוצה ללמוד על אופנוע מעל 500 סמק, את צריכה להיות בעלת רשיון על אופנוע שנפח מנועו עד 500 סמ"ק במשך שנה. זו כל התורה. דרור.

שיר m

Well-known member
תודה דרור...

אני עוד מעט בת 16. תודה על ההסבר. אמרת שבתאוריה אין הבדל בין אופנוע לקטנוע, אז הבנתי שגם בלימוד אין, נכון? ז"א שאני יכולה ללמוד על קטנוע בלי שום קשר לאופנוע? ושוב
שיר.

Superdror

New member
בדיוק אין הבדל בלימוד.

את יכולה לקרוא לזה אופנוע, קטנוע, איך שתרצי, כל עוד שנפח המנוע הוא לא מעל 50 סמ"ק, אזי את יכולה ללמוד על זה . וכן, את יכולה ללמוד על קטנוע.

Valud

New member
אפשר להתחיל לפני 16!

אני יתחלתי ללמוד לפני 16 ועשיתי פעמים בשבוע שיעור כדי להגיע בזמן לגיל 16 בקיצור תעשה קודם תאוריה... תלמד תמרורים בעל פה!!! ואז תעשה מבחנים ב באתר המעולה

למעלה