שלום לכולם

fireman sam

New member
שלום לכולם

אני בן 19 מקרית אונו. ברצוני להוציא רשיון על: - אופנוע עד 500 סמ"ק (אין ברשותי רשיון 50...) - משאית עד 15 טון (אין ברשותי רשיון בכלל...) רציתי לשאול: - מחירים סבירים לשיעור - בי"ס באיזור מגורי - מס' שעורים מינימאלי - האם בכך שאני מוציא רשיון משאית אני חוסך לעצמי רשיון לרכב פרטי תודה רבה רבה לכולם

Superdror

New member
בנוגע לבתי ספר

ומחירים אין לי מושג, אני גר בדרום הארץ והמחירים פה שונים בהרבה מהמחירים בצפון או במרכז. אין שום בעיה להוציא רשיון על 500 סמק או על משאית, אתה עונה על הקריטריונים מבחינת גיל ואין צורך בנסיון על אופנוע קל או על רכב פרטי על מנת להוציא רשיונות אלו. רשיון על משאית במשקל עד 15 טון בהחלט מכסה גם רשיון פרטי, משמע, חסכת לך הוצאת רשיון לרכב פרטי. דרור.

עו מר 5

New member
מחיר ללימוד נהיגה על משאית

מחירי לימוד נהיגה על משאית עד 15 טון (או ליתר דיוק 14,999 ק"ג) שיעור: נע בין 120 ש"ח ל- 200 ש"ח טסט: 300 ש"ח ואכן לימוד נהיגה על משאית נותן לך באופן אוטומטי רשיון על כל רכב עד 15 טון.

fireman

New member
120 ש"ח זה הגיוני

מעל לזה בהחלט לא אני לפני כמה שנים שילמתי 100 ש"ח לשיעור והמצב הכלכלי במשק בהחלט לא השתפר בצורה שיצדיק להגיע ל200 ש"ח?!?! המלצה שלי, כשאתה בוחר את המורה לנהיגה שלך על משאית בחר מורה שברשותו משאית כמה שיותר גדולה שנכנסת בטווח המשקל של עד 15 טון, אולי יהיה קשה יותר אבל תתרגל למשאית שקרובה למקסימום האפשרי. אני למדתי על מרצדס 914 עם ארגז ארוך. רשיון משאית מצריך 32 שעורים והוא מכסה בתוכו רשיון נהיגה לרכב רגיל אבל לא תופס לגבי אופנוע.

עו מר 5

New member
אני למדתי על MAN

דאבל קאבינה. אתה אולי יכול להסביר לי מה זה דאבל קלאץ' וגז ביניים?

Superdror

New member
שלב את שניהם ביחד.

זוהי טכניקה המשמשת בהורדת הילוכים. כיצד מבצעים? לחיצה על הקלאץ הוצאת ההילוך לניוטרל לחיצה חוזרת על הקלאץ לחיצה על הגז שילוב הילוך בחזרה לפני שהטורים נופלים. דרור.

fireman

New member
זה בדיוק כפי שסופרדרור הסביר

מבחינת סדר פעולות הוא שכח רק את שיטת העקב בוהן שבה הבוהן על הברקס והעקב על הגז בכדי שהרכב לא "ייברח" ברגע שאתה מנטרל אותו. שיטת הדאבל קלאץ' גז בינים הייתה שימושית לפני 30 שנה במקים ובליילנדים וכל הגראנדיה של המשאיות הכבדות של לפני 30 שנה בהם לא ידעו מה זה גיר מסונכרן ולכן השילוב של המהלך היה חייב להיעשות בטורים גבוהים אחרת הוא לא נכנס ומשמיע זעקות וחריקות שבר. כיום המשאיות חדישות ומתקדמות הגירים מסונכרנים וממוחשבים כך שכיום ניתן להליף הילוכים במשאית בדיוק כפי שמחליפים ברכב רגיל אמנם בהחלפת הילוך כדאי לשמור תמיד על סל"ד גבוהה. מאחר ומדובר ברכב בעל מנוע גדול כל עזיבה של דוושת הגז מתבטאת בהאטה מיידית ונפילה של הטורים, כאשר אתה מעלה הילוך יש להשאיר את הגז לחוץ ואז ללחוץ את דוושת הקלאץ' אם לא תעשה זאת המנוע יאט את המשאית. גם בהאטה אתה יכול במשאיות החדישות להחליף הילוך ללא דאבל קלאצ' וגז בינים אך להשתמש בשיטת הבוהן עקב שבה אתה לוחץ עם הבוהן על דוושת הבלם ועם העקב על דוושת הגז, וזאת בכדי למנוע "בריחה" של המשאית ברגע שאתה מנטרל אותה ובכל זאת להישאר על סל"ד גבוה.

פיירמן.... למה אתה מזיין כאן בשכל?

יש לך עבודה בפורום מתגייסים! אז יאללה לעבודה! וחוץ מזה שאמרת שאין לך מושג באופנועים, לא? סתם סתם אחי... קראתי כמה תשובות שרשמת ובאמת אחלה תשובות... ואגב איך יש לך זמן לכל כך הרבה פורומים?
בהצלחה! ואל תתייחס לשטויות אני פשוט עייף כבר מאוחר...

Superdror

New member
אממ עכשיו שמתי לב שטעיתי במקצת.

באופן הביצוע. אתה לוחץ על הקלאץ. מוציא את ההילוך לניוטרל. עוזב את הקלאץ. נותן גז. מכניס קלאץ משלב הילוך. דרור, לילה טוב.

fireman sam

New member
תודה אבל...

תודה לכולם על התשובות! בכל זאת לא נאמר לי לגבי מס' שעורים מינימאלי לאופנוע ועלות שעור סבירה לאופנוע. אודה למי שיצליח להשיב לי.

עו מר 5

New member
עד כמה שידוע לי

אתה צריך לפחות 15 שיעורים ו60 ש"ח לשיעור. אני מסתמך על הזכרון שלי כי פעם חבר אמר לי אבל אני לא זוכר את המחיר.

טוב אז ככה...

אני הוצאתי רישיון לאופנוע 500 לפני חודשיים... המינימום זה 15 שיעורים... וככלל במרכז יותר יקר... וידוע שבב"ש ממש זול... בב"ש כל שיעור זה 40 שקל... ובמרכז עולה בסביבות 80 שקל לשיעור... אני למדתי בירושלים... לעוד שאלות פנה אלי במסר... אני לא נימצא פה הרבה... ואני ממליץ לך גם לבקר בפורום "אופנועים" של תפוז... ממליץ על הפורום מכל הלב... אלה פורום... ואני מבין גם שהפורום הזה חדש (של התיאוריה) אז בהצלחה למנהלים!

למעלה