אז איך אתה מסביר את העובדה
שלא מזמן השתתפתי איתה בתערוכה והגענו למקום 3 ..? וכל הכלבים האחרים גם היו קצוצי אזניים.. היעוד של כלבי בוקסר היה לחימה , ובגלל היעוד הזה , היה צורך לקצוץ להם את הזנבות והאזניים , בגלל שבשניהם יש כלי דם רבים , ואם הכלב יפגע באברים אלה , הוא יאבד הרבה דם והוא יכול למות מאבוד דם.. אז נכון , שעכשיו הם לא כלבי מלחמה , אבל בכל זאת .. בגלל שזה היה היעוד שלהם במשך שנים ארוכות , זה "נכנס להם לדם" .. והפך להיות חלק מההתנהגות שלהם.. נכון הם לא יפנו את זה כלפי אנשים , אבל אחרי כלבים אחרים - בהחלט. כשהם מגיעים לגיל של בערך שנה , אם הם נמצאים במצב של מגע יום יומי עם כלבים אחרים (מה שבמקרה שלי נכון - ) , ובמיוחד עם כלבים מהמין שלהם , אז הם ירגישו את הצורך "להילחם " על המעמד שלהם בחברה שלהם (מה שהיה נכון במקרה שלי), אז כמו שקצצו את האזניים והזנב מהסיבות האלה בעבר , גם היום קוצצים אותם מהסיבות האלו. ואני , בתור אחת שמכירה את הגזע טוב מאוד ושיודעת שבטבע של הכלבים האלה להלחם, תומכת במנהג הזה של הקציצת אזניים. אבל את האמת , מה אני מדברת בכלל , אין לי כוח גם להמשיך להסביר.. רק דבר אחד שהייתי רוצה להגיד - אם אלוהים היה בורא את הבוקסר ככה , כמו שהוא , אז לא הייתי מתערבת .. אבל אנחנו יצרנו את הגזע הזה כדי שיתאים לצרכים מסויימים ולאידיאל מסויים , אז צריך לדבוק במנהג הזה. וכן מדובר פה בדעות.