שלום לכולם

שלום לכולם

אני חדש פה, אז אנצל את ההזמנות להגיד קודם כל שלום. השאלה היא בשביל באפי רועה גרמנית מעורבת במשהו לא ידוע (אבא עזב את המשפחה והשאיר אמא בהריון). אנחנו גרים במושב בצפון ובאפי חופשייה ומאושרת. מה עושים נגד הקרציות????? ברור לי שבגלל שהיא בחוץ היא לעולם לא תהיה נקייה לגמרי, אבל לפחות קצת. באפי לובשת קולר מיוחד ששני וטרינרים טענו שזה הדבר הכי טוב שיש. חוץ מזה פעם בשבוע אני יוצא לקטיף, קואף ממנה ככל האפשר ומאבק אותה פעם בשבוע, ועדיין אי אפשר להפטר מהטפילים האלו... מה עושים??????????????? אני מאוד ישמח אם יש למישהו רעיון שעדיין לא ניסיתי, כי באמת אני כבר לא יודע מה עוד אפשר לעשות.

אפי א

New member
קולר ממש מעולה נגד קרציות

לכלב שלי הייתה בעיה נוראית של קרציות , שום דבר ממש לא עזר , עד שניסינו את קילטיקס של חברת באייר , פשוט המצאה גאונית , כעבור יום , הקרציות נעלמו . דרך אגב נגד פרעושים יש קפסולות של אדוונט'ג , קפסולה אחת מספיקה לחודש ועושה עבודה יפה . אפי.

זה בדיוק מה שיש לה

זה הקולר של בייארן הקיליטיקס הזה - זה מה שיש לה, בהתחלה היה לה את הקטן עד שגדלה ועכשיו היא עם הבינוני. אני יודע שאסור להרטיב אותו והוא באמת עזר לפניו היא הייתה ממש מוצפת בקרציות. ועכשיו יש לה הרבה פחות אבל עדיין יותר מדי. ובנוסף לכל הצרות היא כבר הספיקה לחטוף לפני שבועיים קדחת קרציות והיא עדיין על אנטיביוטיקה, ואני די חושש שהיא תחטוף שוב עם הקרציות שעליה.

be_roo

New member
אכן, חשוב לפתור את הבעיה

מאחר והקדחת קרציות היא מחלה מסוכנת ואף קטלנית. ההצעה היחידה שיש לי היא לבצע הדברה איזורית. הבנתי שמדובר במושב ושהכלבה מסתובבת חופשי, דבר שיוצר קצת בעיה, כי גם אם תרססו את השטח שלכם זה לא בטוח יעזור לגמרי. בכל מקרה, תתחילו בשטח הבית והגינה אצלכם, שם היא בטח מבלה זמן רב. מן הסתם לתושבים אחרים במושב יש כלבים, הציעו גם להם לבצע ריסוס תוך הדגשת סכנות המחלה. אולי אפילו תוכלו לבקש מועד המושב (או מועצה, איך שזה לא קרוי אצלכם) לבצע ריסוס מקיף בשטחי הישוב כולו. לדעתי עדיף לא לרסס לבד מאחר ומדובר ברעל שבריכוזים מסויימים יכול לסכן אתכם ואת הכלבים. לכן עדיף ליצור קשר עם מדביר מוסמך עם אישור ממשרד העבודה. אם כל המושב יהיה מעורב בטח תקבלו מחיר טוב.

למעלה