שלום לכולם

שלום לכולם

אני דתי טרי משבט קוממיות נתניה אני עדיין לא מ-מ-ש דתי רק כיפה והייתי רוצה קודם כל להכיר אתכם נעים מאד ושנית לבקש מכם לעזור לי למי שיכול לפעמים קורה שאני עדיין מרגיש חרטות ופקפוקים על החלטתי לחזור בתשובה ואני מרגיש שעדיין אין לי מספיק הוכחות לאלוקים לכך שיהדות היא הדת הנכונה וגם קורה שאני חושב על זה ש`יותר כיף להיות חילוני` תוכלו לעזור לי? תודה

NANY

New member
לקוממיותיסט

נעים מאוד יש הרבה אנשים וספרים שיוכלו לעזור לך מבחינה שכלית, ז``א מי אמר שהיהדות היא הדת הנכונה...., לצערי אני לא טובה בלהסביר את העינינים השכליים, אבל לפי מה שהבנתי ממך, הסיבה העיקרית היא כי אתה רוצה להינות, והאמת? מי לא?, קודם כל אני מציעה שתוריד את הכיפה, כי לפי מה שהבנתי היא רק קישוט אצלך, כי אתה לא באמת מאמין ועדיין יש לך שאלות, אי אפשר לעשות שינויים חיצוניים צריך קודם שינוי בפנימיות, והחשוב פה הוא לא היותך ``דתי`` החשיב הוא עד כמה אתה מאמין באלוקים ובטוב, ועד כמה אתה עושה את מיצוותיו, כל התורה מבוססת על חסד כבוד הדדיות ואהבה , וכמה שאתה תשקיע ככה זה יותר משתלם לך ולאחרים (אני לא מדברת כרגע על שכר בעולם הבא אלא בעולם הזה), אם אתה מתנהג ביושר ככה יתנהגו כמוך, ואם מישהו משקר לך אז זה כנראה בגלל שגם אתה משקר, וזה מסמן לך שאתה צריך להקפיד בנושא הזה. העולם כולו במעגלים מה שאתה נותן ככה אתה מקבל. בענין ה ``לא נוח`` הרבה אנשים מרגישים שזה נטל וגם אני מרגישה ככה לפעמים, ז,א כשהרגש שלי אומר לי ללכת בדרך הישר אז הכל בסדר, אך כשחס וחלילה הוא נוטה לכיוון השני , צריך להפעיל את הידיעה השכלית שלנו...,אבל השורש העיקרי הוא האמונה זה לא ענין שולי, אי אפשר להיות ``דתי`` בלי להאמין , אמנם יש הרבה ``דתיים`` ששומרים שבת ומקימים מצוות מבחוץ, אבל בתוכם הם יודעים שהם בכלל לא דתיים טוב, אחרי שייבשתי אותך, אני מקווה שלא נבהלת.... מצטערת שלא בהכל אני יכולה לעזור לך, אבל אני מתפללת לאלוקים שיאיר את דרכך ויסיע לך להגיע לאמת להתראות

נצנוץ

New member
אותי הבהלת NANY

למה את שולחת אותו להוריד את הכיפה, למה ? הוא התלונן שהיא מפריעה לו? קוממיות יקר, אתה באמת עוד צעיר ולקבל החלטה כזאת בגיל שלך היא ממילא צעד גדול ואמיץ, שאין רבים שמגיעים אליו. ואני יכולה לגלות לך בסוד שהשאלות שאתה שואל הן גם שאלות של אנשים שנולדו לתוך משפחה דתית והן טובות וחשובות. רק צריך לדעת שלא את כל התשובות לכל השאלות צריך לדעת כאן ועכשיו ומיד ובלי זה אי-אפשר להמשיך! כדי להבין ולדעת, צריך ללמוד. ויש לך עוד הרבה שנים לעשות את זה ולברר את כל מה שעוד מטריד אותך ולנסות ולמצוא תשובות לכל התהיות שעולות בלבך. רק לדעת שאין ``אינסטנט`` באמונה. כי אפילו שהרבה פעמים החזרה בתשובה מתרחשת מתוך ``הברקה`` פתאומית, שפתאום האדם מרגיש בלבו שזה מה שנכון לעשות, בדרך כלל ניצוץ פתאומי זה אינו מספיק לאדם כצידה לדרך הארוכה שבפתחה הוא עומד עם קבלת החלטה חשובה זו. כאן צריך התמדה ודבקות ורצון אמיתי ללמוד ולדעת ולהאמין. תהיה קצת אתנו בפורום, כי מדי פעם עולות שאלות שעשויות לעניין גם אותך ואולי פה תמצא מעט מן התשובות שאתה כלכך מחפש. ברוך הבא.

ניצ אני בהלם

שימי לב יש פה קבוצת אנשים שכבר נפלו הם כבר מכורים כלום כבר לא יעזור להם (גם לא ניתוח) הוא רק התחיל את דרכו התורנית ואת רוצה להפיל אותו ב``רשת``? ביישת אותנו (-; הד``ר (לנימוסים והליכות)

אהליבמה

New member
NANY כל הכבוד (עם הסתייגויות) ;-)

NANY אין לך מושג כמה הזדהיתי עם מה שאמרת באמת הבנאדם חייב להסתכל על עצמו, להיות ישר עם עצמו, והכי חשוב להיות אדם טוב. הרי ביהדות כל הרעיון של להיות אדם טוב יותר זה עיקרון מאד מאד מרכזי וחשוב (כל מה שנאמר לנו על בין אדם לחברו וכו`) * הערה: על אף כל מה שאמרתי עד עכשיו, אני עדיין חושבת שיש אנשים טובים, כל כך טובים (וישרים ונחמדים ומוכשרים וכו` וכו` עם כל מה שמתלווה לזה ), שאפילו שהם לא מאמינים בשום דבר כתוב או בתורה הם מצליחים בקלות לגבור עם הטוב והאכפתיות שלהם על הרבה מאלה שכן מאמינים... פשוט כי זה בא להם מבפנים, בטבעיות, והם לא מרגישים צורך בשום הוראה כזו מלמעלה. אני לא באה ומבטלת את הערך של התורה והמוסר האלוקי, בתירוץ ש``הנה אפשר גם בלי זה`` (אין טעם כרגע לפתוח בדיון על ``המוסר האנושי וחולשותיו `` , אבל גם אם נרצה וגם אם לא, זה ברור שיש צורך במוסר קבוע מלמעלה... ) רק שעובדה היא, אם מסתכלים טוב, שבשטח יש אנשים שמתעלים מעל לחולשות האנושיות, גם אם הם לא דתיים או אפילו בפעמים מסוימות שוללים את הדת. והאנשים האלה.. הם לא אנשים טובים יותר מתוך חובה לאף אחד אחר, או מפחד (כמו הרבה מהאנשים בציבור הדתי, שגם אם זה לא האידאל זה מה שיש בשטח) , אלא אצלם זה דבר הרבה יותר פנימי... הם פשוט לא זקוקים ל``אימון האישיות`` הזה שקוראים לו מצוות ותורה. וכשאני רואה את האנשים האלה (יש סביבי כמה וכמה ) אני ממש ממש מעריכה אותם, וזה בהחלט מעלה ספקות לגבי הדת.. הרי אם אנשים מסוימים יכולים גם בלעדיה, מה הטעם? (אז נכון, גם שלמה חשב שהוא יכול יותר טוב ונכשל. ואם הוא נכשל... מי אנחנו שנצליח יותר טוב? אבל כשעולים הספקות האלה , סיפור מהתנ``ך או מהגמרא זה לא מה שיפתור אותם) * גלשתי מהנושא... (אופס:) בשורה התחתונה, אני כן חושבת שנכון לייעץ לקוממיוטיסט לחקור ולהתרכז בנושאים שההתעמקות בהם עוזרת, וזה נכון לייעץ לו להמשיך ולהיות אדם טוב יותר . אבל מה שכן..(והנה באה ההסתייגות...!) אם הבנאדם עוד לא בא מעצמו ואומר שהכיפה מפריעה לו אלא בא ומציג בעיה אחרת לגמרי (והיא שהוא לא מספיק חזק בעצמו ועם הבחירה שהוא עשה אפילו שזו נראית לו האמת, ולפעמים יש לו קצת געגועים ל``חיי ההנאות`` שהיו לו ) אז מי את שתבואי ותגידי לו שהכיפה בשבילו היא רק קישוט ושיוריד אותה..? הרי הוא יודע מה הוא מרגיש, ואני בטוחה שאם הוא היה מרגיש שזה רק קישוט בשבילו הוא היה מוריד את הכיפה או לפחות מזכיר משהו לגבי זה.... למה להגיד לו שזה הצעד הנכון עוד לפני שהוא חשב עליו? אז באמת, אני מקווה שכולנו נלמד להיות אנשים טובים יותר (ונלמד איך לעשות את זה גם ממי שלא זהה לנו וחי חיי תורה!!!)תמיד יש מה לשפר... ולקוממיוטיסט , בהצלחה!

נצנוץ

New member
אהליבמה - תארי לך אותם עם תורה!

תראי מה זה, קחי לדוגמה ילד, שלא לקח שיעורים בגיטרה מימיו,ובכל אופן הוא לקח את הכלי לידיים שלו והתחיל לנגן. יש לו כשרון טבעי לזה. אז אם אמא שלו תראה את זה ותבין כמה פוטנציאל טמון בקטן הזה ותעשה הכל כדי לאפשר לפתח כשרון זה, הילד עוד יגיע רחוק. אבל אם הילד יסתפק בנגינת אקורדים משמיעה, זה יהיה אחלה דבר שבעולם בשביל לשבת ליד מדורה עם החברה` ולנגן..... אז אם את רואה אדם (חילוני או לא), שבכלל לא צריך להתאמץ וללמוד ולעבוד על המידות כדי להיות צדיק יסוד עולם ואדם הגון, ישר, עוזר ומקסים, תארי לך מה היה יכול להיות אותו אדם אם היה לומד תורה, ומקדיש את זמנו לשכלול המידות היקרות שהם כה טבעיות לו! לאיזה מדרגות היה יכול להגיע.... הרי אין דבר כזה, אדם שהוא כבר צדיק לגמרי (אם באופן טבעי ואם ע``י עבודה ומאמצים קשים), אלא תמיד יש עוד מדרגות לטפס עליהן בסולם בדרך למעלה.... זה סולם שאין לו קצה... תחשבי על זה (וסליחה שאני מתעקשת להתערב)

אהליבמה

New member
אוף.. שכחתי

אוח אוח אוח אוח אוח!!!! היה לי כל כך ברור שזו תהיה התגובה ופשוט שכחתי להזכיר את הנושא.... לפני כמה חודשים היה לי דיון על זה עם בן דוד חילוני, וזו היתה בדיוק התשובה שנתתי לו. (כמובן, כשצריכים אני יודעת להסביר בדיוק את כל מה שצריך) אבל מי אמר שהבנאדם לא יכול להיות טוב מעצמו? ללמוד לבד מה טוב?? ויש עובדות בשטח!!! בדיעבד, את אומרת שזה (המצוות) יוסיף. זה לא ברור מאליו. ובכלל.. ...... (אין צורך להוסיף, ניצ. את כבר יודעת :) אהליבמה

נצנוץ

New member
עובדות בשטח!!!

אלה בדיוק העובדות בשטח. כל האכזריות והרוע שאת רואה בעולם מימי אדם הראשון ועד היום מוכיחים שהאדם לא מסוגל ללמוד לבד מה טוב ומה רע. אמנם תמיד יש בודדים שהצליחו, כי שוב, יש להם כשרון טבעי לזה, אבל מסתבר שבכל ששת אלפים או ששים מיליון השנים של העולם (תלוי איך סופרים), האדם לא ממש הוכיח שהוא מסוגל למצוא בעצמו את הטוב......... לא יעזור כלום לאף אחד, עם-ישראל, יחסית לכל שאר העמים, הכי פחות רצח, שרף, השמיד, הרס ופשע (ואולי זה רק בגלל שתמיד היינו עסוקים מלברוח מאלה שמנסים לעשות לנו את זה.. אבל זה כבר עניין אחר) זהו, יותר אין לי מה לומר להגנתינו אגב, את רואה למה אין טעם שנדבר? ממילא את יודעת מראש מה אני הולכת להגיד. אני כל כך צפויה מראש ..... (והרשות נתונה)

שיינדי

New member
מה זה קוממיות ??

בס``ד ברוכה הבאה עלם חמודות ! (לפורום ולעולם הדתי) אני לא אכתוב לך הרבה אבל אם אתה מתכוון לחזור בתשובה אז בטח שלא דרך מקום הנקרא בני עקיבא -אם לא טעיתי ואכן זה קוממיות (נשמע כזה כמו עוד שבט לא?) אני בהחלט מבינה את הסימני שאלה שמציפים אותך כל כמה שעות,כל הנחמדות שלי והרצון לעזור לך נובעות מסיבה אחת אני עצמי (חשיפה!) בעלת תשובה, ואם קבלת את האור הראשון ואתה רוצה להתחזק וקשה לך מן הסתם, אז יש דרכים מוצלחות לממש את האור הגדול בצורה שיבקע בבהירות שאינה משתמעת לשני פנים. תוכל להעזר בי ואני יפנה אותך לאן שאני חושבת שצריך אל תדאג אני לא מריצה אותך לישיבה,אני מאוד רוצה לדבר אתך. וכשאמרתי לא לגבי בני עקיבא ,זה עניין פשוט ששם אין סיכוי שתבין את משמעות ועומק הדת, שהיא דבר נפלא מאין כמוהו,ואני לא מכלילה את סוג הציבור שם ,אך הוא ממותג בפני עצמו כבר. לעניות דעתי זה לא מקום לבעלי תשובה. שיין

מה שצריך לעשות...

דתי, ברור שמבחינות מסויימות יותר כיף להיות חילוני. השאלה אם אתה צריך לעשות מה שכיף, או מה שצריך. ואחרי שאתה נכנס לדת, אתה מגלה שבעצם היא ממש כיפית. בנוגע להוכחות... שמעת פעם על ארגון ערכים? אם תרצה את הטלפון שלהם, תשאיר לי הודעה. להם יש תשובות להכל. בהצלחה, אני איתך.

מולדת

New member
אני שואל משמע אני חושב

קוממיות יקר, לבטיך מעידים על כנות ואכפתיות. מי שלא מתעמק ומברר חייו וחויותיו שטחיים. אין הוכחות מוחלטות לאמונה. האמונה היא חזקה מהשכל. ובכל זאת במקורותינו יש הרבה ענינים המחזקים את האמונה אציין כמה מהם ככל שיתיר לי הזמן (אין לך מושג מה מהירות ההקלדה שלי - משהו כמו 20 סימ``ל - סימנים לדקה) האמונה בבורא הועברה אלינו מאב לבן רב לתלמיד ללא הפסק ממשה רבינו וכל יוצאי מצרים ששמעו את האלוקים בהר סיני (וגם ראו את הקולות) כ600000 אלף גברים יוצאי צבא ובחשבון פשוט כ3-4 מליון בני ישראל שהעידו שהיו במעמד זה. ועדות זו העבירו לדורות הבאים בצורה מדויקת. (זה קביל גם בבית משפט) גם שהתפזרו לכל רוח בגלות התורה לא השתנתה באות אחת (לא יכלו לתאם עמדות באינטרנט...) רעיון זה מובא בספר הכוזרי. אגב, אם תוכל ללמד את הכוזרי תקבל הרבה תשובות וחיזוקים. כדאי בעזרת מישהו כי העברית שם לא כ``כ מדוברת. בענין הכיף, מבחינה מסוימת אפשר להבין אבל דע לך שהיהדות נותנת הרבה חויות אמיתיות וגם אם נראה לך שאתה מפסיד משהו הרי לטווח ארוך הרווח יהיה שלך. מה שחשוב :נחפשה דרכינו ונחקורה המשך יבוא מולדת

למעלה