שלום לכולם

1ynavon

New member
שלום לכולם

שמי ירון אני בן 14 הגעתי למסקנה שאני ממש לא יודע איך להגן על עצמי (אני גר בשכונה אם דאי הרבה עברינים והם ניסו להתחיל איתי סתם ללא סיבה פעם אני פשוט ברחתי הכי מהר שיכולתי אבל מי יודע מה היקרה פעם הבא שאני יתקל בהם)אז החלטתי ללמוד איזה שהי אומנות לחימה אז בדקתי במאמר שיעזור לי לבחור אומנות לחימה ואני לא סגור בין קונג פו הוה נינג'יצו בכול מיקרה רציתי לדעת כמה עולה בערך להירשם לשנה לבית ספר ממוצע אין לי ממש כסף אבל אם תגידו לי בערך אני יעבוד ויחסוך אני רוצה להרגיש שאני מסוגל להגן על עצמי נמעס לי לרוץ כול פעם שמעימים עלי אז תודה לכול העונים אהה ומצטער שנפלתי עלכם כך פתהום מקוה שהתקבל פו בברכה

שלום ירון

ברוך הבא לפורום
אני מבין את הצורך שלך להגן על עצמך. אם החלטת ללמוד אומנות לחימה, תעשה את זה! המחירים לחודש הם משתנים ממקום למקום וממורה למורה, אבל בכללי הדברים נעים בין 180 ל 250 ש"ח בחודש (גם תלוי במספר הימים והשעות בהם ניתן להתאמן). יותר פשוט יהיה להתקשר או לגשת למקומות שאתה מעוניין בהם, ולשאול לגבי המחיר לחודש. אגב, ברוב המקומות, ברישום הראשוני דורשים סכום נוסף לביטוח התלמיד (בד"כ, לא משהו שעולה על הסכום החודשי).
ותשמור על עצמך.

1ynavon

New member
תודה רבה על התגובה

אני יבדוק מורים בסביבת מגורי

roy27787

New member
תשובה...

אז ככה... אממ לדעתי לא קונג פו ולא נינג'יטסו יעזרו לך להגן על עצמך ברחוב..כי דברים אלו דורשים יותר מדי יכולות מהגוף שלך כמו גמישות וכוח...ואז ייקח לך כמה שנים להגיע לרמה שתוכל להגן על עצמך ברחוב.. אם אתה רוצה משהו יותר יעיל אז תנסה השרדות או קרב מגע....בשינהם הטכניקות הם יעילות מאוד..מציאותיות מאוד וטובות מאוד.. קלות ללמידה..ולא דורשות הרבה יכולות מהגוף... להגיע לרמה שתוכל להגן על עצמך ברחוב לוקח כמה שיעורים... והמחירים נעים בין 140 ל160 ש"ח בחודש... וביטוח 10 ש"ח...

תשובה לroy27787

רוי, אם אתה מאמין שתוך כמה שיעורים תוכל ללמוד להגן על עצמך ברחוב אז או ש: 1. אתה צריך שיטה עוד יותר פשוטה מקרב מגע (תרשה לי להציע קרב מדע) 2. הרחוב שאתה צריך להגן על עצמך בו, נמצא בשוויץ

WhiteBear

New member
כמה מילים

אני מצטרף לחברי בפורום: אני לא חושב שכמה שיעורים בשום שיטת לחימה יקנו לך כלים להגן על עצמך מעבריין מחומם שמגובה על ידי להקת ערסים. אז מה עושים
מדובר בנושא מורכב. וזה בעיה להתחיל לטפל בו בלי עזרה (דהיינו, מורה). הייתי מציע לך ללכת לכמה מקומות, ולהתנסות בשיעורים מסוגים שונים. יכול להיות שמורה אייקידו ילהיב אותך מאד, ודווקא מורה קארטה ירתיע אותך (או ההיפך). תלך לכמה שיותר שיטות ומורים. כל מכון מאפשר שיעור ניסיון ראשון בחינם, אז המחיר היחידי יהיה כסף נסיעות, זמן, ואומץ/סקרנות. אחרי שתעשה את זה, תחזור לכתוב
. אני חושב שההתנסות, בפני עצמה, תתן לך קצת פרופורציות על הנושא. ונשמע שבתור התחלה אתה צריך יותר פרופורציות מאשר שיעורים על איך לתת אגרוף... בהצלחה, טל.

bennyTKD

New member
"כל מכון מאפשר"?

אתה כותב: "כל מכון מאפשר שיעור ניסיון ראשון בחינם". אז לצערי האמת היא שלא. לא כל מכון. יש מקומות שיגידו לו: אתה יכול לבוא להיסתכל מהצד, אבל לא להתאמן בשיעור הניסיון, כי אין לך ביטוח. בלי להיכנס לויכוח אם הסיבה (כי אין לך ביטוח) נכונה או שזה סתם תירוץ (הרי איך המורים האחרים כן מרשים להתאמן בשיעור ניסיון?! אני מניח שלכולם יש פוליסת ביטוח בנוסח זהה או די דומה), אני הייתי שם לב לכך שהרבה יותר קשה להתרשם ממורה ו/או משיטה מסויימת כשלא מנסים להתאמן בה, אלא רק צופים בה מהצד. שורה תחתונה: לא הייתי פוסל מורה שלא מאפשר להתאמן בשיעור הניסיון, אבל הייתי בודק טוב יותר את אותו השיעור לפני שהייתי מחליט (אולי בא לצפות בכמה שיעורים ולא רק באחד). כמובן שבכל מקרה מומלץ לדבר עם כמה תלמידים אחרי השיעור (כמה חגורות שחורות וכמה צבעוניות, כדי לשמוע דעות מגוונות מבחינת וותק וידע), לגבי המורה, השיטה ועוד. בני

amir_aikido

New member
שיעורי נסיון - נושא בעייתי

בני צודק - לא כל מכון מאפשר שיעורי ניסיון. המועדון בו אני מתאמן, שייך לקבוצה הזו - בה לא תוכל להשתתף בשיעור נסיון, לפחות באימוני הקורינדו אייקידו. הסיבה איננה רוע לב, וגם לא צרות עין, או אפילו חשש מבחינת הביטוח. ובהחלט איננה צורך להסתיר משהו. העניין הוא הרבה יותר מהותי - בטיחות כדי להתאמן באייקידו יש צורך ללמוד נפילות וגלגולים, בלי היכרות עם הידע הזה, והטכניקות הללו, כניסה לאימון תזמין לך נזק
. ואני חושב שאחרי אימון פורום 6, והדגמת הטכניקות ששלמה עשה, הסיבה מאוד ברורה - רוב הטכניקות אצלנו מסתיימות בהטחה די חריפה למזרון, או בקפיצה לתוך המזרון על מנת להציל מפרק. נכון, ניתן ורצוי בד"כ להפעיל מעט פחות לחץ, ולהתאמן לאט ואז הנפילה פחות קשה, אבל כוח הכובד תמיד קיים ואנחנו לא יודעים איך להפחית אותו עדיין. אני מכיר מספיק אנשים שנפצעו מסתם נפילה ברחוב, בלי טכניקה, ולא חושב שרצוי לבדוק מה יקרה אם סתם אפיל מישהו לא מאומן על המזרון 100 פעמים באימון. לשם כך, השיעורים הראשונים של כל מתאמן אצלנו הם שיעורים בהדרכה כמעט אישית, שניתנת ע"י המורה או המתאמנים הותיקים (חגורות חומות ושחורות - עם לפחות 5 שנות ניסיון ובד"כ יותר) בהשגחת המורה / המדריך של השיעור. ובהתיחסות מאוד מעמיקה לנושא הנפילות והגלגולים, כשתרגילים אחרים (עמידות, הליכות, טאי-סבאקי) משמשים בעיקר כאמצעי לתת לגוף מעט מנוחה מהעומס של הנפילות שהוא לא רגיל אליו. לכן, שיעור ניסיון אצלנו, ובמקומות דומים, יהיה פשוט "לא לעניין" כשיעור דוגמא: הן מבחינת ההשקעה של התלמידים הותיקים והמורה באדם ש"סתם בא להתרשם" בלי שום מחויבות, והן מבחינת התוכן של השיעורים הראשונים, ששונה מהותית מהתוכן של השיעורים שנערכים לאחר המעבר של השלב ההתחלתי הזה. אני כן בעד הדגש| הרעיון שכל אחד צריך להסתכל ולהחליט לעצמו הקושי בעניין הוא שבאייקידו, ובאמנויות נוספות, פיתוח היכולת נעשה לעיתים מאוד לאט ולא פעם בדרכים עקיפות. אימונים שונים מתמקדים באלמנטים שונים שכולם ביחד תורמים ליכולת התלמיד כ"לוחם". לא כל אחד מהאלמנטים וצורות האימון יראה למסתכל מבחוץ כתורם לרמה הפרקטית, ובעיקר למסתכל חסר ניסיון שאיננו אמן לחימה ותיק במספר שיטות. לכן, כדי להסיק מסקנות אמיתיות יהיה אותו מסתכל חייב לבוא ולצפות ברצף של הרבה אימונים בכל שיטה, ולשוחח עם המורה ועם התלמידים. וגם אז לא בטוח שהוא לא במקרה ייפול על תקופה בה מתרכזים בחומר מסויים
כתוצאה, אני חושש שהדרך הנכונה היא לשלב - ללכת ולהסתכל, לדבר עם המורה, לדבר עם התלמידים הותיקים והחדשים וגם לקרוא ולשאול עוד ברשת או בכל מקום אחר. ולהבין שהשתתפות בשיעורי דוגמא היא דבר נחמד, אך לא תמיד מעשי. ובסוף כ"א צריך לעשות לעצמו את מאזן הפרמטרים שלו, ולקבל את ההחלטה שתתאים לו אישית
אמיר

כתלמיד - אני נגד שיעור נסיון

תמיד המורה מקדיש הרבה יותר זמן לחדשים (וזה בסדר). אבל הבעיה בשיעור נסיון זה שמראש יודאים שתשעים וחמש אחוז לא יבואו אחר כך לשיעור השני, כך שזה ממש מבזבז את תשומת ליבו של המורה - על חשבוני!!! שיבואו לראות שיעור או שניים, שישוחחו עם המורה והתלמידים, ואח"כ שיניחו צ'קים דחויים לשולושה חודשים, אחרת ממש אין טעם בכל המאמץ.

bennyTKD

New member
אני לא מסכים איתך

אני לא מסכים איתך, כי המחשבה הזו (המורה יקדיש להם זמן ופחות לי, ומימלא כמעט כולם לא ימשיכו לשיעור השני) היתה נכונה גם כשאני חיפשתי מקום ללמוד. כלומר, לפי הגישה שלך, כשאני חיפשתי מקום והלכתי לשיעורי ניסיון אז הייתי אמור לעמוד בצד ולהתסכל, כדי לא לבזבז את הזמן של המורה עלי ולא על התלמידים האחרים. האם כך הייתי בוחר את הקבוצה הנכונה עבורי? אני לא בטוח. הרי לפי אותה צורת מחשבה עלולים להגיע לעוד מסקנות - צריך להעיף אותי מהקבוצה שבה אני לומד, כי אני כל הזמן שואל את המורה שאלות ואני מבזבז את הזמן שלו. ודרך אגב, אל תשכח שאחד האינטרסים שלך אמור להיות שהמורה שלך יוכל להתפרנס (גם אם הלימוד הוא לא העיסוק העיקרי שלו בחיים, זו בכל זאת הכנסה כספית). מורים שלא יצליחו להתפרנס, יסגרו את המקום שלהם, ואז תישאר בלי מורה. כך שכדאי גם לך לדאוג שיבואו כל הזמן תלמידים חדשים. בני

WhiteSnake 85

New member
שלום לך

כפי שציינו כאן - גם לדעתי קרב מגע יהיה יותר אפקטיבי במקרה הזה. אם אתה מחפש דרכים כדי להתגונן, אני לא חושב שאומנות לחימה כמו קונג פו או נינג'יטסו יפתרו את הבעיה שכן אומנויות לחימה מסוג זה יביאו אותך למצב שעד ותצבור מספיק ידע וניסיון (באימונים כמובן) להעזר בהם ע"מ להתגונן במצב של קרב רחוב, אתה תבין כי דווקא אתה צריך לנסות ולברוח שוב. לכן אני ממליץ גם על קורס בקרב מגע או בהגנה עצמית או בהשרדות - ויש הרבה כאלה בכל חלקי הארץ. הקורס איננו ארוך, ומאוד תמציתי. בקשר למחיר אין לי מושג ולא רוצה להטעות אותך סתם ככה. תבדוק,תחפש,תשווה מחירים והכי חשוב תתרחק מצרות, ואני בטוח שתגיע להחלטה נכונה.
שמח לעזור

למעלה