שלום לכולם..

wizard25

New member
שלום לכולם..

ערב טוב חוג שמח לכולם... היום התעוררתי ובא לי לשמוע את פתאום את YES - FRAGILE ואז נתקלתי שוב בהלם ששמעתי את הקטע הקצר מספר 7 שנקרא THE FISH שהגעתי לקטע הזה שכחתי כבר כמה הוא ממצא את כל מה שפרוג בשבילי מבטא..אני שמעתי אותו אולי 20 פעמים רצוף..וכל פעם התלהבתי מחדש..בכל אופן אשמח אם מישהו יוכל לפרש את המילים שאנדרסון זורק שם בסוף הקטע.. schindeleria praematurus.. אגב אם אני לא טועה מי שעושה את הקטע למחשמל הוא סטיב האווי עם הבס גיטר..אבל חייבים להודות שהכל נשמע שם כמו מסיבת טראנס בשבילי.. אשמח מאד אם אם יודעים אם יש משמעות למילים או שזה גיבוב סתמי..

קרימזון

New member
בתקופה המתקדמת של יס

(לא יודע מה קרה אחרי Going for the One וגם לא מעניין אותי כ"כ) למילים של ג'ון אנדרסון לא היו כל משמעות (הוא הודה בזאת) מעבר לנכונות התחבירית (על הנכונות הפונטית יש מה לדבר...) וסטיב האו הוא הגיטריסט, להבדיל מכריס סקוויר על הריקנבקר 4001 האימתנית מתמיד...

RamiSun

New member
לא בדיוק נכון.

בסך הכל ג'ון אנדרסון אמר שהוא כותב אסוציטיבית, ושהוא עצמו לא תמיד מבין את מה שהוא כותב, אבל הוא תמיד בהקשר מאוד במילים שלו מבחינת נושא השירים ולנושא הקונספט של האלבום. מבחינת הכתיבה זה מאוד מזכיר את שלמה ארצי. מילים שקופצות מנושא לנושא ואסוציציות שונות, אבל תמיד בהקשר.

עמית ע

New member
הדג

שמו הלטיני של Shortest Marine Fish, דג שאפשר למצוא בסביבות האי סמואה באוקיינוס הפסיפי. זהו דג זעיר באורך 12-19 מילימטר ובמשקל 2 מיליגרם.

wizard25

New member
נכון נכון..

סקוור על הבאס האווי על המובילה.. סורי תודה על התשובות..אני מתנצל פשוט שנה כבר כמעט לא שמעתי אותם.. חג שמח

wizard25

New member
תודה עמית רוצה לומר משהו נוסף..

אני רוצה להגיד תודה אמיתית לאנשים כאן בפורום.. אתמול זרקתי כאן שאלה וענו לי מייד,אני רוצה לציין שאני מידי פעם זורק שאלות לפורום כאן ותמיד עונים לי,לעומת הפורום המקביל בנענע שמשום מה תמיד שאני שואל שם או שאני לא מקבל תשובה או שמתנשאים עליי,אני מודה אני שומע רוק מתקדם הרבה זמן אבל קצב ההתקדמות שלי איטי אני בעיקר שולט בהרכבים קלאסיים אותם כולם מכירים,אני העדפתי לקחת להקה לכסות אותה מכל הפינות ובינתיים אני ממשיך ללמוד, בכל אופן אני לא יודע אבל אני מרגיש יותר נוח לשאול כאן את השאלות שלי, כתבתי פעם בפורום השני הערה בנושא ההתנשאות הזאת כולם התממו אבל נוכחתי לדעת שהזמן לא שיפר שם כלום,ידע לא שווה כלום אם לא העברת אותו הלאה המון תודה וחג שמח במיוחד לך עמית שאני חושב על השם של הדג זה רק מראה לי איזה "שריטה" היתה ללהקה הזאת יס..ולמרות מאבקי האגו והמריבות ..כמה אני אוהב אותם. אתה רוצה להגיד לי שלכל השירים עד 1979 לא היה משמעות מילולית?

עמית ע

New member
אין בעד מה

למען האמת ראיתי את השאלה שלך גם בפורום בנענע, וסתם במקרה בחרתי לענות לך בפורום הזה
לגבי התמלילים של יס - יש יוצאי דופן, כמו Gates of Delirium, אבל רוב התמלילים חסרי פשר. לי באופן אישי זה בכלל לא מפריע.

למעלה