שלום לכולם.

שלום לכולם.

סתם התעניינתי בפורום זה תוך כדי שוטטות ו"סתם" כך נשארתי לקרוא עד עכשיו. ממש מעניין פה. ובכן ניסיתי לרשום שמות (שמי, שם משפחתי וכדומה) בג'ואישג'אן אבל משום מה - לא הולך לי. יש לי משפחה (משני הצדדים) די סבוכה והייתי רוצה להגיע למקורות ולקרובים רחוקים עד כמה שניתן. אני אסביר מה זה סבוכה: מצד אימי - מוצא סורי, כששני הוריה היו קרובי משפחה מדרגה שלישית או רביעית שהיגרו בתחילת המאה לארגנטינה כל אחד לחוד ושם הכירו והתחתנו. מצד אבי - הוריו אשכנזים שנולדו בארגנטינה ושככל הנראה משפחותיהם היגרו מאיזור אוקראינה-רוסיה-קייב משהו כזה... אני יודעת שאחד מסביו של אבי ברח במלחמת העולם הראשונה לארגנטינה ושחלק מהמשפחה נשארו באיזורים אלו. בכל מקרה אם יש כאן הענות לעזרה מאחר ואני קצת בורה בכל ענייני האנטרנט הרחבים, אשמח לתת פרטים על משפחות אלה ככל הניתן ו"לבנות" לי עץ נחמד לפני שאני עצמי אנשא ואכנס לשושלת חדשה עם בן זוגי שיחיה. תודה מראש ו... לילה טוב (קצת מאוחר, בטח תקראו מחר..).

שרה המל

New member
לסרטנית הטיפוסית - לילה טוב

תפסתי אותך כמה דקות אחרי שהכנסת את ההודעה. יש עוד מי שהולך לישון מאוחר. בקשר לשאלותייך: אנחנו תמיד מציעים לחדשים, להתחיל עם קריאת המאמרים "לפורומיסט המתחיל" ו"לגניאולוג המתחיל". תוכלי למצוא אותם בכתובות שרצות מעל הדף הזה. (תקליקי על הכתובת הרצויה). תוכלי למצוא גם מאמר על תוכנות שונות לרישום עץ-משפחה, וגם על אתר ה"ג'ואיש-גן" ועוד מאמרים חשובים - ואחרי שתחכימי באופן כללי - תחזרי עם שאלות מפורטות ככל-האפשר לפורום - וכאן יש הרבה בקיאים בנושאים שונים, שכולם ישמחו לעזור לך. להתראות - שרה

א77

New member
כל האפשרויות

את יכולה לנסות לעשות סדר בדברים. ואת יכולה לעבוד בלי סדר. בג'ואיש ג'ן ביכולתך לחפש שמות. וכו'. ג'ואיש גן הינו התחנה המרכזית לכל התחום הזה בחיפושים ובמציאות. אבל כבר היו מציאות ותגליות בין חברי הפורום. אני רק מציע שתתני כאן את מלוא הפרטים, שמות, שנים, וכל מה שידוע לך. ואז יש לך סיכויים גדולים... אח"כ, יש תוכנות מגוונות לבניית אילן. אבל זה לא הכל לערב אחד.

אז ככה:

תודה על התגובות, כן אני עדיין ערה. ובכן, נכנסתי לאתר, נרשמתי וחיפשתי לפי שם משפחתו של אבי ונמצאו כמה אנשים באיזור קייב, ליטא - אוקראינה. מצד אימי אין איזכור בכלל. רציתי לשאול - מה עוד אפשרויות החיפוש אחר דורות קדומים ומי שמוכן לעזור לי בעצמו אתן לו את כל השמות הנחוצים אלא אם כן מניסיונכם אין בעיה לפרסם על גבי הפורום שמות ושמות משפחה - קצת פוחדת...בכל זאת אין לדעת, לא בגללכם חלילה אלא בגלל עוברי אורח, א-ב-ל אם אין בעיה אז ארשום גם פה. תודה.

yehudad

New member
אם שוטטת מספיק זמן ודאי הבחנת

כי לחלק מהאנשים שמות המשפחה שהם מחפשים הינם חלק מהחתימה הקבועה בהודעות שהם כותבים. לענייננו: ישנם אנשים טובים בפורום שלנו שכל מה שהם צריכים זה שם משפחה קטן - והם כבר ירקחו לך תבשיל מעניין להתחיל איתו...

wow1

New member
פרסמת בגואישג'ן, אין סיבה שלא לפרסם

פה. כשנה לאחר שפרסמתי בג"ג את העץ שלי הוא נשא פירות וקרובת משפחה רחוקה ( בת דודה מדרגה רביעית, סבא של סבתא שלה ןסבא של סבא שלי היו אחים במחצית השניה של המאה ה-19 ) שלא ידענו כלל על קיומו האחד של השני ( ולא על העצים שכל אחד מאיתנו ממוקם בקצה שלהם ) איתרה את שמי והעצים התאחדו. כך שיש תמיד תקווה והשלב הבא שלך צריך להיות בניית עץ, בסיסי ככל שיהיה, ופרסומו כאן ובג"ג. בהצלחה, איל.

א77

New member
פירסום שמות

בקשר לפירסום שמות. איני מבין כל כך את הדילמה [אם ניתן לקרוא לזה כך] בה את שרויה טרם פירסום. גם אני חושש מפירסום, ולכן איני מפרסם. אבל כשאני זקוק "לפרסם" ואני חושש. הרי שאני מתעניין לדוגמא בסבא שלי או בסבתא שלו, אז מה הקשר בין הפרטים ההם אליי? הרי איני חייב לספר באינטרנט מלכתחילה על הזיקה שביני ובין הסבא. בפורום שלנו בפרט: לא כדאיי לך לפרסם. פשוט, המתיני יום או יומיים, עקבי בארכיון הפורום, ותביני את המיוחדות שלנו. ורק אז תפרסמי, ברוגע ובשלוה.
. טוב, זה היה בהומור. לעניין: אין כל בעיה לנסות ולברר, וכאמור אינך צריכה בג'ואיש גן ובכל מקום לקשר את הזיקה בינך ובין משפחת מנדלוביץ, בנצלוביץ או מישהו אחר. והעיקר שיהיה בהצלחה, זאבי.

../images/Emo24.gif ברוכה הבאה ../images/Emo42.gif

אז כמו שאת רואה, את לא היחידה שערה בשעות ההן, יש כאן עוד כמה שכאלו (אני דווקא לא ביניהם...). אכן, הגעת למקום הנכון לתחילת חיפושייך, וכנראה גם להמשכם. הסיפור המשפחתי שלך נשמע מאוד מעניין, ונראה לי שיש כאן פוטנציאל גדול, אם כי לא דרך קלה... לגבי השימוש בפורום, שרה כבר הדריכה אותך מה לעשות. לגבי פרסום השמות - ברגע שתעברי את השלב הראשוני של מיפוי משפחתי הקרובה והידועה לך ולהורייך - תגיעי לשלב של חיפוש משפחות מן העבר. במקרים רבים, ידובר כאן אודות אנשים שאינם בין החיים. פרסום שם משפחה הוא הכרחי (ואנא, הקפידי גם על תעתיק לועזי של השם) לצורך חיפושים - מהר מאוד תשימי לב ששאלה בסגנון: "האם אפשר למצוא מידע על משפחות מן העיירה X באיזור Y?" יעילה הרבה פחות מאשר אותה שאלה בתוספת שם משפחה. שמות פרטיים עולים, במידת הצורך - אך מנסיוננו כאן, הם גם הכרחיים, בעיקר בחיפוש מדורות קודמים.
ארנון

eliyhu

New member
לסרטנית

יש לי במשפחה מכל מה שהזכרת הורים מגבול רוסיה -פולניה (היום זה בלרום) , בני דודים מדרגה שניה מארגנטינה , כלה ממוצא סורי ,אם זה לא די אז גם חתן הודי. בכל מקרה בלי שמות משפחה אין התקדמות. אפשטין ישפה ספרים רובין קוויאט

אוקיי קראתי, נרגעתי, לעבודה

תודה לכולכם על התגובות. אז ככה: מצד אבי השם הוא סגורסקי ובלועזית - SAGORSKY. ממה שאני יודעת אמר לי פעם מישהו ממוצא רוסי שיש עיר ברוסיה בשם זגורסקי ואולי המקורות באו משם ולכן ניתן השם הנ"ל. עוד משהו - הוא שונה כנראה כאשר משפחתו של אבי עלתה לארגנטינה כי לארגנטינאים קשה לבטא Z ולכן נכתב S וככה זה נשאר. אגב, לסבתא שלי כתבו בת.ז. זגורסקי ואילו לנו כתוב סגורסקי (לנו - הורי ולי שכן נולדתי בארגנטינה ובגיל חודשיים עלינו לארץ בהפרש של כמה חודשים מסבתי שעלתה לפנינו). מצד סבתא שלי שם נעוריה היה אסטיס ובלועזית - ESTIS. מצד אימי השם הוא חמרה ובלועזית - HAMRA. יכול להיות שנכתב גם HAMBRA או בעברית המרא כפי שכותבים חלק מבני דודי בארץ. כפי שסיפרתי סבי וסבתי היו בני דודים מקרבה שלישית או רביעית והיה להם אותו שם משפחה. שניהם במקור מח'לב סוריה וכל אחד עם משפחתו בנפרד הגיע לארגנטינה. סבתי אני יודעת הגיעה בגיל 12 בערך וכיום היא בת 90. אלה שיצאו מסוריה עברו גם דרך לבנון ונשארו שם תקופה ולכן יכול להיות מצב שיש כאלו שאולי שם. לשניהם כפי שידוע לי היו הרבה אחים וגם להוריהם היו הרבה אחים כך שיש להם בוודאי המון בני דודים. אגב, הרב חמרה שעלה מסוריה לפני כמה שנים והשתקע בחולון הוא קרוב רחוק משפחה של סבי. נתתי המון אינפורמציה, מקווה שלא הפגזתי יותר מידי ושאוכל להתחיל לעבוד על זה. בעיקרון אני לא רוצה ללכת כל כך רחוק אלא רק עד סביהם של סבי וסבתי בסוריה וכנ"ל מצד אבי. תודה על ההקשבה.

eliyhu

New member
קשר

מצטער אלי זה לא קשור אפשטין ישפה ספרים רובין קויאט

eph

New member
קויאט

במסגרת חפושי הכרתי אתמול אדם נחמד מאד בסביבות ה- 90 בשם קויאט (במקור קויאטקובסקי)אריה שופע ספורים וידע. האיש יליד קאליש בפולין ובגיל צעיר היגר ללודז' ועלה ארצה ב- 1939. אם הנ"ל נראה לך מוכר ואתה זקוק לקשר איתו אשמח לסייע.

eliyhu

New member
קוויאט

קוויאט שלנו הם מאיזור פיאסק , כיום בלרוס . קשורים בקשרי נישואין עם רובין. בארץ שינו שמם ל פרח. אם יש לו קשר אשמח לדבר אמי ארנון

שרה המל

New member
אמא שלי מספרת

שהאבא שלה הגיע לבסרביה מקאליש בפודוליה. האם זה יכול להיות אותו מקום?

כוכה

New member
הרב חמרה - רבם של יהודי סוריה

עלה לארץ לפני מספר שנים וגר בחולון. ייתכן ויש לו אילן יוחסין. חפשי אותו.

הצעת ייעול

בוקר טוב
אני שמח שהחלטת להתחיל ולחפש את שורשי משפחתך. כיוון שיש הרבה אינפורמציה, עצתי לך היא כזאת: התמקדות. את מחפשת הרבה משפחות, ובשלב הראשוני הפיזור הוא גדול מאוד, כמו גם פירורי המידע שיתחילו לזרום אלייך (בתקווה שכך אכן יקרה)... עשי לעצמך סדר במידע, ובעיקר עשי לעצמך סדר בשאלות שאת רוצה לבדוק. לגבי כל משפחה שאת מחפשת מידע - פתחי כאן הודעה חדשה, עם שם המשפחה והמוצא בכותרת. בתוך ההודעה, ספרי מה ידוע לך. כדאי לציין תעתיק לועזי של השם, גם אם כבר ציינת ומקום מוצא - גם בעברית וגם בתעתיק לועזי - כולל מדינה; שמות פרטיים של אבות המשפחה - רצוי, אך שנים של הגירה, לידה, פטירה (גם הן מוערכות) - יעזרו מאוד. כך, נוכל לגבי כל אחת מן המשפחות מכל אחת מן המדינות לנסות ולסייע בנפרד ובצורה מסודרת.
ארנון

למעלה