שלום לכולם

Neta558

New member
שלום לכולם

אני נטע, ועל נוכחותי כאן יש לתת קרדיט לעדי
ראיתי מתכון לחומיות (בראוניז) טבעוניות, אז לא יכולתי שלא לבוא. האמת שאני לא משוגעת על שוקולד יותר מדי... אבל מתכונים טבעונים תמיד טוב לקבל
וראיתי גם שהיתה פינה טבעונית של עדי פעם שלא המשיכה... נשמח לנדב מתכון שוקולד טבעוני שבועי על מנת להחיות את הפינה!

Neta558

New member
ונתחיל במיתוס מוזר...

אנשים רבים חושבים שטבעונים לא אוכלים שוקולד. יש נטיה לקשר בין שוקולד לחלב. אולי זאת הפרה הנצחית של עלית, שכל קשר בין דמותה לפרות ברפת גם ככה דמיוני לחלוטין. אולי זה הביטוי "שוקולד חלב" שכל כך השתלט עלינו. אולי זה משום שמתכונים שוקולדים רבים מכילים גם חלב. אולי כי כילדים, שוקולד מריר לא תמיד טעים לנו כמו שוקולד עם חלב. כנ"ל לגבי שוקו בלי חלב... אולי זה פשוט מחוסר מודעות. אנשים נוטים לחשוב שאי אפשר להכין שוקולד בלי חלב. התמיהה הזו של אנשים על שוקולד טבעוני תמיד הפתיעה אותי, שכן ברור שלא החלב נותן לשוקולד את טעמו. בנוסף, טבעונים רבים אוכלים שוקולד חרובים במקום שוקולד "רגיל". זאת משום שמוצרי חרובים נחשבים לבריאותיים יותר, ולכן לא מכילים חלב. כמובן שטבעונים ישמחו לאכול מוצרים שוקולדים אחרים, אילו רק יהיו נטולי חלב. כרגע, הופלים הטבעונים המוכרים היחידים שניתן למצוא הם טורטית וטוב-טעם. שוקולד איכותי טבעוני קשה למצוא-ולא כי לא ניתן להכין אותו, אלא כי המודעות לכך נמוכה מאד. בעתיד אפרסם כאן מתכוני שוקולד טבעונים שונים, בכדי להפריח את המיתוס על טבעונים ושוקולד, ועל מנת להנעים את ליקוק האצבעות של כולנו
יום טוב, נטע

meital G

New member
ברוכה הבאה !

כבר הוכנסת למאמרים. (אני מקווה שעדי הסבירה לך כמה מערכת העצבים שלך עומדת לסבול) ונחכה למתכונים שלך

Neta558

New member
כנראה שעדי לא הסבירה לך...

מערכת העצבים שלי לא עומדת לסבול, זה לא קורה לטבעונים

למעלה