היי ליהי
קודם כל ברצוני לברכך בברכת מזל טוב להולדת התאומים. ולשאלתך, המלצה כללית היא לא להתפתות לכל יועצי הטבע והמרפאים למיניהם, שאוהבים להאשים את מערכת החיסון בכל דבר אפשרי כמעט. עייפות היא לא תוצאה של מערכת חיסון חלשה. ויטמין C מן הסתם עוזר בדרך כלל למצבים של שפעות למיניהם, אם כי כפי שאת מציינת הוא לא הקל עלייך. אז לפני הכל, וזה משהו שאת לא צריכה להוציא עליו כסף, אני ממליץ לך ללכת לרופא ולבקש בדיקות דם כלליות. הרופא יבדוק לך ברזל, חומצה פולית וויטמין B12. מחסור בכל אחד מהשלושה הללו יכולים לגרום לאנמיה. אנמיה במרבית המקרים מתאפיינת בעייפות מאוד קשה. זה מצויין שציינת את העובדה שאת אחרי הריון, משום שבדר"כ אחרי הריון נשים נוטות לסבול ממחסור תזונתי וזאת עקב ההריון. בהריון האמא מספקת לעובר את כל הדרוש לו להתפתחותו ובהרבה פעמים גם ויטמינים ומינרליים שונים הולכים ל"איבוד" אצל האם, והאמא אחרי ההריון נותרת במצבי חסר של ברזל וויטמינים שונים. אצל נשים מסויימות זה מתבטא בנשירה, אצל נשים אחרות זה מתבטא בעייפות נוראית, וזאת פשוט יכולה להיות הסיבה לכך שאת עייפה מאוד. לאחר בדיקת דם, שהיא מאוד מינימלית תוכלי לדעת בבירור יותר מה הסיבה, אם קיימת לעייפות שפוקדת אותך. בנוסף הייתי ממליץ לך גם לבקש בדיקות כלליות כמו גם בדיקה של בלוטת התריס (וגם זאת בדיקת דם מאוד פשוטה). בהרבה פעמים עייפות נובעת מבעייה של חוסרי בהורמוני בלוטת התירואיד. לגבי דלקות חניכיים: את יכולה להשתמש בשטיפות פה, שיעזרו לך לחטא את החניכיים ולהיפטר מהדלקת. יש גם משחת שיניים מעולה שנקראת פרודונטקס שעוזרת להלחם בדלקות חניכיים. המשחה הזאת מכילה רכיבים טבעיים וכן סודיום ביקרבונט, שזה מלח שעוזר בדלקות. לגבי הצינונים החוזרים ונשנים - זאת תקופת החורף, והרבה סובלים מצינונים חוזרים ונשנים. אם את רוצה בינתיים עד שיגיעו התוצאות של בדיקת הדם לקחת משהו אז הייתי ממליץ לך מולטי-ויטמין: אם את מניקה - המולטי-ויטמין המתאים הינו פרנטל אפ אינך מניקה - אז צנטרום או כל מולטי-ויטמין אחר שמתאים לאנשים בגילך יעזור. מקווה שעזרתי לך, ושהבעייה תיפטר ומהר, בברכה,