שלום לכולם

shanyz

New member
שלום לכולם

רציתי לשאול משהו.. הצורת לחימה של ג'קי צאן, בכל התוכניות טלויזיה, ובזרטים, איזה סוג של לחימה זה?

amir_aikido

New member
שיטת הלחימה של ג'קי צ'אן

ג'קי צ'אן כמו כמעט כל שאר כוכבי הקולנוע והטלביזיה, משתמש בשיטת לחימה עתיקה ומאוד מכובדת הידועה בשם: כוריאוגר-פו הונג-קונג-ריו סוג זה של לחימה נלמד רק ליחידי סגולה, ולא ניתן למצאו בלי להיות ראוי לכך מלכתחילה
אמיר

frodo1

New member
לא נכון../images/Emo70.gif../images/Emo46.gif

זה לא כוריאוגרפיה! ג'קי צ'אן משתמש בכל סגנונות הקונג-פו ואל תכחיש את זה כי הוא למד קונג-פו בגיל 7

פרודו, הגעת לגיל שאפשר להתחיל

לבדוק עובדות לפני שמדברים. ראשית אף אחד לא יכול להשתמש בכל סגנונות הקונג פו. יש יותר מידי מהם, והם שונים מידי זה מזה. שנית, ג'קי צ'אן למד אומנם קונג פו, אבל זה היה במסגרת הלימודים באופרה הסינית שם הוא למד אומנויות הבמה.

frodo1

New member
דווקא כן בדקתי עובדות לפני שדיברתי

אני מעריץ של ג'קי צ'אן, אז נראה לי שאני יודע עליו הרבה מאוד. חוץ מזה, לא ידעתי שיש כל כך הרבה סגנונות קונג-פו, מישהו אמר לי שהוא למד את כולם. אבל אני יודע שהוא למד די הרבה.

"מישהו אמר לי" לא שווה ל"קראתי משהו

רשמי ועכשיו אני יודע". אז מישהו אמר לך. אתה צריך להבין שזה לא אותו הדבר.

BoAzI

New member
קונג פו שאלה איזה סגנון ../images/Emo66.gif

ודרך אגב אי אפשר להגיד עליו מילה רעה הוא תותח על בפני עצמו ושחקן אדיר שלא לדבר על לוחם מופלא .

mickeym

New member
כוריאוגרפיה....(ואחת טובה)

ג'קי צ'אן למד קונג פו עד כמה שזכור לי...

קרוקדיל

New member
אגרוף סיני

לידיעת כל אלה שאוהבים לרדת על שחקנים.... ג'קי צ'אן מיצג את האגרוף הסיני בסין ולמד גם עוד כמה סיגנונות של קונג פו ואני זוכר גם פעם שמישהו אמר שהוא למד בבי"ס לאומנויות הבימה...? אז שאלתי אנשים שמבינים והם אמרו לי שהבי"ס הוא אחד מבתי הספר הכי נחשבים בסין ללימוד אומנוית לחימה

frodo1

New member
הוא למד במרכז האופרה הסיני

ואני לא יודע איך הוא למד שם קונג-פו (למרות שאני מאוד שמח על זה) והוא לא למד רק כמה סגנונות קונג-פו, הוא למד את כולם.

nitzano

New member
תמימות ?!

חלק מלימודי האופרה הסינית הינו אקרובטיקה ואומנויות לחימהר אוותניות ,אך לא שימושיות . גם אני אוהב לצפות בסרטיו ,אך מה לעשות ,אמנות שימושית אינה יפה חיצונית למתבונן שאינו מתאמן בה .

NetDragon

New member
אתה צודק

הוא למד את כל סגנונות הקונג פו את כל אלפי הסגנונות. כל אחד הוא למד בשניה אחת מוכשר לא?

amir_aikido

New member
והיא שאמרתי

ראשית - התשובה היתה לגבי הסגנון שבו משתמשים השחקנים בסרטים ובטלביזיה ולא הסגנונות אותם הם למדו, או האם הם באמת יודעים להשתמש באמנות לחימה כלשהי ברמה זו או אחרת (במקרה של ג'קי צ'אן אני מאמין שהוא יודע). שנית, האמירה שג'קי צ'אן למד אמנויות לחימה בבי"ס לאופרה בסין שהוא בי"ס לאומנויות הבימה, ובהחלט אחד מהיותר נחשבים בסין (לפחות בעיני עולם הקולנוע המערבי), רומזת לנו כי המטרה שלשמה נלמד הקונג-פו שם היא מאוד מסוימת: הופעה והצגה דרמטית. לשם כך הסגנונות הנלמדים מטובלים בהמון אקרובטיקה ומחוות דרמטיים ושונים מהאופן בו היית משתמש בסגנון דומה לשם לחימה. כבר היו לנו דיונים רבים על יעילות אמנויות לחימה שנראות יותר "הופעתיות" ופחות "פרקטיות" / "פשוטות" / "חסכוניות באנרגיה", ולפחות חלק נכבד מהמשתתפים הסכים שחלק ניכר מה"יעילות" של שיטה נגזר מהכוונות של המורה והתלמיד. ובמקרה המדובר, המטרה של התלמיד והמורה מוגדרת היטב - הופעה מרשימה ומוצלחת ולא היכולת להגן על עצמך
זה לא אומר שהיכולות הנרכשות לא יכולות להיות אפקטיביות גם לצורך הגנה עצמית ואף ביעילות גבוהה בהרבה מהמתאמן הממוצע, אלא שאם אותו התלמיד ומורה היו מקדישים את המאמץ בהשגת המטרה האחרונה, היו יכולות התלמיד בתחוםזה גבוהות בהרבה. אמיר אמיר

Raffael

New member
ג'קי צ'אן

אתמול בערב, אחרי אימון, חזרתי הביתה מלווה בהרווה-פיליפ, מורה צרפתי לבה גווה, שהתארח אצלי ללילה (ד"ש לזאב). נכנסנו הביתה והטלויזיה הגדולה שלי פיתתה אותו לנסות אותה. באחד הערוצים נתקלנו בג'קי צ'אן, מרביץ לצבא סינים אמיצים, באמצעות סולם, שולחנות, מטאטים ועוד כלי נשק מסורתיים. עמדנו שנינו מול המסך, מרותקים במשך דקות ארוכות, כשרק קריאות ההתפעלות שלנו (נשמע הרבה יותר טוב בצרפתית) קוטעות את צלילי השריקה והחבטה שצ'אן הפיק בקצב מסחרר. היתה פשוט תצוגה נפלאה. הרבה, הרבה יותר מעניין משיעור בה גווה של שלוש שעות, אפילו שכלל לא תירגלנו הליכה במעגל אתמול!
ג'קי צ'אן פשוט מלך והוא יודע את כל סגנונות הקונג פו, אפילו הסודיים, כולל לחימה מיוחדת נגד כרישים, שהודגמה בסרט.

ethanguy

New member
הוא משתמש ב-וושו

הוא גם יודע קצת וינג צון אבל לא נראה לי שהו משתמש בזה לסרטיו

hajy

New member
לא יודע אם זאת הייתה הודעה צינית...

אבל אם לא, א- י- ן ד-ב-ר כ-ז-ה ל-ד-ע-ת א-ת כ-ל ס-ג-נ-ו-נ-ו-ת ה-ק-נ-ו-ג פ-ו !!!!!!!!!!!!!!! תכניסו את זה טוב טוב לראש!!!!!!!!! אין מספיק זמן בתקופת חיים אחת בישביל ללמוד כל כך הרבה!!!!

o603

New member
ג'קי צ'אן

א. לדעתי, הוא הגדול מכולם ( לפחות אני הכי נהנה לראות אותו ) ב. באחד הראיונות שג'קי צ'אן נתן הוא טען שכבר איננו יודע באיזה סגנון הוא נלחם. הסיבה היא שלכל סרט הוא לומד סגנון אחר ( בהתאם לתסריט ) , בד"כ מספר חודשים מועט - רק כדי לקבל את התחושה של הסגנון והשאר ... כוראוגרפיה נפלאה של אתלט (אומן לחימה) מדהים . ג. כבר אמרתי שלדעתי הוא מ ד ה י ם ?

למעלה