שלום לכולם

meravido

New member
שלום לכולם

יש לי בן בן שנתיים וקצת. בערך מגיל חצי שנה הוא נתקף בברונכיט כל כמה זמן (אין מחזוריות מסוימת). בהתחלה חשבתי שזה בגלל צמיחת השיניים כי באמת אחרי גיל שנה, מיד עם בוא האביב, הפסיקו לו ההתקפות. כ"כ שמחתי. כבר האשמתי את הקמין שיש לו יד בדבר. הקיץ עבר בסדר גמור חוץ מפעם אחת של התקפה (ואז הבנתי שהקמין לא היה אשם). והנה החורף שוב במחוזותנו ושוב ההתקפות באות אחת אחרי השניה. הילד כל שבועיים עם אנהלציות, אנטיביוטיקה ושאר מרעין בישין. אני לא מתה על תרופות או לתת אותן אבל הוא בקושי נושם בלי. הוא כ"כ מלא בליחה שזה פשוט מזעזע. ההצטננות הכי קטנה הופכת תוך יומיים להתקפת ברונכיט. פניתי למכבי טבעי לפני שנה בערך והפנו אותי להומאופתית אבל בסוף לא השלמנו את הטיפול. מה עושים? אני צריכה לציין כמה דברים: א. אני בקושי נותנת לו מוצרי חלב (למעט דיסה בלילה ובבוקר כשהוא קם ובשבוע האחרון הורדתי גם את זה בגלל הקוצר. אתמול קניתי לו חלב סויה ונתתי לו במקום פורמולה). מדי פעם הוא אוכל קצת גבינה אבל זה הכל בערך. ב. הוא שונא לקחת תרופות וכל תרופה כרוכה במאבק אינסופי כשחצי נשפך ואולי חצי נבלע. אם יש טיפול כלשהו שלא כרוך בתרופות. ווואייי יצאה לי הודעה ארוכה. תודה על הסבלנות.

אז מה באמת עושים.

שלום רב, סליחה על השאלה המעט חוצפנית, למה הפסקת את הטיפול שהתחלתם בו? האם את יכולה לפרט מה היה הטיפול שהוצע לכם, אנא פרטי שמם התרופות ואופן הלקיחה. ניתן בהחלט לנסות ולעזור אך השאלה העיקרית היא האם את מוכנה ועד כמה את מוכנה להשקיע את המאמץ ולהתחיל שוב טיפול דרך קופת חולים או באופן פרטי (אני אישית כמובן ממליץ פרטי)? כפי שכתבתי ניתן לנסות ולעזור ויש ניסיון טוב בטיפול אלטרנטיבי בכלל והומאופתי בפרט בטיפול בילדים אך יש צורך להבין את הדרך וכמובן להתמיד. אם תרצי עזרה יותר ספציפית את מוזמנת לשאול ולפנות ואשמח לנסות ולעזור. בכובד רב, שלומי זילברמן הומאופתיה קלאסית.

meravido

New member
טוב אז אני אסביר

למעשה באנו למפגש עם ההומאופתית שאמרה שהיא תרקח תרופה ואנחנו צריכים לאסוף את אותה תרופה אחרי שבוע בערך ולהתחיל טיפול בן 3 חודשים בערך כשבמהלכו אסור לתת לילד כל דבר שקשור לקקאו/שוקולד. היא לא ציינה את שם התרופה. את האמת? סתם עצלות שלנו. המרפאה בחולון ואנחנו גרים בשומרון והתיזוז הזה לא ממש היה לענין ועוד רק בערב להסחב עם הילדים לשם. וחוצמזה, המטפלת לא היתה נראית לי. בקושי שאלה כמה דברים לגבי הילד לא בדקה אותו ולא כלום - אולי אני לא מבינה ויותר מדי רגילה לרופאים קונבנציונלים אבל היה נראה לי שצריך קצת יותר רקע לגבי הילד ואיזושהי בדיקה לערוך לו - הרי לא יתכן שסתם לרקוח תרופה ממראהו בלבד. נכון? או שמא אני טועה? דרך קופ"ח כי זה הרבה הרבה יותר זול מהפרטי (ומה לעשות שצריך לקחת את זה בחשבון). שכחתי לציין קודם שחמותי (הסבתא) סובלת מאסטמה חמורה ביותר ואני כולי חיל ורעדה שמא זה עבר אליו בתורשה.

תודה על הפרוט

שלום רב, אני רק רוצה לחדד מספר נקודות ברשותך, אני סקרן, ובבקשה לא לחשוף שמות. האם היא רקחה את התרופה לבדה? היא רוקחת? מה הייתה עלות התרופה? האם את יודעת את שמה של התרופה? האם היא אמרה כי הטיפול עורך 3 חודשים וזהו הילד בריא? אשמח לקבל תשובות, ושוב בבקשה לא לחשוף את שם המטפלת זה לא מכובד ואני לא מעוניין להיכנס לנישה הזאת. תודה שלומי.

meravido

New member
הרבה אין לי מה לחדש לך

א. בוודאי שלא אחשוף שמות (ולו רק בגלל שאני גם לא זוכרת את שמה...) ב. היא לא רוקחת את התרופה אלא מעבירה את המרשם לבית מרקחת טבעי ושם רוקחים אותה. ג. אין לי שמץ של מושג מה שם התרופה כי היא לא אמרה לי ולא פירטה מה היא מכילה. ד. כאמור, לא הלכתי בכלל לקחת את התרופה כך שאין לי מושג גם מה עלותה. ה. היא אמרה שנתחיל לקחת את אותה תרופה למשך 3 חודשים ואח"כ נבוא לביקורת.

למעלה