שלום לכולם-

שלום לכולם-

רציתי לדעת איפה אני יכולה למצוא קבצי MP3 של זמריםכמו עדי רן, אהרון רזאל, סיני תור ודומיהם.. אם מישהו יודע פה, זה מזה יעזור לי, זה למתנה לידיד שהתחיל לחזור.. בתשובה.. אז תודה מראש

פראזניק

New member
למה אין? דווקא יש...

של עדי רן ושל אהרן רזאל, בכל אופן. תיכנסי לאתר מי"ם או ל"חסידיסק" ושם יש. במי"ם, מכל דיסק, אם איני טועה, יש שיר אחד מלא להורדה כmp3. בחסידיסק, לכי ל"חיפוש מתקדם", תעשי שם סינון לפי שירים לשמיעה" ותראי מה יש...

נכנסתי לחסידיסק

ועקבתי אחרי ההוראות שלך. אחרי שלחצתי על "שמיעת השיר" ,זה החל בתהליך הורדה, וכשהושלם- נפתח ב"קאזה", אבל לא שומעים כלום. הזמן של השיר אפילו לא מתקדם... מה לעשות??

asaf2000

New member
שני דברים

א. בחסידיסק זה קבצי ram שאתה לא ממש מוריד אתה רק שומע מהאינטרנט. ובמי"ם יש רק שיר אחד מכל זמר לא מספיק בשביל לעשות דיסק... ב. כשאתה מתחבר לקאזה ורואה שמחוברים 600000000000 אנשים זה לא אומר שכשאתה עושה חיפוש ולאחד מהם יש את השיר אתה ישר מוצא כי בקאזה יש עשרות סרברים וזה מחלק את האנשים על סרברים שונים...אז ספק גדול מאוד אם אי פעם שניים יצליחו להתחבר על אותו סרבר....אה...כן וכמובן זכויות יצרים אבל למי איכפת... לפי ההלכה מותר.

פראזניק

New member
מה?

לפי ההלכה מותר? אכפת לך להביא מקורות? ובחסידיסק אלו לא קבצי רם (שגם אותם ניתן להוריד למחשב, להבדיל מקבצי rm) אלא קבצים שונים, לא הנהלת חסידיסק מעלה את הקבצים אלא הגולשים.

asaf2000

New member
הממ...

ליתר דיוק לפי ההלכה יש בלי סוף ויכוחים ומחלוקות בנוגע לזכויות יוצרים. ולפי המתירים מותר להעתיק דיסקים לצורך עצמי ואפילו לתת אותם לחבר אבל לא בשביל לעשות מזה עסק. ויש כאלה שאומרים שלתת לחבר מותר רק אם הוא לא התכוון לקנות את זה בחנות.

פראזניק

New member
לא מדויק...

ע"פ המתירים מותר להעתיק לעצמך (ואם איני טועה, בתנאי שלא תכננת לרכוש). אין שום היתר לתת לחבר, וודאי שלא לפרסם ברבים (כמו בקאזה).

BaaMan

New member
אממ תשובה

בס"ד אם בנאדם לא מתכוון לקנות את הדיסק אז מותר לו לצרוב/להוריד אותו כי יש פה מקרה של "זה נהנה וזה לא חסר" פסק הלכה של הרה"ג שלמה אבינר

יוסלה

New member
ואם אני לא מתכוון לקנות אף דיסק אז

מותר לי להוריד מה שאני רוצה ?

למעלה